Daniel Ricciardo o stazi u Kini

Sljedećeg tjedna na rasporedu je treća utrka sezone u Kini na stazi Shanghai International Circuit. Red Bull će pokušati stati na noge i uzvratiti jer nakon dvije utrke imaju samo 11 bodova, a u Maleziji je od njih brža bila sestrinska momčad Toro Rosso. Vozač austrijske ekipe Daniel Ricciardo opisuje stazu u Kini:

“Što se tiče staze, nazvao bih ju ‘tehničkom’, pogotovo prva tri dugačka zavoja. Mislim da u kalendaru ne postoje slični zavoji. Staza je vrlo agresivna prema prednjim gumama.”

Kina ima najduži pravac u Formuli 1.

“Da, dugačak je. Možete popiti limenku Red Bulla dok se vozite po tom dijelu. Čuo sam da su neki vozači rekli da je prilično dosadno. Ako misle da je dosadno u bolidu Formule 1, trebali bi doći ovdje u bolidu Formule BMW. Vozio sam ovdje kao dječak i, vjerujte mi, to je pravac gdje bih posegnuo za knjigom kada bih imao jednu.”

Opcijske gume su u Šangaju izložene velikom trošenju.

“U kvalifikacijama izlazni krug vozite kao bakica i očajnički ih pokušavate ne oštetiti prije brzog kruga.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Mislim da će Mercedesi, Ferrariji i Williamsi obrijati Red bull na onim dugim pravcima. Vidjećemo kako će tko trošiti gume i kakav će tko set up postaviti.

modesto

staza je dosadna, i sterilna da ima najveću ravninu u f1,ali 1 zavoj kopiran od sepanga, stadionska staza, uvijek tmurno nebo, malo publike,,,jedino dobro je što pada kiša uvijek….

PavleF1

”Staza je vrlo agresivna prema prednjim gumama”

Ovo bi možda mogla biti nova šansa za Ferrari da zaprijeti Mercedesu..

Iceman 7

Neće imati prednost,Ferrari je dobro čuvao gume na visokoj temperaturi u Kini nije tako visoka kao u Maleziji,uostalom u 1. i 2. sektoru Mercedes će biti nadmoćan tako da je za očekivat Mercedes na samom vrhu

alonso5

Ja mislim da ce Ferrari biti nadmocniji u prvom i trecem sektoru dok ce Mecka bit u drugom sektoru bas kao i u Maleziji.

Related Posts