Iako se tijekom predsezonskih testiranja vjerovalo da je Williams uz Ferrari prvi Mercedesov pratitelj, uvodne četiri utrke su pokazale pravi odnos snaga među momčadima. Ferrari nije samo pratitelj, već ozbiljna prijetnja. Talijani su slavili u Maleziji, njihov SF-15T ima odličan tempo u utrci, a veliki paket poboljšanja Scuderia sprema za Španjolsku i Kanadu.

S druge strane, Williams drži treće mjesto u poretku konstruktora, a voditelj odjela za performanse Rob Smedley ne vjeruje da njegova ekipa može zaprijetiti crvenima.

“Nakon prve četiri utrke već možete vidjeti odnos snaga. Pripremamo niz nadogradnji za Barcelonu, ali sustizanje Ferrarija će biti vrlo teško. Već smo izvukli dobar potencijal iz naših bolida, a s time ćemo nastaviti. Ne vjerujemo da ćemo ubrzo poboljšati svoj tempo, a osim toga, ne smijemo zaboraviti da su iza nas momčadi poput Red Bulla, jedna velika i dobro opremljena organizacija s jako velikim resursima. Kada riješe svoje probleme, bit će puno bolji nego što su sada. Općenito, svi naši glavni konkurenti su veoma jaki”, rekao je Smedley nakon VN Bahreina.

S njim se slaže i zamjenica šefa Claire Williams.

“Treće mjesto nije nešto zbog čega se trebamo sramiti. Uvijek sam govorila da treba raditi više i pametnije od ostalih. Momčadi poput McLarena i Ferrarija su uvijek imale veće resurse od nas, a mi smo osvojili 16 prvenstava protiv njih. Čula sam da Ferrari, uz već dodijeljeni budžet, ulaže dodatnih 100 milijuna u svoj razvoj – to je naš cijeli budžet! Da budem iskrena, voljela bi ih pobijediti s trećinom njihovih resursa”, nasmijala se Claire.

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
5 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
6 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Wurc

Ne sviđa mi se takva retorika. Oni se tješe da su odlični s obzirom na svoj budžet… pravi sportaši ciljaju na pobjedu bez obzira na otegotne okolnosti.

avatar
Član
FMst

ali ovo je sport u kojem lova previše određuje gdje si i na žalost moram se složiti sa Claire , svi oni vjeruj ciljaju na pobjedu …

avatar
Član
morenocro

Ima Ferrari love ko blata!

avatar
Član
458Italia

Koliko god Williams zaostajao, Ferrari je u Bahreinu iza Bottasa djelovao blijedo po ravnom. A motor im je sad kao super-ultra-poboljšan

avatar
Član

ma lijeni su u Williamsu ko ćuskije.

avatar
Član
Daijiro74