Daniil Kvjat u Toro Rosso trebao bi biti prvi vozač koji će dobiti kaznu od 10 mjesta na gridu zbog prekoračenja dozvoljenog limita od 5 pogonskih jedinica po sezoni, odnosno 5 pojedinih elemenata od svake pojedine komponente (motor, turbopunjač, MGU-K, MGU-H, kontrolna elektronika i pohrana energije). U izvještaju FIA-inog tehničkog delegata stoji da je Kvjat uzeo novi, svoj šesti po redu Renaultov motor ove sezone.

Ova promjena će za mladog Rusa automatski značiti kaznu od 10 mjesta na gridu u Monzi. Ako Kvjatova kvalifikacijska pozicija ne dozvoli pad od 10 mjesta, tada će se ostatak koji se ne može ‘odraditi’ u Italiji prenijeti na sljedeću utrku, VN Singapura.

Izvještaj FIA-inog tehničkog delegata Joa Bauera:

“Motor s unutrašnjim izgaranjem kojeg koristi Daniil Kvjat šesti je po redu novi motor ove sezone što nije u skladu s člankom 28.4a sportskog pravilnika Formule 1 za ovu godinu. Ovaj problem prenosim sucima na daljnje razmatranje.”

Kvjat je jedan od četiri vozača koji su na VN Italije došli a da su već koristili 5 motora ove sezone. Ostali su Sebastian Vettel, Pastor Maldonado i Jules Bianchi.

7 COMMENTS