Iako je u naslovu upitnik, gotovo je sigurno kako Pastor Maldonado neće voziti za Williams iduće godine. Williamsova sezona je uvjerljivo najgora u svojoj povijesti, čak gora i od famozne 2011. kada su osvojili samo 4 boda. Maldonado je nezadovoljan situacijom i traži izlaz iz situacije.

PDVSA i Pastor Maldonado atraktivan su paket za sve momčadi srednjeg doma, ali i za Lotus koji još uvijek nema potvrđenu zamjenu za Kimija Raikkonena.

Problem je ugovor s Williamsom koji traje do 2015. godine i koji sigurno neće tek tako pustiti dvadesetak milijuna funti godišnje. Raniji raskid ugovora Williamsu bi donio određenu novčanu kompenzaciju i otvorio put dolasku Felipea Masse sa svojim (manjim) paketom sponzora. Dodajmo još i tridesetak milijuna funti koje će Williams dobiti od TV prava i njihov budžet za 2014. godinu će biti solidno popunjen.

U Lotusu se još uvijek nadaju sklopiti ugovor s Quantum Motorsports, koji bi im osigurao dovoljnu financijsku potporu da umjesto Maldonada i PDVSA privuku Nicu Hulkenberga. Nico je ipak njihova preferirana opcija, no u današnje doba novac govori više nego vještina.

Maldonado vidi budućnost i u Sauberu ili Force Indiji, s kojima je već inicirao pregovore, no sve ovisi o ishodu pregovora s Williamsom i kasnije s Lotusom. U svakom slučaju, bit će zanimljivo popratiti rasplet cijele situacije.

16
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
9 Komentara na temu
7 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
12 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
perodeformero

Dobro bi bilo gledati Pastora i Grosjana u Lotusu, Kimija i Alonsa u Ferrariju, MCL ima podjednake vozače, pa i Mercedes nije daleko. Samo još iskače RB sa očitim prvim vozačem.
Slijedeća sezona, ako se karte dobro podijele mogla bio biti legendarna.

avatar
Član
Groff

u današnje doba novac govori više nego vještina

Ovo je žalosno. Znači da vozač ne mora nužno biti talentiran ali mora imati izdašne sponzore i hop…wto tw u F 1.

avatar
Član
Šumi Fan

pa ja mislio da samo u Bosni uzimas radno mjesto a ono i vozači F1 to rade.. zalosno je ovo i gadno za pročitati..

avatar
Član
perodeformero

Da, vidiš kako nas svijet uči “transparentnom” ponašanju.
Nemoj davali lovu ispod stola da bi dobio posao. Otvoreno mi ju nudi, da i drugi vide, tako da mogu licitirati jel hoće netko dati više.
Nema više socijalne države. Nema više Tita. Dok je bilo Tita bilo je i kredita. Lijepo je država dizala kredite za narod i da ne mora narod.

avatar
Admin

Bezobzira na sve,ja mislim da je Maldonado ipak neki dobar vozač. Da se vratimo na Barcelonu 2012 🙂 Ipak je “jedan” Maldonado cijelu utrku u tada ” vrlo dobrom ” Williamsom ( ipak nije vrlo dobar u usporedbi s ostalim,bolid je bio puno bolji nego prijašnjih sezona) držao tada najboljeg vozača Fernanda Alonsa.Nije krivica Alonsa što ga nije prestigao,dapače još se i probio ispred njega ali je Maldonado vratio poziciju kroz bokseve. Iako ima podosta kontroverznih utrka ja ipak mislim da u Maldonadu ima nekih dijelova zrelog i dobrog vozača.To je moje mišljenje,neki se mogu slagati samnom neki ne,vaš izbor.

avatar
Član
Blackhawk

Ne znam jesi li pratio Maldonada u GP2, ali je bio potpuno isti kao i danas. Njegov naslov u GP2 lijepo zvuli, ali je te godine Perez pokazao puno više. Maldonado bi odvozio PP (ima čovjek brzinu, ne može se poreći), i pobjedio. U slučaju da bi se naša niže na startu tu bi i ostao. S druge strane, Perez bi redovno startao niže, i onda se uvijek, ali baš u svakoj utrci, probijao prema naprijed. Maldonado ima brzinu, ali ima i usijanu glavu kao Montoya (valjda tako mora biti u Južnoj Americi). Kada bi je uspio kontrolirati mogao bi… Read more »

avatar
Član
Mr.Spaceguy

Dobar vozač.Ako ne u Williamsu,mogao bi u neku drugu ekipu.

avatar
Član
ino11

samo da maldinado ostane u f1,moj idol LEGENDA

avatar
Član
doby43

nemoj samo u lotus, molim te maldonado.

avatar
Član
Blackhawk

Williams je momčad koja broje zadnje dane… Pitanje je kad će biti prodani. Nažalost.

avatar
Član

Zašto?Jer dizajner bolida jede mekinje a burek je jeftin!Ako nađu nekog dizajnera koji bi trebalo valjano dizajnirati bolid doći će bolji rezultati.

avatar
Član
Blackhawk

Zato što su u velikoj stagnaciji već duže vrijeme, zato što više nisu velika momčad a F1 papa male momčadi… Ne može se živjeti na staroj slavi dugo vremena, valjda to naša nogometna reprezentacija dobro zna 😀

avatar
Član
DMX

Kao što sam već rekao. Hulkenberg je ključan vozač u pregovorima, o njegovoj odluci ovisit će i to di će završit ostali vozači poput Maldonada i Masse … iako je sve vjerovatnije da će Massa potpisat za Williams kao i njegov trkači inžinjer Smedley!

avatar
Član
Neron

Moguće da je Alonso ključan

avatar
Član
stari lisac

Pazite, novi troooooler, imena Neron…. :rofl:

avatar
Član
Neron

Zbog čega pa Bild i još neki mediji su objavili da Alonso pregovara sa McLarenom.Kakav trol zabole me di će Alonso smanji doživljaj.