Renaultova potvrda o ulasku u F1 sljedećeg tjedna u Abu Dhabiju?

Autor: Vedran Kristić18.11.2015 - 2 komentara

Renault bi svoje planove i preuzimanje Lotus F1 Teama mogao potvrditi sljedećeg tjedna u Abu Dhabiju. Iako pregovori s ekipom iz Enstonea traju već mjesecima, glavni čovjek trkaćeg odjeljenja francuskog proizvođača Cyril Abiteboul misli da su oni sada u završnoj fazi, a posljednju riječ ima predsjednik i glavni izvršni direktor Alijanse Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

“Neku objavu možemo donijeti u Abu Dhabiju, nakon Abu Dhabija ili čak prije Abu Dhabija”, rekao je Abiteboul. “Iskreno, govorimo o tajmingu. Moglo bi biti nešto prije ili nešto kasnije. Svjesni smo našeg procesa, ali trebamo ga povezati s realnosti poslovanja. Međutim, uopće ne postoji dogovoreni datum iz jednostavnog razloga – nismo potpuno sigurni gdje će nas ovaj proces odvesti.”

Renault pregovara s Lotusom oko pravnih dilema, ali odluku mora donijeti Carlos Ghosn.

“Posao se odvija u pozadini. Lotus je u složenoj situaciji, tako da postoje dvije paralelne staze. Na jednoj je rad s Lotusom na preuzimanju i kupnji kompanije koja ima određenu ostavštinu. Kroz taj proces prolazimo s odvjetnicima, kontrolorima i tako dalje. Prema tome, ovo se kreće prema naprijed.”

“Paralelno s tim, Renault nastavlja svoju procjenu Formule 1 općenito. Očekujemo da će se te dvije putanje u određenom trenutku morati spojiti kako bi formirale odluku, potvrdu, moguću egzekuciju i objavu. To je slijed događaja, ali trenutno se nalazimo na ove dvije staze paralelno. Radi se o tome kako Ghosn vidi sljedećih pet do 10 godina jer je to ono na što mislimo kada pričamo u Formuli 1.”

Skloniji ulasku u detalje je bio Lotusov zamjenik šefa Federico Gastaldi koji tvrdi da Renaultovi stručnjaci rade u Enstoneu još od VN Singapura. Na pitanje kada treba stići potvrda da bi momčad mogla efikasno raditi na bolidu za 2016., Gastaldi kaže:

“Zapravo smo već počeli rad na bolidu. Tehnički direktor Nick Chester je jako, jako samouvjeren. On je u Enstoneu gdje naša i Renaultova momčad slažu stvari koje izgledaju jako dobro, da budem iskren.”

“Ove sezone smo očito patili. Naš najbolja imovina su svi ljudi u Enstoneu. Možete pitati bilo koga u paddocku jer većina paddocka ih pokušava dovesti u svoje redove! To je istina.”

Renault je u Brazilu predstavio novi motor na koji je potrošeno sedam tokena i koji se nije pokazao boljim, ali Gastaldi nije zabrinut.

“Uvjeren sam da će Renault napraviti jako dobar posao. Prošle godine su kasnili, ali to je jedna od najvećih tvrtki na svijetu pa smo uvjereni da će stvari ići dosta dobro.”

Tost: Kvjat zaslužuje biti u Formuli 1

Zanimljivosti: Vozači sa samo jednom pobjedom (3. dio)

Sirotkin glavni kandidat za mjesto u Williamsu

Pirelli odabrao gume za prve tri utrke 2018.

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud