Nico Rosberg odlazi u mirovinu!

Svjetski prvak u Formuli 1, Nico Rosberg, odlazi u mirovinu te se neće utrkivati iduće godine u vrhu svjetskog motosporta.

Nijemac je na posljednjoj utrci sezone osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka, a u govoru na gala večeri dodjele FIA-inih nagrada u Beču, Rosberg je šokantno najavio povlačenje iz Formule 1.

“Želim iskoristiti ovu priliku i objaviti da sam odlučio završiti svoju karijeru u Formuli 1,” rekao je Rosberg.

“Teško je objasniti. Od kada sam počeo kao šestogodišnjak, imao sam jasan san, a to je postati svjetski prvak u Formuli 1. Sada sam to ostvario. Sve sam to ostvario nakon 25 godina utrkivanja uz pomoć svih oko mene. Uz pomoć navijača i uz pomoć moje momčadi, obitelji i prijatelja, uspio sam u svojoj želji ove godine. Bilo je to nevjerojatno iskustvo za mene koje ću zauvijek pamtiti. U isto vrijeme je to bilo i jako, jako teško jer protekle dvije godine sam gubio od Lewisa i to su bili ekstremno teški trenuci za mene. Oni su mi dali motivaciju na način da nisam niti znao da mogu uzvratiti i ostvariti svoj san,” dodao je.

Šef momčadi, Toto Wolff, pozdravio je “hrabru” odluku Rosberga i dodao kako njemačka momčad neće žuriti s odlukom.

“Za momčad je ovo neočekivano, ali isto tako i uzbudljivo. Idemo u novu eru i mjesto u Mercedesu je upražnjeno za nadolazeće sezone. Uzet ćemo sve potrebno vrijeme kako bi razmotrili svoje opcije i pronašli pravi put za budućnost,” rekao je Austrijanac.

 

154 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
MJ512

Jedna zanimljiva slika koju je objavio Bottas (obratite pozornost na Petronasovu boju):

comment image:large

F12013

Zanimljivo, jako zanimljivo!

alfa707

Nije mi drago što odlazi ali ovim potezom je dokazao da je totalno drugačiji od drugih. To je i pokazao nebrojeno puta ne samo u izjavama neg i u borbama na stazi. Sve do ove sezone nije napravio ni jedan čak samo upitno nepošten potez. Cijeli život sanja da postane kao otac prvak svijeta,a ujedno i sanja da bude samo otac! Nek sad uživa.
Svaka čast,veliki čovjek!

drija9

Svaka cast Nici, kako je vecina ovdje vec napisala, on je postigao ono sto si je zacrtao i sada je vrijeme da se pozabavi drugim stvarima bitnim za covjeka u zivotu. On i Lewis su jednostavno ciste suprotnosti sto se karaktera tice, tako da ova odluka nije ni toliko nelogicna s Nicine strane. Puno vise bi se zacudio da je to Lewis napravio (nakon bilo kojeg svojeg naslova). Nico sada ima kcerku i ocito se zeli posvetiti obitelji, sto ne bi trebalo cuditi nekoga tko prati F1 redovito i kroz duze vrijeme. On je tip obiteljkog covjeka, dok je Lewis… Read more »

FerrariHR

Molim Ivana da pogleda šta je sa mojim jednim komentarom od sinoć koji čeka na odobrenje😉

pila

mislim da je ipak u pitanju trik…..ne zeli vise da bude u istom timu sa Lewisom…vidno je jako razocaran “prljavom” taktikom Lewisa u posljednjim krugovima zadnje trkei ( press konferencija ) sto je vjerovatno kap koja je prekipjela… i posto su sva “dobra” mjesta popunjena pauzirat ce do sljedece dobre prilike…a ako je stvarno, onda je Niko jedan od vrlo rijetkih koji se nakon prve titule povlaci, sto opet nije odlika F1 vozaca…..

kubinjo

Iako je F1 poznata po manjku ljudskosti,to jest brutalnosti,mirisu novca,vezama,korupciji i mitu,mogla bi se dogoditi neočekivana promjena.Daniil Kvyat umjesto Rosberga.Primarni cilj ne bi u ovom slučaju bio traženje pravde,već provociranje jedinog stvarnog rivala Red Bulla.Proizvođač automobila protiv šećerne vodice i u 2017.Od ostalih na gridu,ne očekujem baš ništa.

marinx

zanimljivo i pametno.
iskeno nadal sam se posto je osvojio naslov, da ce iduce godine bit dvoboja i agresivnosti izmedu njih 2 al to docekat necemo
bit ce zanimljivo na kojeg vozaca ce se mercedes sad odluciti
alonso, hulkenberg, perez, sainz ili na vodonose
jer s novim pravilima red bull je nepredvidiv.

sebf

neke sam imel za ču
ti da buju zgleda HERBIJA zeli mesto Nikice … Džonija comment image

sebf

Da, da … pa čak bi i Alonso mogel osvojit naslof , z ovakvim Mercom

f1 zaljubljenik

Jel nico imao ugovor za sljedeću sezonu? Ili je trebao potpisati?
Iznenađen sam što je otišao. Prilika za nekog drugog u mercedesu.

Izvjestaj

Potpisao je ove godine na dvije godine. Špekuliralo se da pregovori duže traju jer je htio ugovor na dvije a ne na jednu godinu, koliko je po nagađanjima Mercedes mu davao, a na kraju je dogovoreno na dvije.

458Italia

Već je sve uglavnom rečeno, al ne mogu se ne osvrnut na ovo da se uplašio Hamiltona da će ga pobijedit iduće godine, to je čak smješnije i od one njegove knjige u kojoj će nam otkrit kako su mu oteli naslov kojeg bi inače osigurao već na pola sezone. Samo da mu nije otišo onaj jedan motor. Al idemo se prvo strpit kojih 10 godina lol. Ovo je F1, tu se nitko ne boji nikoga, svaki od 20-ak vozača sanja tu šansu u najjačem bolidu i vjeruje da je zaslužuje bar malo više od drugih. Rosberg je u ovih… Read more »

RAJUS

I ko ce ga zamijeniti ? Hajde da se kladimo malo…

Wehrlain 50 %
Magnusen 25 %
Bottas 25 %

ciki-f1

Vidim da ima tu par mudrih glava koje govore kako je pič.ka što se povukao, kako bi ga Ham pojeo, kako se prepao i ono najbolje kako VELIKI šampioni poput Ham, Vett ili Alo ne bi napustili F1 poslije 1. naslova. Mučnite malo (ako imate čime), kada su navedeni veliki šampioni osvojili 1. naslov? U prvih nekoliko sezona. I što ste htjeli reći, da je i Alonso mogao poslije svega 3 sezone otići iz F1, ili Ham poslije 2. sezone reći “ja sam svoje ispunio” ili Vettel u 3. sezoni. Nico je tu od 2006, dakle 10 godina, ima 31… Read more »

Dani

Dobar izgovor zlata vrijedi. Neka si ti nama objasnio kad imaš čime.

ciki-f1

E, fala. Ma ne vide oni to ka ja i ti.

Dani

Eto ti plus.

sebf

ciki , sorry !! prikeljil sam ti minus (greškom) … znači jen minus računaš kak plus ..pozdraf

r.u.m.

Čovjek je još u trbuhu bio praktički u F1 i cijeli svoj život uz oca mu je F1,živio je u Monte Karlu i vjerovatno mu je dosta,dosta spominje ženu i dijete i to može biti razlog. Za razliku što kažemo Hamilton je gladniji i Alonso oni su došli iz 0 na ovo a Rosberg je praktički od kad se rodio imao taj pehar u kući. Tako da ga u neku ruku i shvaćam kao kad igraš igricu i hočeš doći do kraja kada dođeš do kraja to je to više nije gušt. No dobro mislim da je razlog jer mu… Read more »

Marlboro_F1

Zanimljivo viđenje Rosbergove odluke dao je veliki šef Formule 1 Bernie Ecclestone:”Treba mu više vremena da bi potrošio ono što je zaradio, samo je u tome stvar.”

Iako mi je zao jer moj Button ode, navijao sam i za Nicu. Covjek se uporno trudio da osvoji titulu prvaka, iskoristio Lewisove pehove i osvojio prvenstvo. Ode se posvetiti porodici jer zna prave vrijednosti u zivotu. Uzivaj Nico!!!

bare

Vjerovatno je Vivian rekla; Šta ćeš se ti po svijetu smucat dok ja doma kuham, perem, peglam, dijete pazim! Nećeš ti meni hostese grlit i šampanjcem ih špricat! 😀
Nico je obiteljski tip, i ja, kao otac dvije curice, zbog posla od obitelji odvojen šest mjeseci u godini, ga u potpunosti razumijem.
Uživaj, Nico!

modesto

nema šanse da bi alonso i hamilton mogli biti skupa u istoj ekipi sjetimo se 2007,i dosta mi je unutarnjih ratova u istoj ekipi,dobro bi bilo kad bi se mad max i lewis i alnso u mclarenu borili za naslov do zadnje utrke,rosberg nije bio agresivan vozač,i onda osvojio titulu i adio.

Pedji2

Ahahahhh sta pricas ti???

Redbulovac

Nico čestitke na naslovu i puno sreče u životu.Rijetki odlaze na vrhuncu ali takvi ostaju upamčeni.
Vjerujem da je Nico dobro razmislio o ovome i na kraju ipak donio odluku za koju je smatrao da je ispravna.
Nisam fan Nice Rosberga i znam da mnogi o njemu nemaju dobro mišljenje ali meni će nedostajati.Nedostajat će mi i Massa i Button.
Zbogom Šampione!

FerrariHR

Svaka čast na komentaru. Dobronamjerno i realno👍

Izvjestaj
r.u.m.

Umro sam al sam živ !!!

Related Posts