Lewis Hamilton i Nico Rosberg su pred kraj VN Bahreina imali probleme s brake-by-wire sustavom na svojim bolidima, a deblji je kraj izvukao Nijemac koji je napravio pogrešku na kočenju u prvom zavoju koju je najbolje iskoristio Ferrarijev Kimi Raikkonen. Aktualni svjetski prvak problem je otkrio u posljednjem krugu, a njegov timski kolega tri kruga prije kraja utrke. U Mercedesu kažu da su za taj problem znali od prvog kruga te da ovakav rasplet nije bio neočekivan.

“U Nicinom sustavu smo taj problem uočili od samog početka utrke, ali je sve krenulo po zlu tri kruga prije kraja pa je to razlog njegove pogreške jer se brake-by-wire sustav prebacio iz aktivnog u pasivni”, rekao je tehnički direktor Paddy Lowe.

Toto Wolff tvrdi da je ovaj problem rezultat kompromisa zbog promjena koje su na bolidima napravili kako bi optimizirali potrošnju guma u utrci.

“Ti problemi su uzrokovani promjenama na setupu – znali smo da promjene koje smo napravili na bolidu malo utječu na temperature kočnica te smo znali što radimo. Utrka je bila jako teška s puno pretjecanja, pogotovo s Nicine strane, a onda su se oba bolida našli u problemima u prometu na kraju utrke. Minuta u kojoj pratite jedan ili više bolida znači da se protok zraka smanjuje, a to čini štetu kočnicama.”

“Nikada se ne radi o samo jednoj soluciji pa probleme s petka i subote nastojite riješiti s nekoliko prilagodbi. Jedna od njih je bila povezana s trošenjem kočnica. Sada kada znamo da je to uzrokovalo problem i da nas je koštalo drugog mjesta, a umalo i utrke, vjerojatno ćemo ponovno pogledati stvari i u budućnosti reagirati drugačije.”

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mironet

Ništa od toga Kimi ga je stizao iz kruga u krug i prije nego što je “otkrio kvar na kočnicama”tako da se nemora zamarati kočnicama Kimi je bio brži i točka

avatar
Član
prosti

“Sada kada znamo da je to uzrokovalo problem i da nas je koštalo drugog mjesta….” nisam baš siguran kako bi se Nico othrvao ovakvom Kimiju

avatar
Guest
west

To nikada necemo saznati.