Boullier: McLaren je na početku uzlazne putanje

Autor: Ivan Pavić12.05.2016 - 14 komentara

Direktor momčadi McLarena, Eric Boullier, smatra kako je njegova momčad sada na početku uzlazne putanje te misli kako mogu još napredovati u idućih nekoliko utrka.

Fernando Alonso i Jenson Button uspjeli su završiti prošlu utrku u bodovima. Španjolac je u Sočiju završio šesti dok je Britanac svoj bolid dovezao do desetog mjesta. Boullier priznaje kako je moguće da je rezultat u Rusiji bio produkt sreće, ali je svejedno pozitivan da će im nadogradnje na VN Španjolske omogućiti daljnji napredak.

“Naše dvostruko završavanje u bodovima u Sočiju je bio motivirajući faktor za cijelu momčad u Wokingu, Sakuri i Milton Keynesu, ali to je tek početak uzlazne putanje za koju se nadamo da će se održati cijelu sezonu. U Rusiji smo malo dobili zbog tuđih nesreća, ali oba naša vozača su pozitivno reagirala na balans bolida, a to nam pokazuje da smo napravili dobre temelje i da možemo vjerovati u smjer kojim smo krenuli,” rekao je Boullier.

“Uvijek smo nestrpljivi jer želimo još, ali zadovoljan da je sav trud nagrađen s nekoliko vrijednih bodova. U Europu dolazimo s nadanjima u još pozitivnih rezultata na stazama na kojima bi naš bolid trebao biti nešto bolji. Kada to uparimo s nepopustljivim razvojnim programom, uzbudljivo je i daje nam optimizam za iduće utrke. Sigurno neće biti lako. Dok ćemo mi procjenjivati nadogradnje bolida u Barceloni, to će raditi i drugi. Ali vjerni španjolski navijači će biti iza Fernanda i momčadi. Nadam se da ćemo im pružiti dobru predstavu i da ćemo prenijeti pozitivan momentum i u europski dio sezone,” dodao je Francuz.

Tost: Kvjat zaslužuje biti u Formuli 1

Zanimljivosti: Vozači sa samo jednom pobjedom (3. dio)

Sirotkin glavni kandidat za mjesto u Williamsu

Pirelli odabrao gume za prve tri utrke 2018.

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud