Perez: Moram otići ako želim osvojiti naslov

Autor: Ivan Pavić08.08.2016 - 4 komentara

Sergio Perez kaže da mora napustiti Force Indiju te otići u konkurentniju momčad ako se želi boriti za naslov svjetskog prvaka u Formuli 1.

Iako ga je šef momčadi, Vijay Mallya, potvrdio za iduću sezonu, Meksikanac kaže kako je njegova budućnost još nije određena.

Perez je povezivan s potencijalnim prelaskom u Renault ili Williams, ali prvenstveno će sjesti sa svojim sponzorima tijekom ljetne stanke i nada se da će doći u Belgiju s razriješenim pitanjem oko budućnosti.

“Bit će to teško. Ova momčad, bez obzira na to što se dogodi, će uvijek biti u mom srcu. Ono što je Vijay napravio da spasim svoju karijeru i cijela momčad što je napravila otkad sam ja došao, to je velika stvar. Međutim, znam da, ako želim postati svjetski prvak, moram se pomaknuti prema naprijed na gridu. Što će se dogoditi, hoću li dobiti priliku ili ne? Tko zna,” rekao je Perez.

Meksikancu je ovo treća sezona u momčadi i u sve tri je uspio doći do postolja. Perez smatra da je njegov period proveden u McLarenu pokazao da može biti na visini zadatka.

“Mislim da je jedna od najboljih stvari, što se tiče mene, to što sam već bio u top momčadi i znam kako je raditi u takvoj momčadi. Mislim da sam naučio jako puno, kako biti vođa momčadi i kako raditi s velikom momčadi. To je velika razlika, način na koji motiviram ljude i način na koji radim s ljudima.

“Naravno, nisam više isti čovjek koji sam bio prije tri godine. Nisam samo sazrio po godinama, već i kao vozač i kao osoba. Drugačije vidim život i sport,” dodao je Meksikanac.

 

Tost: Kvjat zaslužuje biti u Formuli 1

Zanimljivosti: Vozači sa samo jednom pobjedom (3. dio)

Sirotkin glavni kandidat za mjesto u Williamsu

Pirelli odabrao gume za prve tri utrke 2018.

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud