Raikkonen: Ferrari ima dobre temelje, ali imamo još dosta posla dok ne sustignemo Mercedes

Kimi Raikkonen ove godine u rukama ima puno bolji bolid od prošlogodišnjeg. Manjak sreće na prve dvije utrke razlog je zašto Kimi u poretku vozača ima ‘samo’ 12 bodova, ali nema sumnje da će se stanje na ljestvici ubrzo promijeniti jer SF15-T je u svim područjima bolji bolid od nekonkurentnog F14 T. Ipak, Finac tvrdi da je pred talijanskom momčadi još dosta posla prije nego što se budu mogli ravnopravno boriti s Mercedesima.

“Može biti da su nam odgovarali uvjeti u Maleziji. Bilo je jako vruće, ali mislim da nam čak i u Melbourneu ne bi puno pobjegli da smo od početka bili odmah iza njih. Naravno da svaka staza, uvjeti i sve ostalo igra ulogu, ali bez obzira na to, imamo jako dobar paket.”

“Znamo da u jednom krugu nismo brzi kao oni, ali radimo na tome. Napravili smo veliki pomak ako gledamo formu s kraja prošle godine. Momčad radi prave stvari, gura nas u pravom smjeru i ići ćemo korak po korak dok ne sustignemo Mercedes. Iako je Sebastian pobijedio, i dalje znamo da se moramo poboljšati u određenim područjima.”

“Teško je reći gdje ćemo točno biti na sljedećoj stazi jer svaka je drugačija, ali imamo dobre temelje. Moramo se poboljšati, dobit ćemo nove dijelove i neke druge stvari pa će nam to pomoći.”

Finac ne može garantirati da će prednost čuvanja guma Ferrariju pomoći u sljedećim utrkama.

“Teško je reći. Svaka staza može biti drugačija, uvjeti se mogu mijenjati, ali za nas je važno da imamo dobar paket. Na sljedećoj utrci stvari mogu biti drugačije, a mogu biti i potpuno iste, tako da ne znam. Bez obzira na sve to, mislim da se nalazimo u jako dobroj poziciji.”

17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Iceman 7

Samo da u idućim utrkama prođe bez problema,jer po meni nezasluženo je u sjeni Vettela…

Wurc

uvjeren sam da će sve sjesti na svoje mjesto što se toga tiče 😉

otto

Iceman7-Neznam od kud ti nakon dvije trke zaključak da je Kimi nezasluženo u sjeni Vettla?Kimi u obje trke prolazi ko bos po trnju,izbubetan i zamalo izbačen iz trke,ni kriv ni dužan.Dali se scenario Malezije moga izbječi?Sigurno je.Ne pamtim Vettla u bilo kojoj fazi Q,prvog kako čeka zeleno svjetlo.Slučajno?Nije sigurno,bilo je pitanje trenutka kad će pljusak a ovaj terijer ne propušta niti jedan detalj.Sad,dal je to Kimijevoj strani garaže trebalo nacrtat ili možda i flegmatičnom Kimiju to je drugi padež a da tu netko nekoga protežira,ne pada mi na pamet.Na koncu se nadam da je Kimi ispucao svoju kvotu pehova i… Read more »

Daijiro74

Mislin da ce dostic merca kroz par utrka. Mercedes je u panici da ostanu u vrhu ispuca skoro sve tokene na pusta poboljsanja bez obzira valjala-nevaljala. Ferrari je to pametnije malo odigra cini ni se.

more2come

Forza Ferrari!!!

Ferrariforever

.Kimi pod hitno treba posjetiti kakvu babu vračaru da zbaci uroke s njega ili barem smanji količinu pehova na pristojnu mjeru. Iako je pokazao da nije zaboravio voziti nekako mi se čini da se previše toga urotilo protiv njega. No…šalu na stranu. Konačno je optimističan. Usuđujem se reči da, ako Ferrari uspije ispuniti želje šefa Maurizia, on može stajati barem na jednoj najvišoj stepenici i to još ove godine. Nije on od prevelikih rijeći (čudim se da ih je i toliko sročio odjednom) pa nekako ima težinu ovo što govori. Jasno da je odmjeren…al dase isčitati puno optimizma. Izgleda da… Read more »

kimi-fan

Dobio je sina Robina

Iceman 7

Prije 2 i pol mjeseca 😀

k m r

Neka mu je sretno,i ovom bolesniku koji je lupio dislike na takvu vijest

f-duct

hehe nisam znao da mi je njegov sin imenjak 🙂

Schumi1

Ne zove mu se sin f-duct…

mironet

Oho ovo mi se sviđa,prvi puta da od Kimia čujem da nije optimističan,prethodnih godina je uvijek izjavljivao da se mogu boriti sa tipa rb-om,a jedva su dostuzali fi,sada kad se vidi mali napredak on ostaje optimističan super svaka mu čast nadam se da više neče imati problema i da če se borit za postolja,on mi je isto neki mirni lik sve ide nježno i glatko više radi na prepadima ono čeka grešku i onda prođe,treba kao Kobajashi u japanu neznam sada mislim da je bila 2012

https://www.youtube.com/watch?v=GAIywZ3oFIY

SpeedyDS1998Senna

Kimi oprezan na izjavama kao i Allison i Arrivabene (sto mi se izuzetno svidja) ,vidi se da su optimisticni ali i realni,dakle ne ocekuju previse i vidi se da uzimaju sve mogucnosti i ishode u obzir,vjerujem da su sukladno tome i spremni na sve i da ce ova sezona biti ako ne pobjednicka onda taman sezona za pripremu na lov na mercedes.
a onda iduca ili tamo 2017 borba za naslov i vozacki i momcadski

Forzaaaaaaaa!!!!

SkullCrusher

ja ovoga čovjega jednostavno obožavam 🙂

kimi_kr7

Ja se samo nadam da si ti svoje pehove ispucao u ove dvije prethodne utrke, sad je malo red na neke druge sa vrha poretka….uz veliki rad, trud i zalaganje potrebna je i mrvica srece…

mironet

E ovo je dobro rekao svaku rečenicu,prvi puta da od njega čujem da tako nešto izjavi,inače je uvijek bio ono kako bi rekao previše subjektivan,nisu se micali sa mjesta a on tvrdio da se mogu boriti neznam tipa protiv rb-a ili ti fi,sad kad se vidi pomak on je izjavio baš predivnu vijest nije optimističan bravo kimi

joshuazg04

Sve stoji……..mic po mic……

Related Posts