Odzvonilo je “dosadnoj” numeraciji na bolidima te je FIA potvrdila kako će od iduće godine vozači moći birati brojeve pod kojim će voziti ostatak karijere.

Broj 1 će i dalje biti rezerviran za aktualnog svjetskog prvaka, ukoliko ga isti želi koristiti, dok će ostali vozači moći izabrati brojeve od broja 2 pa sve do 99. Ukoliko više od jednog vozača zatraži isti broj, prednost će imati vozač koji je bio bolje plasirani u poretku prethodne sezone.

Baš nas zanima koje brojeve će izabrati vozači…

36
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
22 Komentara na temu
14 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
31 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Matija

Lewis 10…

avatar
Član

Znate koji će broj Vettel odabrati…? samo je 1. 😀

avatar
Član

Zažšto onda samo do 99 ako mogu birati nek biraju koji god broj hoče.

avatar
Član
raca

Da, najbolje je da dozvole da cijelom dužinom bolida bude ispisan, npr.,dvanaestoznamenkasti broj

avatar
Član
luka3344

Kao prvo sada ću dobiti 40-ak minusa,no Ok.Nerazumijem te koji hoće sve ko šta je bilo prije 30 godina. O,sada nove gume,o,sada novi motori,o,sada dupli bodovi ,o, pa tako do sutra.Ako hoćete old school formulu , odite na youtube i gledajte vaše super brze bolide(iz 85).

avatar
Član
Cuore Sportivo

Dana ovo, sutra ono itd. u nedogled sa pizdarijama i pripucavanjem. Imam važno pitanje za ove iz Kreator grupe; Ima li prijenosa za slijedeću sezonu ili ne???????

avatar
Član
alesi

Kimi 27, Alonso 28…kao u stara vremena

avatar
Član
Rai78Black

Pa ok cak se i slazem , ali trebalo je to biti od 2015. ili najavljeno 2012 , mislim da nije fer donositi odluke o necem novom , na temelju neceg sto se vec odvijalo .
Realno ne vjerujem da ce vozaci previse pozornosti pridavati br.1 koliko nekim njima sretnim brojevima , pa zbog toga kazem da nije posteno , da se na temelju proslogodisnjih rezultata donose iducegodisnje odluke .

avatar
Član
perodeformero

I to je uredu. ne vidim rasprave u tome. Oni nisu javna ustanova. Tako su odlučili i ok. To pravilo bar ne dodiruje brzinu bolida i lakše će biti za praćenje.
Do sada brojevi zapravo nisu značili ništa osim podatka na kojem su mjestu završili prošle godine.

avatar
Član
SENNA41

Ovo je prepiska iz Nascara.Meni bi se više sviđalo da vozači imaju one brojeve koje su zaslužili prema rezultatima iz 2013.Prema takvom načinu Vettel 1,Alonso 2,Hamilton 4…

avatar
Član
SebVettel10181930

kad sljedeci put dodem na gp1 portal,vidit cu naslove:”Od sljedece sezone ce vozaci jednom u utrci moc ic na WC” ”FIA potvrdila:Sljdece sezone nema promjene kaciga”
”u 2014. prije utrke dolazi cirkus”

avatar
Član
avalon

srića šta od početaka F 1 u organiziranje nisu bili ukljućeni hrvati . da jesu vjerovatno bi se još raspravljalo , a nijedna trka ne bi bila odvožena . bilo šta da FIA predloži ili zaključi ovde se uglavnom dočekuje na nož . kad su pričali o povečanu sigurnosti ..na nož , o izmjenama pravila ..na nož , o kaznama …na nož itd , itd . istina da FIA nije bezgrešna i da nije sve o čemu odljučuju i propisuju besprijekorno ali zato neke stvari i minjaju , dorađuju kroz sezone jer i F 1 evoluira pa tako i sve… Read more »

avatar
Član
Crnac

Glede raspoznavanja bolida iste momcadi: imas (i to vec dosta dugo) žutu oznaku na bolidu (kod kamere iznad glave pilota) po kojoj mozes raspozneti bolide i vozace. U Ferrariju je zutu oznaku imao Masa, u Mercedesu Crnac, u RB-u Webber…

avatar
Član
mix2mix

čemu ovo: “u Mercedesu Crnac”, stari moj, ti si primitivac malo jači. Jednom od najboljih vozača trenutno ne znaš prezime?? Ali mislim da tebe ne zanima ništa drugo osim toga da je on crnac. Da je po mome, ja bih ti trajno zabranio komentiranje. Sramota !!!!!

avatar
Član
Crnac

@mix2mix
Ovako:
1. Ja navijam za Crnca i mislim da je on najbolji vozac na gridu (uz Alonsa).
2. Kada meni netko kaze da sam bijelac ja se ne ljutim. On je tamnoput, dakle crnac je.
3. To sto to tebe uzasno uznemiruje (dok druge crnce to i ne dira previse) pokazuje tko je ovdje primitivac.
4. Ti si neki odvjetnik, kad tako zastupas “tudje misljenje”?
5. Ja nisam “stari moj”, ako ti smeta kako ja nazivam druge, drzi se toga i ti pazi kako se izrazavas.

Ti si sigurno glasovao ZA, je li tako?

avatar
Član
gbo1982

To je OK. Jedan vozač, jedan broj… Ali što ako se netko povuče iz F1 i vrati nakon par godina, a netko drugi u međuvremenu uzme taj isti broj? Hoće li “umiroviti” neke brojeve?

avatar
Član
Crnac

kao Deda, koji nije htio voziti sa brojem 6 kada se vratio u F1, pa su zbog njega napravili iznimku.

avatar
Član
Groff

A boje na kacigi moraju biti usklađene sa bojom očiju…

avatar
Član
Bassanac

…i zubiju, kod nekih…

avatar
Admin

Samo čekam da se ulogiram i pročitam još neku glupost tipa “Klaun će mahati ciljnom zastavicom za 2014 godinu”…

avatar
Član
nijebanilud

ove iz FIA-e treba u dubre zakopat,da im krv malo pregori.ili da izgore do kraja.kazu oktanski cirkus?bome i jesu cirkusanti

avatar
Član
Ayrton Mclaren

Bože kakvi idioti! Pa nisu “stalni” brojevi….imaju li ovi likovi iz FIA-e i trunku razuma? Kako su stalni brojevi, ako će se broj 1 mijenjati ovisno o tome tko je prvak, a ako dvojica žele isti broj to se isto može mijenjati? Naime, primjer: vozač A i vozač B žele broj 7, ove godine bolji u plasmanu je bio vozač B te on dobiva taj broj za 2013., ali u 2013. vozač A osvaja bolji plasman! Što onda? Onda vozač A dobiva broj 7 u 2014.? Pa kako je to onda “stalan” broj za svakog vozača? Katastrofa!!!! Ako žele “stalne”… Read more »

avatar
Član
eki

U tvom slučaju, ako vozač A sljedeće sezone ima bolji plasman od vozača B, svejedno B ostaje pri broju 7. Nema promjena.
Sada pri odabiru prednost ima bolje plasirani i to je gotovo, što će bit sljedeće sezone potpuno je nevažno za odabir brojeva.
A za ovaj broj 1…nisam siguran što žele s tim postić.

avatar
Član
stipest

Pa Vama ovdje nikakva promjena ne odgovara,a non-stop se žalite kako je današnja f1 dosadna!!!

avatar
Član
GrofDracula

baš… neznam šta bi htjeli, nikakav prijedlog im ne valja, a ta ista pravila su bila ok prije 20-ak godina…

avatar
Član
Lambo

Kimi če uzeti broj od Hanta 🙂 hhee

avatar
Član
antevalenta

piše se Hunt!

avatar
Član
Rai78Black

Da i nije Hunt imao jedan broj ….

avatar
Član

Dosadnoj numeraciji? Ne slažem se. Ovakva numeracija je smislena jer se odmah vidi kako su ekipe prošle u prethodnoj sezoni, jednostavna i ne unosi nered u statistiku. Numeracija uz trajne brojeve ima tu prednost što se vozača može povezati sa brojem, isto kao i s kacigom. Vozač postaje broj. Kao što je Rossi postao 46 ili Pedrosa 26. I vidim po forumima i ovdje ispod mene da se očekuje broj 46, ali ja se veselim (mogućem) povratku broja 27 🙂

avatar
Član
McKruno

Broj glavnog Ferrarijevog vozaca.

avatar
Član
Bassanac

…ko zna – zna 🙂

avatar
Član

27 je legendaran broj 🙂

avatar
Član
Bassanac

Idiotarija

avatar
Član
Sumaher

13 😀

avatar
Član
goranszd

46 😉