Button: Ovo je moja posljednja utrka

Još od potvrde da će se povući iz Formule 1 nakon ove sezone kako bi ustupio mjesto Stoffelu Vandoorneu, Jenson Button inzistirao je na tome da ne odlazi zauvijek te da bi se mogao vratiti 2018. godine. Međutim, na press konferenciji za VN Abu Dhabija je Britanac izjavio kako bi ovo vjerojatno mogla biti njegova zadnja utrka u vrhu motosporta.

Button će iduće godine biti razvojni vozač i ambasador McLaren Honde, ali još je ranije potvrđeno kako ima ugovor za 2018. ukoliko obje strane budu zainteresirane za suradnju. Britanac je objasnio trenutna razmišljanja o toj situaciji.

“Idem u ovaj vikend s razmišljanjem da će ovo biti moja posljednja utrka, to je najbolji način razmišljanja trenutno. Iza ovoga, više se ne želim utrkivati u Formuli 1. To je ideja. Mislim o ovome kao o svojoj zadnjoj utrci i vjerojatno svi ostali tako misle,” rekao je Button i nastavio.

“Dolazim na ovu utrku misleći da mi je posljednja. Ne želim ići s razmišljanjem kao da nije, a zapravo je zadnja utrka. Istina je da imam ugovor za 2018., ali trenutno se ne želim utrkivati 2018. Cijela ideja ugovora je da u periodu od tri mjeseca, ako shvatim da  sam pogriješio ili ako budem razmišljao o budućnosti, shvatim da trebam F1 natrag u svom životu. Ali trenutno to nije slučaj. Time ovo je moja posljednja utrka. Tako trenutno razmišljam o ovome, ali tko zna hoće li se to promijeniti za šest ili osam mjeseci ili za godinu dana.”

Button sigurno neće otići iz sporta razočaran. U svojoj 17 godina dugoj karijeri uzeo je 15 pobjeda, 50 postolja te vozački naslov 2009. godine.

“Bilo je dugo putovanje od mojih osam godina do sada. Utrkivao sam se i sve prije Formule 1 je bilo samo u svrhu dolaska ovdje. Došao sam u Formulu 1 sa snovima i težnjama da budem netko i da jednog dana napustim sport s puno uspomena.”

“To sam i dobio od 17 godina utrkivanja u Formuli 1. Puno uspomena, uspomena koje mijenjaju život. Otići odavde s naslovom prvaka je poseban osjećaj. Utrkivao sam se za dvije momčadi koje sam sanjao kao klinac – Williams i McLaren, a osvojio sam prvenstvo s privatnom momčadi. Toliko je uspomena da ih ne mogu sve niti ispričati. Definitivno ću otići iz Formule 1 sretan s onim što sam ostvario i sa spoznajom da moj život počinje sada,” dodao je Button.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ayrton Mclaren

Pravi gospodin na i izvan staze, primjer velikog sportaša i još boljeg čovjeka. Ovo je veliki gubitak za F1. Odlična karijera. Hvala mu na svemu što je uradio za McLaren. Otišao Webber, sad Jenson….a ovi mladi vozači ostaju bez uzora kako se treba ponašati. Istodobno slušamo psovke, vrijeđanja i ostale gluposti između vozača i momčadi. F1 tone u tom “ljudskom” “kulturnom” smislu….žalosno

jbutton

Nažalost Butttona od sljedeće sezone više nema na gridu i šta reći???-Falit će sigurno!Počeo sam formulu pratiti baš zahvaljujući njemu od 2000g i sve do danas ja zaista neznam nijedan nekakav njegov gaf a u izjavama je uvijek bio odmjeren i staložen-baš gospodin na gridu!Slažem se za komentarom da mu je možda nedostajalo malo killer istinkta-vožnje na nož ali s druge strane to onda nebi bio JB! Za mene je kad pogledam njegovu karijeru jedan od legendi u ovome sportu koji je pekao zanat vozeći sa najboljim vozačima u povijesti-( Schumacher,Hakinen,Alonso,Raikonen,Massa…) ! Iskreno mi se čini da mu je bolja… Read more »

modesto

evo mali osvt na karijeru.2000 došao u slabi willams frank ga nije volio htio je montoyu pa ga je mijenjao u beneton ,2 sezone je vozio za beneton kad su beneton prodali renaultu2003 dolazi uhondu 2004 je završio kao treći a honda 2 mjesto konstruktora,vozio s satom ,2005 honda više nija jaka 2006 imao pobjedu 1 na kišnom hungaroringu 2007 i 2008 kanta od bolida,2008 došla recesija ihonda odlazi,buton je bio bez momčadi a onda brawn kupuje tim i 2009 osvaja naslov neočekivano čudna sezona,zadnja s velikim nosevima, nadolijevanjem goriva,bodova,f1 odlazi polako kvragu,2010 dolazi u mclaren i sve iznenadio odličnim… Read more »

Aleksandar Todorovic

Hvala na lepom podsetniku! 🙂

piket

iako je ostavrio puno tog uvijek sam imao osjećaj da je mogao više…malo mu je falilo killer instinkta

schumy

Pravi “fair play” gentleman! Brz sa točnim osjećajem da pronađe najbolje putanje po kišnom asfaltu! Po vožnjama na kiši se odvajaju vrhunski majstori od dobrih vozača! A on je bio baš to – specijalist za kišu sa istančanim osjećajem da sačuva svoj komplet montiranih guma na bolidu i doveze se do super pozicija.
Majstore, sretno u daljnjem životu od srca ti želi,……………………schumy

Aleksandar Todorovic

Button je pravi sportaš! Kako to kažete vi Hrvati! 🙂 Svaka njemu čast!

miha777

Kakav kralj! 😀 😀

modesto

falit ce button jedna od najboljih sezona za njega je 2009 ,,bio je dobar i u hondi 2004,,legenda i gospodin na stazi

Zigorec

Ja sam zigorec. Zavidan sam mu.

dFixxx3r

gospodin

Related Posts