Hamilton presretan nakon sustizanja Senninog broja pobjeda

Lewis Hamilton je u Japanu slavio osmi puta ove sezone i 41. u karijeri te se po broju pobjeda izjednačio sa svojim idolom Ayrtonom Sennom. Utrku je startao s drugog mjesta iza svog timskog kolege Nice Rosberga, kojeg je uspio prestići do drugog zavoja pa je svoju prednost u vozačkom poretku povećao na 48 bodova. Britanac nakon utrke nije skrivao svoje oduševljenje:

“Ovo je jako emotivan dan. Pun sam radosti i sreće”, rekao je 30-godišnji vozač Mercedesove tvorničke momčadi. “Unutarnja linija je unutarnja linija pa je to bio moj zavoj. Mogu zamisliti da je Nici ponestajalo staze, ali to se dogodi kada ste na vanjskoj strani.”

Rosberg je o tom duelu rekao:

“Bilo je dosta blizu na izlazu iz drugog zavoja te sam morao popustiti, a to me koštalo utrke. Nisam vidio snimke na TV-u, ali sigurno je bilo blizu. Morao sam izbjeći sudar, ali to je sada teško komentirati.”

VN Japana je bila Hamiltonova 162. utrka, jedna više od onih koje je Senna startao u karijeri koja je tragično završila u Imoli 1994. Brazilac je na Suzuki slavio dva puta: 1988. i 1993. Hamiltonova pobjeda je također bila druga na toj stazi.

“Pobijediti ovdje, na stazi na kojoj sam volio gledati Ayrtonove vožnje, te sustići njegov broj pobjeda… osjećaj se u ovom trenutku ne čini stvarnim.”

“Onog momenta kada sam svoj bolid postavio malo ispred Nice, znao sam da je to bio moj zavoj. Bio sam ispred pa je to bio moj dio staze. Ne smatram da je bilo preblizu.”

“Rosberg je bio fer. Vozi iznimno dobro te je napravio odličan posao ove godine. Ovo je utrkivanje i samo se o tome radi. Postojali su trenuci kada sam ja pao iza u poretku. Takve stvari se događaju”, dodao je Hamilton.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
sladjan87

Brojke su brojke ali je razlika kao dupe i oko .

west

Još 10. pobjeda i stiće Senninog največeg rivala Prosta!

modesto

može vettela ali ne ove sezone profesora prosta neće

Madridista

Vrhunski pilot u vrhunskom bolidu, podsjeća na Velikog Ayrtona u nesavladivom McLaren Hondi 1988.

zox

Ni nalik…

otto

U 7godišnjoj karijeri,do pojave hybrida skupio je 22 pobjede a sad u nepune 2sezone ovog monstruma od Mercedesa 19!?No bilo kako bilo,nek mu je sa srećom.

F1 fan

Zanimljiva usporedba 🙂

Dani

Zanimljivo. Od dolaska hibrida Vettel je osvojio samo 3 pobjede. A do tada 39 na atmosfercu .

dansla

Sljedeći na redu je Vettel .

zox

LOL

Related Posts