Hamilton: Moramo poraditi na startovima

Mercedesovi vozači su s lakoćom zauzeli prvi startni red prošlog vikenda u Australiji, ali u utrci su se pošteno namučili da dođu do prvog i drugog mjesta. Iznenadio ih je Ferrari koji je puno bolje startao nakon gašenja crvenih svjetala, nešto poput Williamsa na VN Velike Britanije 2015. Aktualni svjetski prvak tvrdi da su kotači previše proklizavali, dok je Rosberg rekao da je ‘prljava’ strana grida odigrala svoju ulogu.

Mercedesov šef Toto Wolff je priznao da vježbanje startova u subotu nije proteklo u najboljem redu pa će momčad posebnu pažnju posvetiti toj karakteristici bolida. Njegove riječi je potvrdio i Hamilton.

“Moja početna faza starta je bila ista kao i Rosbergova, ali drugi dio, kada potpuno otpustite kvačilo, nije bila ista – imao sam dodatnog proklizavanja i nisam se mogao toga riješiti.”

Dodaje da nije imao problema s novom startnom procedurom, odnosno otpuštanjem kvačila jednom polugom iza upravljača.

“To nije bio veliki problem. Radi se uvijek o stalnim promjenama, čak i kada su moji startovi bili nevjerojatni. Stvari se uvijek kreću, ciljevi se uvijek mijenjaju. Razgovarali smo i to je jedan od naših prioriteta.”

“Ferrariji su imali nevjerojatno dobar start, bili su izuzetno jaki. Pokušat ćemo shvatiti kako možemo napraviti bolji posao.”

Kada je riječ o tempu Mercedesovog najvećeg konkurenta, aktualni svjetski prvak ne odaje dojam da je previše zabrinut.

“Imam jako dobar osjećaj kada je riječ o mom tempu. Kao što ste vidjeli, cijeli vikend sam bio naprijed, ali osjećam i nadam se da će to biti dobra bitka između nas i njih. Bit će utrke kada ćemo biti još više ispred njih, a bit će i onih u kojima ćemo završiti s prednosti od pet ili 10 sekundi. Međutim, postojat će i one u kojima ćemo biti kotač uz kotač. Tko zna, možda i utrke u kojima će oni biti ispred nas, češće nego što su bili prošle godine.”

14 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
blejky

Ako nekoga zanima dobar link za Sky F1 televiziju:

http://tuchkatv.ru/322-sky-sports-f1.html
Morate imati Ace player instaliran da bi mogli gledati.

Ako ga imate instaliranog onda:

1.Open Ace player
2.Click on the tab “media”, select “open Ace player content ID” and paste this ID:
2288397a21c4933d2359f19f54daa4101e297a48

Radi odlično, odlična slika super analize i komentari.

override667

Od kad mi je krepo Squirrel stream taj mi je no.1

blejky

Squirrel je bio dobar šteta što ga nema više.

blejky

Vrlo zanimljiv podatak. In Melbourne this year, Ferrari again was carefully managing their power units during the race. Kimi Raikkonen in particular could be observed varying the amount of electrical deployment, according to how defensive he needed to be. Something was giving Ferrari concern about being able to run with full power for extended periods. It’s possible this was connected to Raikkonen’s turbo issues that subsequently forced him to retire, but Mercedes engineers looking at the numbers believes that Ferrari were running their engines with less power than in Barcelona testing. If this was related to a specific reliability worry… Read more »

blejky

Laudin kometar ohrabruje da ćemo imati dosta zanimljivije utrke:

Lauda, Mercedes’ non-executive chairman, is not expecting the Ferrari threat to diminish over the following 20 races.

“I’m afraid we’ll see more of this because Ferrari is quick. There’s no question about it,” said Lauda.

“It’s going to be exciting, so I look forward to the next one.”

FoRzA FERRARI

Gospodine iz SB-a hvala na krasnoj informaciji 😀

Pozdrav iz Varaždina 😉

RapptorTeam-BiH-F1

Oj šoferu dodaj,gas,dodaj gas, nedaj nikom ispred nas, ispred nas 🙂

458Italia

Cijeli vikend naprijed pa do prvog boksa 20s iza i na kraju poprilično puno sreće… Al ok, valjda u Ferrariju ima dovoljno brzine ovaj put, dosad je ovima stvarno bilo prelako

Rampante

Ferrari je bio i prijašnjih godina uvijek dobar na startu,tu nisu nikad imali problema,više-manje.Vjerujem da će im ove godine malo Ferrari zapapriti više,nadam se!

hrcfaca

Da Ferrari je startu ubijek bio bolja momčad, jedino tamo 99-00 koliko mene pamčenje služi su Mclareni bili bolji na startovima tih godina, ako se ne varam.

ClarenceF1

ma ne morate…šta bi ti odletio naprijed i procesija ko zadnje dvije godine…e nemere…

F12013

Na Motorsportu ima zanimljiv članak o Ferrarijevom revolucionarnom postavljanju kvačila koje se više ne sastoji od dvije odvojene papučice na upravljaču nego jedne spojene u cjelinu koja se proteže cijelom duljinom iza upravljača. Najvjerojatnije ovakva konfiguracija vozaču daje bolji osjećaj za postavljanje kvačila u optimalno stanje za odličan start…
Forza FERRARI !!!

dxdy

isto je bilo prljavo i Ferrariju….

Bilal

Nije nikad ispravnije rekao kotać uz kotać a mozda i ispred nas vise nego prosle godine akb ispred samo ispred.

Related Posts