S obzirom na karakteristike koje posjeduje Hungaroring, staza gdje će se ove nedjelje voziti VN Mađarske, Renault je uvjeren da će Red Bull i Toro Rosso ovog vikenda biti puno bliže vodećim momčadima. Njihova pogonska jedinica ne može parirati dominantnoj Mercedesovoj i vrlo dobroj Ferrarijevoj pa nijedan vozač koji vozi bolid s Renaultovim motorom još nije došao do pobjedničkog postolja ove sezone. Hungaroring je staza na kojoj do izražaja ne dolazi maksimalna snaga pa vrh francuske kompanije vjeruje u puno bolji nastup ovog vikenda u Mađarskoj.

“Mađarska je dosta drugačija od prethodne tri utrke kalendara”, rekao je Renaultov direktor F1 operacija Remi Taffin. “S puno sporih i srednje brzih zavoja i samo dva kratka pravca, do izražaja dolaze vozne karakteristike pri malim brzinama i povrat energije, a ne krajnja brzina i snaga.”

“Ovaj tip staze nam pruža priliku napraviti bolji posao sa strategijom pa se nadamo da u kvalifikacijama možemo biti bliže vrhu, te da možemo igrati važniju ulogu u rezultatu utrke.”

Iako je Renault poradio i otklonio probleme s pouzdanosti, Taffin priznaje da je pred njegovom ekipom još puno posla kako bi Renaultova pogonska jedinica mogla konkurirati vodećima.

“Zadržali smo dobru pouzdanost od VN Španjolske, ali trebamo ju nastaviti pojačavati kako bi i dalje viđali bolje performanse iz utrke u utrku. Oba faktora su od velike važnosti u teškim uvjetima u Mađarskoj pa se nadamo prvi dio sezone završiti dobrim rezultatom.”

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
junuz

Ja vjerujem da ni oni ne vjeruju u to.Koga zavaravamo,do kraja godine će mercedes još jednom pustiti da pobjedi ferari,možda kimi da ostane u sedlu.Nažalost takve će biti i godine koje slijede.Dok ne odšeta čovjek koji je možda nekada poboljšao formulu ali je sada sahranio.