Grosjean: Verstappen mi se trebao ispričati

Od incidenta između Romaina Grosjeana i Maxa Verstappena su prošla skoro dva tjedna, a Toro Rossov vozač je za VN Kanade dobio kaznu od pet mjesta na gridu. Na konferenciji za novinare su se na ovu temu osvrnuli Massa i sam Verstappen, a za isto je upitan i Lotusov vozač Grosjean.

“Radio sam pogreške puno puta, ali sam naučio iz njih. Ne postoje problemi ako imate problem ili napravite pogrešku u trci. Treba priznati i naučiti iz toga – i ispričati se ljudima u koje ste se zabili.”

Francuz tvrdi da je razočaran jer nije dobio ispriku od 17-godišnjeg kolege.

“Max je jako, jako talentiran i ono što radi je stvarno impresivno. Ali napravio je pogrešku pa sam razočaran što ne uči iz toga. Čak je i na konferenciji za vozače rekao da će voziti na isti način. Formula 1 je opasna pa trebamo to imati na umu.”

Romain zna kako je dobivati kritike od svojih rivala; zbog opasnih vožnji je drastično kažnjen 2012. kada je dobio zabranu nastupa na VN Italije. Tvrdi da je mladim vozačima teško priznati kada naprave pogrešku, ali da je to jako važno.

“Pokušavate se dokazati pred svima. Bio je drugi na prvom slobodnom treningu te je imao dobre kvalifikacije, a nakon loše odrađenog zaustavljanja u boksu je završio iza mene. Napravio je neke stvari pomoću kojih je iskoristio pokazivanje plavih zastava kako bi došao skoro na 10. mjesto, a onda je mislio da će pokazati ljudima da može pretjecati u Monaku – što sam i ja pokušavao. 2013. mi to nije upalilo, napravio sam pogreške i to je skroz u redu, ali kasnije se ispričate.”

“Naučio sam iz onoga što se događalo u prošlosti. Bio sam tretiran kao ‘luđak prvog kruga’ što me malo povrijedilo, ali učinilo me jačim i naučio sam iz toga. Jedina stvar koju mu mogu zaželjeti je da shvati i nauči iz toga. Siguran sam da će onda imati uspješne utrke.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
senna66

Ja se slažem sa izjavom Grosjeana, ali mislim da se mali nema šta ispričavat ako uzmemo u obzir godine. Jasno mi je da je kriv za ono u Monacu, ali glupo je ako očekuju da će već u prvih par utrka sa svojih 17 godina sazrijeti mentalno. To će se desiti kroz godine ispred njega. Pustite malog, griješit će on još puno, tako se najbolje uči.
Ne znam zašto, ali imam osjećaj da se u grid uvukla neka nervoza oko ovog Verstappena. Možda su svjesni kakva je budućnost ispred njega 😀

alonso5

Pogledao sam snimak sudara u usporedbi znaci 62 i 63krug i po meni je vise kriv Grosjean jer bas se vidi da je puno prije usporavao i kocio nego u prethodnom krugu a i na pravcu je bio sporiji nego u prethodnom krugu.

avalon

ma pusti grosjeana i lotusovce …čak su i telemetrijske podatke naštimali da ispadne da je romain u krugu udesa kočija kasnije jego u prethodnom krugu , a sve u svrhu prebacivanja krivnje na borbenog , nedužnog maxa . više ja virujem onome šta si ti vidija na snimci nego telemetrijskim podatcima . samo me još zanima koliko je bija sporiji u krugu sudara nego u prethodnom krugu jer… sudeći po komentaru vjerovatno si mirija vrimena 62 i 63 kruga obojici vozača . svaka čast na tolikoj pedantnosti .

Related Posts