Lewis Hamilton na pole positionu za VN Velike Britanije

Lewis Hamilton će sutrašnju utrku za VN Velike Britanije startati s prvog mjesta, a društvo će mu u prvom startnom redu praviti timski kolega Nico Rosberg koji je bio jednu desetinku sporiji u današnjim kvalifikacijama na Silverstoneu. Treće mjesto je pripalo Williamsovom vozaču Felipeu Massi.

Q1

Vozači su tijekom sve tri runde današnjih kvalifikacija odlazili preko granica staze u zavoju Copse, a direktor utrka Charlie Whiting se odlučio držati pravilnika pa je svim vozačima koji nisu poštivali pravilo poništio ostvareno vrijeme. To je najvjerojatniji razlog zašto je Roberto Merhi imao zaostatak od čak dvije sekunde u odnosu na svog timskog kolegu Willa Stevensa. Očekivano, oba Manorova vozača su ispala već u Q1, a bitka za prolaz u Q2 se vodila između McLarena i Saubera. Švicarska momčad je bila uspješnija; u drugu kvalifikacijsku rundu je prošao Marcus Ericsson, a ispali su još Felipe Nasr, Fernando Alonso i Jenson Button.

Q2

Mercedesi su dominirali današnjim kvalifikacijama, a siguran prolaz u posljednju rundu kvalifikacija imali su i bolidi Ferrarija i Williamsa. Bitka za ostala mjesta se vodila između vozača Red Bulla, Toro Rossa, Force Indije i Lotusa. Iako je Verstappen ovog vikenda bio malo brži od svog timskog kolege na slobodnim treninzima, u posljednju rundu je ipak prošao Carlos Sainz. Španjolac se tamo pridružio vozačima sestrinske momčadi Red Bulla te Force Indijinom Nici Hulkenbergu. Iz druge kvalifikacijske runde ispali su još Sergio Perez, oba Lotusova vozača i Marcus Ericsson u Sauberu.

Q3

Borba za najbolju startnu poziciju se i na Silverstoneu vodila između Mercedesovih vozača. Lewis Hamilton je u prvim pokušajima postavio vrijeme od 1:32.248, koje je bilo desetinku brže od kruga koji je odvozio njegov momčadski kolega Nico Rosberg. Hamilton i Rosberg u drugim pokušajima nisu uspjeli popraviti svoja vremena pa je Britanac tako došao do pole positiona na svojoj domaćoj stazi. Iako je Valtteri Bottas bio vrlo brz tijekom čitavih kvalifikacija, u posljednjem pokušaju je treće vrijeme ipak odvozio njegov timski kolega Felipe Massa. Brazilac je bio osam desetinki sporiji od najbržeg vremena te manje od desetinke bolji od Bottasa na četvrtom mjestu. Ferrari danas nije uspio parirati Williamsu; Talijani su okupirali treći startni red, a Kimi Raikkonen je bio brži od Sebastiana Vettela. Sedmo vrijeme bilo je Ricciardovo prije nego što mu je ono obrisano zbog odlaska izvan granica staze u Copseu. Australac je tako bio posljednji u trećoj kvalifikacijskoj rundi, a do sedmog mjesta je došao Daniil Kvjat, koji je već četvrti puta u posljednjih pet kvalifikacija bio bolji od svog timskog kolege. Između Red Bullovih vozača su se ugurali Carlos Sainz i Nico Hulkenberg.

 

1 Lewis Hamilton Mercedes 1m32.248s
2 Nico Rosberg Mercedes 1m32.361s 0.113s
3 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m33.085s 0.837s
4 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m33.149s 0.901s
5 Kimi Raikkonen Ferrari 1m33.379s 1.131s
6 Sebastian Vettel Ferrari 1m33.547s 1.299s
7 Daniil Kvjat Red Bull/Renault 1m33.636s 1.388s
8 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1m33.649s 1.401s
9 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m33.673s 1.425s
10 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m33.943s 1.695s
11 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m34.268s 2.020s
12 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m34.430s 2.182s
13 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m34.502s 2.254s
14 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m34.511s 2.263s
15 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m34.868s 2.620s
16 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m34.888s 2.640s
17 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m34.959s 2.711s
18 Jenson Button McLaren/Honda 1m35.207s 2.959s
19 Will Stevens Marussia/Ferrari 1m37.364s 5.116s
20 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 1m39.377s 7.129s

 

Utrka se vozi sutra u 13 sati po lokalnom, odnosno u 14 sati po hrvatskom vremenu.

24 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
otto

Još jedna šamarčina,koju je Todt opalio sam sebi,vezano za izjavu kako bi se svi mogli ugledati u Ferrari,koji je stigao Mercedes!?

zjurina

Nisam nažalost gledao ni FP3 niti Qvale – dnevna smjena u pitanju. To je cijena da bih mogao gledati sutra utrku. Al ću pogledati neku snimku svakako. U svakom slučaju ispalo je kako sam i govorio nakon FP2, kada je Rosberg bio P1, i tako dalje… ____”Fino je vidjeti Rosberga na P1, kao i Kimija na P2. (A Seb P3, & Lewis tek P4. No preostaje im to potvrditi i na Kvalifikacijama i u utrci. A ako krene tim tokom, moglo bi se i prvenstvo “popraviti” i postati interesantnije… :-)_______ Na FP3 i Qvale sve se naglo mijenja kao što… Read more »

wilson

Ma hebeš ti ovakvu sezonu kad svaka utrka postaje dosadnija od one prethodne. Merc P1 i 2 ako se ne desi nešto neočekivano, iza Ferrari ili Williams, pa Renaultovi bolidi sa primjesama FI ili Lotusa. Što tek reći za HcH? Pogotovo nakon izjave Alonsa da prije Singapura ne očekuje prolazak u Q2. Sezona iz prošle godine mi izgleda kao bajka u odnosu na ovu. Kakav debakl. A tek stižu Spa, Monza. Ovo više nije teško gledati, ovo je koma. Iskreno, teško mi je vjerovati da će redovito biti među osvajačima bodova do kraja sezone. Sa kvarovima zbog kojih cijelu sezonu… Read more »

Ayrton Mclaren

Najzanimljiviji dio Q bio je taj famozni zavoj 9 i “track limits”….čestitke Mercedesu i Lewisu. Svaka čast za dečke iz Williamsa, nadam se da će uzeti to 3 mjesto na domaćoj stazi. Ferrari očito u blagom padu forme, RB nešto gledljiviji, TR dobar. Lotus ima probleme čim staza ima barem 10-ak zavoja, nije u motoru sve treba ipak napravit nešto i s ostalim dijelovima bolida. Mclaren konstantan 🙂 sutra? Pošto se vozi u VB držim fige za domaće dečke, dakle Lewis i Williamsi…nadam se da će moj McH barem nekako doći do cilja, barem to…..vidim ljudi puno pišu o ovom… Read more »

modesto

opet deja vu čim su 2 mercedesa 1 i 2 dosadna utrka, dabogda se sudarili a massa dobio utrku,napokon da čujemo brazilsku himnu.ni sudara,ni kiše,ni pretjecanja,ni duela,ni odustajanja.sterilna sezona kao i lani,zato imamo samo 2 vozača..ali tako shernie hoće

sennacher

Na slavnom Silverstoneu mogla bi se odigrati najdosadnija utrka sezone. Mercedesi daleko naprijed, a Ferrariji koji su inače idući najbrži u krugu prilično su zaostali iza Williamsa. U samoj utrci Ferrari ima ogromnih problema u pretjecanju bilo kojeg bolida s Mercedesovim motorom, a kamoli Williamsa u ovakvoj formi. Barem oni brane čast Britanaca kad je već McLaren tamo gdje je, ali ipak je za domaću publiku vjerojatno sve u sjeni Hamiltona pa nema veze što vozi za njemačku ekipu. Utrku može začiniti tek nekoliko situacija: -Pretjecanje Rosberga nad Hamiltonom na samom startu (e sad, koliko je to moguće 2x, nema… Read more »

F1 Karthikeyan

Ova F1 propala ko i pehari i ovaj portal

Fernando Legend

I na formulinu su pocele dolazit vijesti svake prijestupne tak da je svejedno gp je puno bolji samo sto sad ovi problemi s novom stranicom…

Daijiro74

Ova stranica vise nema smisla. Bilo mi je drago, odoh se registrirat na formulino. Lijep pozdrav

mika

Nema gore stranice od Formulina.

Daijiro74

Nije bilo dok se ovi nisu odlucili “modernizirat” ovu. Uostalom reka sam to sarkasticno, Bogu vala ima stranica koliko oces

MJ512

Formulino se navodno gasi (neznam da li je to istina), ali slažem se da je ovakav dizajn stranice loš. Ne znam kakva im je ovo fora s izmjenjivanjem članaka na vrhu, ali kada sam na mobitelu stranica jako šteka baš zbog toga, a k tome još je i font slova prevelik što dovodi do nepreglednosti stranice. Nisam se 2 dana mogao ulogirati zbog nekakve njihove greške. Kada sam se konačno ulogirao pokušao sam ostaviti komentar, ali je pisalo da je nekakva greška na serveru. A kao šećer na kraju forum još nije u funkciji. Izgleda da je GP1.hr počeo pratiti… Read more »

croatic f1

, pametnije ti je da se registriraš na F1puls 😉

zgrobnika

definitivno prelazim na http://www.f1puls.com jednostavno ovdje je respad sustava.

dux

Samo 4 bolida unutar jedne sekunde, izgleda da Mercedes ima nepresušne rezerve u odnosu na Ferrari i ostale, al nadam se kako će te rezerve što prije presušiti da gledamo neizvjesnije utrke i da se Mclaren konačno odlijepi od dna.

Fernando Legend

Moj boze pa ovo je na razini australije.Opet kasne jako puno bez obzira na poboljsanja.Bojim se da je mc+h promasaj za ovu sezonu i da ce bodovi biti gotovo nemoguci.Za sutra su prije mjesec dana cilj bila postolja a danas su se vratili 4 mjeseca unatrag.Iskreno ocekivao sam zaostatak oko 2 sek ali ovo je malo previse.Williams isto kao i prosle sezone.Ja sam odma rekao da ce prvih par utrka biti opet peti sesti isto kao i prosle sezone a onda su na postolju iskreno sada su izjednaceni s ferrarijem brz obzira sto drugi rekli.Eto jedino mi je zao da… Read more »

Fernando Legend

Malo sam pretjerao 4 mjeseca ali opet su izgubili oko pola sekunde to sammislio reci

MJ512

Hamilton i Rosberg očekivano P1 i P2. Williamsi odlični. Vidi se da Ferrariju ne odgovara Silverstone koliko Mercedesu i Williamsu, ali navijam da sutra Vettel ili Raikkonen osvoje barem 3 mjesto. Kvyat opet bolji od Ricciarda. Sainz i Hulkenberg su izvukli maksimum iz bolida. Za McLaren nažalost nemam riječi samo se nadam da će doći bolji dani za njihove navijače. Malo mi je žao što Verstappen nije mogao do top 10, ali nadam se da će sutra doći do barem 1 boda. Forza Ferrari!!!

MJ512

I da ova pravila su katastrofa, malo se pređe izvan staze i odmah se briše vrijeme, umjesto da ih se pusti da se utrkuju.

Majki2111

Ne bih reko. Čemu služe onda ove bijele crte? To ti je iso ko da presječeš zavoj. Van s 2 kotača da dobiješ prednost se ne smije. Točka.

MJ512

Za mene je utrkivanje kada vozači guraju jedan drugoga do same granice, pa čak i i preko granice pa bila to granica staze ili nečega drugoga i to je pravo istinsko utrkivanje, a ovakva F1 s ovakvim pravilima previše ograničava vozače, momčadi i utrkivanje.

Tuzlak

Ovo je stvarno postalo negledivo. Formulu 1 gledam od 1996. god intezivno (tata me zarazio, mada sam tada imao 8 god), godisnje odmore planiram na osnovu rasporeda utrka, sve obveze ostavljam po strani tokom trkacih vikenda, ali ovo je prevazislo i moj prag tolerancije. Svaka cast “strucnjacima” na vrhu, F1 je na izdisaju…

avalon

baš tako . u tih 19 sezona ovako nešto se nikad nije događalo … sve je bilo nekako napeto , neizvjesno , a danas .. 🙁 npr 2000. MS je ima tek 9 PP i 9 pobjeda u 17 trka , svi ostali čak 8 . 2001. je ostvarija 11 PP i 9 pobjeda ( u 17 trka ) , 2002. 7 PP i 11 pobjeda ( 17 trka ) , 2003. 5 PP i 6 pobjeda ( 16 trka ) i 2004. 8 PP i 13 pobjeda ( 18 trka ) . seb npr 2011. 15 PP i 11… Read more »

Rim-la

Track F….. Limits!!!!!

Related Posts