Tost: Daniilovo iskustvo je od velike pomoći

Nakon povratka iz momčadi Red Bulla u Toro Rosso, karijera Daniila Kvjata u Formuli 1 dovedena je u pitanje. Međutim, nedavno je stigla potvrda iz Toro Rossa kako su odlučili zadržati mladog Rusa u 2017.

Šef momčadi Franz Tost, rekao je kako je 22-godišnji Rus najbolji odabir za sljedeću sezonu, upravo zbog promjena pravila koje će uslijediti naredne godine.

”Kao prvo, Daniil Kvjat je vrlo talentiran i iskusan vozač,” izjavio je Tost.

”Ono što sigurno znamo od prije, on je osvojio naslov svjetskog prvaka u GP3 seriji i ove godine stajao je kao treći na pobjedničkom postolju u Kini. Mi smo sigurni u njegov talent koji je dokazao.”

”Sljedeće godine bit će mu četvrta sezona u Formuli 1, zbog narednih promjena sljedeće sezone vjerujemo kako će nam njegovo iskustvo biti od velike pomoći.”

”Daniil jako dobro poznaje ekipu, što nam je vrlo bitno za sljedeću sezonu zbog razvoja novog bolida,” dodao je Tost.

Šef momčadi, čija je dosadašnja taktika bila dati priliku mladim i talentiranim vozačima, sad je u odabiru vozača tražio iskustvo kao prioritet. Barem u idućoj sezoni.

”Imamo dva iskusna vozača, što do sada nikad nije bio slučaj u Toro Rossu, to pridonosi i razvoju cijele momčadi. Očekujem puno od ekipe i nadam se da će se sve razvijati u onom smjeru u kojem želimo.” poručio je Tost.

Related Posts