Stoner se priprema za počasni krug na Phillip Islandu

Autor: Luka Matešić03.10.2013 - 3 komentara

 

Iako se nisu ostvarile glasine o wildcard nastupu na VN Australije, bivši MotoGP prvak Casey Stoner ipak će imati prilike voziti ispred domaće publike na Phillip Islandu.

Nedavni nastupi u ulozi testnog vozača Hondine momčadi rasplamsali su maštu navijača Caseyja Stonera, dvostrukog MotoGP prvaka koji je krajem prošle sezone potvrdio odlazak iz kraljevske klase. Iako je u više navrata naglašavao da se neće tako skoro vratiti na grid, australskog su motociklista često povezivali sa ulogom trećeg vozača japanske momčadi, a najviše je glasina bilo o mogućem nastupu na Stonerovoj domaćoj utrci, VN Australije.

Iako vodstvo Hondine tvorničke momčadi nikada nije potvrdilo tu mogućnost, mnogi su nedavni angažman dvostrukog prvaka u ulozi testnog vozača prokomentirali kao pripremu za nastup na Phillip Islandu. Ipak, nakon što je ta mogućnost i službeno isključena, organizatori VN Australije potvrdili su da će Stoner ipak odvoziti počasni krug pred domaćom publikom, i to u društvu legendarnih Micka Doohana i Waynea Gardnera, također australskih svjetskih prvaka.

“Prošlogodišnja VN Australije bila je bajkoviti kraj moje MotoGP karijere. Bit će mi drago voziti uz Micka i Waynea bez pritiska natjecanja. Jedva čekam utrku i priliku za druženje s navijačima koji su me pratili kroz cijelu karijeru,” rekao je Stoner.

“Casey je nebrojeno puta na noge dizao navijače na Phillip Islandu. Vidjeti ga kako vozi uz Waynea i Micka biti će lijepa prilika za navijače svih godišta,” rekao je Andrew Westacott, predstavnik organizatora VN Australije.

Newey savjetuje FIA-i da pronađe alternativu za “halo”

Zanimljivosti: Maserati u F1

Video: Onboard – “Halo” zaštita

Tost: Kvjat zaslužuje biti u Formuli 1

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud