Ecclestone uporan u vraćanju V8 motora

Autor: Ivan Pavić19.05.2015 - 17 komentara

Bernie Ecclestone nastavlja govoriti protiv modernih motora u Formuli 1. Vodeći čovjek Formule 1 je uvijek bio protiv turbo V6 motora, prvenstveno zbog blagog zvuka, ograničenog protoka goriva i zbog velikih financijskih troškova s kojima problema imaju male momčadi.

Alan Kinch, financijski direktor u Williamsu, rekao je financijskim novinarima Formule 1 ovog vikenda da je promjena motora s V8 na V6 udvostručila troškove, prenosi The Independent.

Strateška grupa se prošlog četvrtka sastala na Ecclestoneovom aerodromu, Biggin Hill, ali Bernijev prijedlog o vraćanju glasnog i vrištećeg V8 motora je odbijen.

“Želim promijeniti mnogo stvari. Danas imamo natjecanje gdje su motori najvažnije stvari. Mislim da Formula 1 ne bi trebala imati tako komplicirane motore,” rekao je Britanac za talijansko izdanje magazina Autosprint, objavljenog u utorak.

“Moj prijatelj, kojeg ne želim imenovati, a radi za velikog proizvođača, rekao mi je da tehnička rješenja na trenutnim F1 hibridima nikad neće biti korištena na cestovnim automobilima. Ovi motori ne pomažu nikome ni u kojem smislu. Ne pomažu natjecanju, ne pomažu momčadima da nađu sponzore i investitore. Momčadi moraju plaćati za njih puno više nego što su plaćali prije. Naravno da je moguće koristiti drugačije motore koji su jeftiniji, a imaju iste performanse, ali proizvođači ne žele,” rekao je Ecclestone.

Newey savjetuje FIA-i da pronađe alternativu za “halo”

Zanimljivosti: Maserati u F1

Video: Onboard – “Halo” zaštita

Tost: Kvjat zaslužuje biti u Formuli 1

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud