Aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton je u Bahreinu došao do svoje treće pobjede ove sezone. Britanac je pred kraj utrke imao probleme s kočionim sustavom, ali je uspio zadržati prednost i slaviti ispred Ferrarijevog vozača Kimija Raikkonena. Talijanska momčad je ponovno bila opasan protivnik, a Lewis tvrdi da mu je drago što uz timskog kolegu ima još dva vrlo jaka konkurenta.

“Jako sam sretan zbog toga. Nema veze protiv koga se borite – uvijek ćete pokušati pobijediti sve ostale. Lijepo je što imamo borbu s Ferrarijem, kao i Nicom. Mercedes je bio najbolji tim prošle godine, ali Ferrari nas sada stvarno jako pritišće. Pobjeda definitivno nije bila laka.”

“Kada sam izašao na stazu nakon prvog ulaska u boks, borba iza mene je bila intenzivna. Imao sam sporo zaustavljanje u boksu, a to je smanjilo razliku. Kada sam kočio prije prvog zavoja, vidio sam Rosberga i Vettela u svojim retrovizorima! Nakon toga sam imao osjećaj da sve držim pod kontrolom. Pred kraj utrke sam morao popustiti zbog prometa i problema s kočnicama, ali na sreću za mene, to me nije toliko pogodilo kao Nicu.”

Lewis Hamilton sada ima 27 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog vozača prvenstva, timskog kolegu Nicu Rosberga.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o