BMW nije zainteresiran za povratak u Formulu 1

BMW-ov novi glavni izvršni direktor, Harald Kruger, potvrdio je da njemački proizvođač nije zainteresiran za povratak u Formulu 1. Automobilski gigant se najprije udružio s Williamsom početkom 2000., a u oktanskom cirkusu su se zatim okušali kao Sauber-BMW. Nakon povlačenja iz Formule 1 krajem 2009., BMW se vratio DTM-u 2012.

“Motorsport je dio jezgre brenda BMW, a DTM je važan za nas”, rekao je Kruger.

Iako Mercedes, njihov veliki rival, trenutno dominira Formulom 1 na svim poljima, BMW-u natjecanje na tom polju nije važno.

“Formula 1 nije opcija za nas. Ona se jednostavno ne uklapa u našu dugoročnu strategiju. Ali Le Mans ne bih kategorički odbio”, rekao je Kruger, dodajući da bi Formula E mogla biti jedna od mogućnosti.

22 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
bibinjac

Da sad uđu u F1 prošli bi ko Honda.

cooper

s obzirom na neke modele koje izbacuju na tržište nije ni čudo…da neće natrag u F1…

Boomerang

Poštovani, ne pada mi na pamet da blatim Ferrari. Oni to rade sami, samo što to mnogima ne smeta. U tome je cijela stvar. Pitanje morala. Nemam 50 godina, ali imam dobro pamćenje, u tome je cijeli problem. Samo jedan podatak. Meni je to bitno. Gole činjenice. U sezoni 1999. mislim da je to bilo poslije utrke u Maleziji, Adrian Newey navodi prmjedbu da Ferrari spušta barge boardove 5mm ispod referentne ravnine. Kad biste možda razumjeli kakav to učinak ima na aerodinamiku onda biste rekli da je to čisto prostituiranje pravila. Kada su završili na apelacionom sudu njihov je argument… Read more »

avalon

Boomerang .. po komentarima je evidentno da ne blatiš ferrari , tebi je do morala i poštenja u F1 , a ferrari je jedini tim koji se o te kategorije ogriješija . znači adrian je primjetija da ferrari spušta barge boardove 5mm …uaaaaaa ferrari . pravilnikom je propisana tolerancija od 5 mm ? ako i je opet uaaaaaa ferrari . znači nisu uradili grešku ( kršili pravila ) samo su se pozvali na pravila koja su to dozvoljavala ? nema veze …uaaaaa ferrari . mora bit da je newey učija školu u ferrariu jer RB se zna “igrat” sa prednjim… Read more »

pila

Harald Kruger,BMW CEO, je veliki zaljubljenik u hibridna i elektricna vozila i dok je on tu gdje je BMW je daleko od Formule,ovakve kakva je danas…..napominjem covjeku je tek 49 godina,

Daijiro74

Volia bi ja da se Ford odazove izazovu, ali posto nemaju skoro izta hibridno u gami vozila, cisto sumnjam

RINDT JOCHEN 1970

hoce li svanut taj dan pa da opet u Formuli 1 na zadnjem spojleru vidim BMW POWER!!!!!!!!!!!! ???????

modesto

i bolje

Rampante

BMW je već jednom propao u Formuli 1,pa valjda ne žele još jednom…

Boomerang

BMW je 1983 s Brabhamom bio prvi puta prvak s turbo motorom. Možda ne znaš zašto Ferrari nikada nije bio prvak s turbo motorom!? Pa da ti malo pojasnim situaciju. Kada su shvatili da nikada neće napraviti dobar turbo motor onda su napravili ono što najbolje znaju, koristiti svoj politički utjecaj kako bi tjerali vodu na svoj mlin. Premda je bespredmetno uspoređivati energetsku učinkovitost atmosferskog u usporedbi s turbo motorom to ih nije priječilo da stisnu Bernija kako bi ukinuli turbo motore i vratili se atmosfercima budući da su oni bili tradicionalno dobri sa svojim V12. Ali, Honda i zatim… Read more »

banemclaren

P.S.
zaboravio si spomenuti famozne Mercedesove motore s kojima Mika osvojio 2 naslova, a imali su veliki udio berilija u sebi, i onda je FIA od 2000. godine zabranila berilij. sigurno je to bio početak mjera štednje a ne pogodovanje crvenim ponijima. Festigkeit Mercedes

Rampante

Boomerang,,pratim formulu od kad znam za sebe a imam 50 godina tako da sa nešto informacija baratam,ne želim pričati priče ni duge bajke kao ti jer mi se neda,,a ono što sam rekao je činjenica koja možda eto tebi smeta..znači da ponovim na hrvatskom jeziku a to je BMW nije bio uspiješan u formuli 1 i zbog lošeg rezultata i normalno poslije financija su napustili formulu! Ferrari..pa Ferrari je kralj formule 1 i drži debelo na vrhu sve rekorde i konstruktorske i ostale tako da će ga teško dostići čak i prvi pratitelj a to je MClaren…. Ako te to… Read more »

Rampante

boomerang,,nemogu a da ne kažem još ovo…otkud tebi pravo da ime Ferrarija i sve uspijehe kroz povijest te velike marke i imena blatiš i umanjuješ te zaključuješ samo tebi razumnim jezikom da je to sve bilo politički i podlapćeno kroz njegovu moć.alo??!!! Tko si ti da daje takve besmislene i lažne zaključke ..jesi možda drugi čovjek formule 1..ili?!! Imaš rodbinske veze sa Bernijem ili …

Peterson

Ferrari je imao odličan turbo motor.Da nije bilo nesreće Didiera Pironija u Hockenheimu 1982,premoćno bi osvojio naslov te godine i Ferrari bi ušao u povijest kao prvi bolid s turbo motorom koji je osvojio naslov.Dok su se Renault i Bmw stalno kvarili Ferrari je imao brz i pouzdan turbo.

El Matador

Mozda se vrate kad se budu pravila mjenjala,jer sad nema smisla,Mercedes je daleko najbolji i bila bi “bruka”za BMW da polako kaskaju zanjima..ipak su to rivali…ima malo tu taktike ja mislim…

garfield

Sta ce BMW i bilo koji drugi proizvodjas kad je Mercedes napravio najbolji motor po sadasnjim pravilima i dok se pravila oko motora ne promene Mecka ce biti najbolja.

Boomerang

Slažem se s time samo djelomično zato jer Ferrarijeva pogonska jedinica ne zaostaje baš puno za Mercedesovom. Ne vjerujem da bi Meca sprašio toliko tokena prije Monze da nisu shvatili kako im se Ferrari opasno približio. Premda nisam Ferrari fan ipak moram priznati da su momci iz Maranella napravili odličan posao. Istina, dobili su jednog inženjera iz Mercedesa, specijalistu za rekuperaciju energije, ali to ipak ne mijenja ono što je svima očito. Nitko nije nedodirljiv., pa ni Mečka.

Rampante

Boomerang… Ferrari drži debelo sve najveće pobjede od konstruktorskih do neznam kojih i teško da će ga netko uhvatiti,niti prvi pratitelj a to je MClaren…Ovo šta Mercedes dominira dvije godine je ništa naspram Ferrarija,tako da nemoj tim načinom pisati o najjačoj i najvrijednoj ekipi formule 1!Nije uredu….

F1 fan

Šteta, bilo bi lijepo da se vrate. Da ne gledamo samo 3 proizvođača

Daijiro74

4 proizvođaca…

Boomerang

“Formula 1 nije opcija za nas” – Reče herr Krüger i odmah ga pokosi grom iz vedra neba…

Related Posts