Romain Grosjean će vjerojatno ostati u Haasu i 2017. godine, prenosi Autosport.

Francuz se ove godine priključio novoj američkoj momčadi i uspio je osvojiti 28 bodova.

Međutim, iako je Grosjean imao nekoliko zapaženih rezultata, Haas nije žurio s potvrdom vozačke postave za iduću sezonu. No, izgleda kako je dogovor između bivšeg Lotusovog vozača i Haasa postignut.

Na pitanje da li zna što će raditi iduće sezone, Grosjean odgovara:

“Da, dosta sam uvjeren. Kako da to kažem? Poprilično sam siguran da ću popraviti svoj američki izgovor,” rekao je Grosjean očigledno aludirajući na ostanak s američkom momčadi.

U refleksijama na dosadašnji dio sezone s Haasom, Grosjean je priznao da prelazak bio veliki rizik.

“Definitivno sam mislio da može biti rizično. Puno vozača je to znalo, ali ja sam znao da ovo može biti i velika prilika. U projektu morate biti neko vrijeme. Cijela ideja je bila doći u Formulu 1 i biti bolji druge godine pa opet još bolji treće godine. Stavili smo početnu ljestvicu jako visoko. Razvoj za novi bolid je počeo još davno. Sve više ljudi je uključeno jer vide Haas kao ozbiljni momčad i radimo jako dobar posao. Svi žele biti dio ove avanture. Definitivno želimo biti na vrhu sredine poretka, radije nego na začelju sredine,” dodao je Grosjean.

Što se tiče drugog mjesta u Haasu, još uvijek ostaje nepoznanica hoće li ga Esteban Gutierrez, koji kao i Sergio Perez ima poveliku podršku snažnih meksičkih korporacija, zadržati.

 

 

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
F12013

: )