Red Bullov vozač Daniil Kvjat trenutno uživa u dobroj formi s obzirom na to da je bodove osvojio na pet od posljednjih šest utrka sezone. Nastavak očekuje i ovog tjedna kada će se na Hungaroringu voziti VN Mađarske.

21-godišnji Rus je na ovoj stazi zabilježio dobre rezultate u juniorskim formulama, ali smatra da staza ne odgovara modernim bolidima Formule 1 jer je dosta uska i ne pruža dovoljno mjesta za pretjecanje.

“U Mađarskoj sam bi na poleu i pobijedio u utrci Formule Renault 2.0 2012., a na postolju sam bio i u feature utrci u GP3. Prema tome, imam dosta dobre uspomene na ovu stazu. Stvarno sam uživao voziti dok sam bi u Formuli Renault 2.0, ali vjerojatno je malo preuska za moderne bolide Formule 1.”

Kvjat zna da je kvalifikacijski rezultat jako važan na Hungaroringu:

“U kvalifikacijama ste stvarno na samoj granici. Na rubu ste i nikada se ne možete odmoriti tijekom kruga. Mislim da je to najveća karakteristika te staze. Dosta je izazovna, svaki apex morate pogoditi kako treba, ne smijete raditi nikakve pogreške u odabiru vaše linije prolaska. Teško je na njoj odvoziti pravi krug, ali meni je dosta zabavna.”

9
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
7 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
8 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
zekohonda

nije preuzak, samo prespor. i dosadan.

avatar
Član
avalon

“Teško je na njoj odvoziti pravi krug…” kaže kvyat …. možda bi treba pogledat trku iz 1998. i 20 savršenih krugova MS ?

avatar
Član
FerrariHR

avalone..zato sta tim polovnim vozacima niko nije reka da ce uz slikanje i reklamiranje sponzora i pojavljivanje na reznim “eventima” kad su dolazili,morat ponekad i vozit pravi F1 bolid,pa sad kmeče.

avatar
Član
najboljif1fan

To kaže kad mu ne ide staza.

avatar
Član
Ayrton Mclaren

Glupost…..ako nekom smeta širina staze neka ne vozi, ima vozača koji jedva čekaju sjesti u F1 i voziti po ovoj “preuskoj” stazi….

avatar
Član
Supermarkovk

neka hungaroringa, ipak nam je najbliži i najjeftiniji

avatar
Član
modesto

da važno da ima puno preširokih staza, još najbolje da izbace i ovu legendarnu stazu i dovedu katar ili iran,,gadite mi se svi počevši od turbo kamiona do tilkedroma

avatar
Član
avalon

ima li šta pozitivno kod tebe ili ….

avatar
Član
MJ512

A što je onda tek u Monacu?