Formula 1 će nastaviti s održavanjem dva četverodnevna predsezonska testa na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya u veljači i ožujku, potvrđeno je.

Barcelona je dugi niz godina domaćin službenih predsezonskih testiranja, ali bilo je prijedloga da se jedan, ili čak, oba testa prebace u Bahrein ili drugdje na Bliski istok, kako bi se iskoristilo toplije i suho vrijeme.

“Mi preferiramo toplije lokacije. Bilo bi bolje otići negdje s reprezentativnim temperaturama, a to ne dobivamo u Europi,” objasnio je Pirellijev direktor za motosport, Paul Hembrey.

“U Barceloni je temperatura ispod razine koju imamo tijekom utrka i zato bismo mi radije da se zimski testovi održavaju na stazama poput one u Bahreinu.”

Međutim, momčadi Formule 1 su odlučile da ostanu u Barceloni za 2017. Motorsport.com tvrdi da su se momčadi na to odlučile iz praktičnih razloga.

Prvi test će se održati od 27. veljače do 2. ožujka, a drugi je zakazan za tjedan dana poslije, točnije od 7. do 10. ožujka.

Prvi predsezonski test će ujedno biti i debi za nove bolide koji bi prema novim pravilima trebali imati više aerodinamičkog potiska i više mehaničkog gripa zbog širih guma. Momčadima će biti dopuštene i privatne probe prije prvog testa.

Prva utrka sezone će, kao i do sada, biti VN Australije. Datum još nije službeno potvrđen, ali najvjerojatnije je da će se održati od 26. ožujka.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član

Nakon ovako dosadne i SVE VEĆE dominacije Mercedesa ja već sad na moju žalost odbrojavam do tih testova…Kad su svi nesposobni uhvatiti Mercedes već 3 godine.
Mercedes je stvarno zaslužio da mu se svi naklone kakav je motor napravio i kako je svih naprašio u ovoj V6 eri.
Možemo mi pričati što god želimo ali 3 godine da se nitko ne može približit …

avatar
Član
ciki-f1

A gle…bilo bi žalosno da su uložili min. duplo više u PU od drugih, imaju duplo inženjera, oni su “izmislili” ove PU. Drugima su vežene ruke (kao da 11 ljudi trči, svima su vezane noge da ne mogu raditi velike korake, ali 1 čovjek je startao 2m ispred svih, uhvati ga), tajno testirali gume…pa da im netko uzima dio kolača za kojeg su mukotrpno radili, varali, ulagali….