Aprilia se vraća kao tvornička momčad iduće sezone i to uz pomoć Gresini Racinga, koji će nastupati s njihovim motociklima iduće četiri sezone.

Aprilia je kao tvornička momčad bila u MotoGP-u davne 2004. godine, a od tada se natječe u CRT i Open klasama, trenutno kao Ioda Racing i Paul Bird Motorsport.

Potpisivanje ovog ugovora znači da prestaje dugogodišnja suradnja Fausta Gresinija i Honde.

Veoma sam sretan što je Aprilia prepoznala Gresini Racing kao idealnog partnera za svoj povratak u MotoGP“, rekao je Gresini.

Želim se zahvaliti Piaggio Grupi što su mi ponudili ovu fantastičnu priliku da surađujem sa tako slavnim proizvođačem, talijanskim brendom koji je postao za strast prema utrkama, a to dokazuje ostvarivanje odličnih rezultata u svijetu. Četverogodišnji ugovor između Aprilie i Gresini Racinga otvara jedno novo poglavlje u našoj povijesti.

Osjećam veliku odgovornost, ali motivacija u ovom talijanskom izazovu je još veća.

Vozačka postava momčadi za sada još uvijek nije poznata, ali je poznato da su trenutni vozač Gresini Racinga, Alvaro Bautista i bivši MotoGP vozač, Marco Melandri povezani s praznim mjestima. Melandri se trenutno natječe u World Superbike prvenstvu kao tvornički vozač Aprilie.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
avalon

najkuspješniji evropski racing tim , 327 pobjeda , 21 titula u 125 , 250 i WSBK !!! sve najbolje u 2015. pojačajte konkurenciju , neka trke budu još uzbudljivije 😉 btw dogodine aprilia slavi 70. rođendan . 🙂

avatar
Član
zekohonda

zna se ko je najuspješniji svjetski! 🙂
ma, super vijest, još kad dođe KTM (a ovi si ostanu) bit će veselo!

avatar
Član
Avintia_Blusens

Od svih velikih prozvođača niti glasa od Kawasakija. Bilo bi lijepo da se i on vrati. Nadam se da će dobiti želju za povratak kad vide da se Suzuki i Aprilia vraćaju na grid.