Yamahin vozač Jorge Lorenzo odnio je pobjedu na Velikoj nagradi Japana, pretposljednjoj utrci MotoGP sezone. Učinio je to na stazi Twin Ring Motegi, domaćoj stazi Honde. Vodio je od prvog do posljednjeg zavoja, priskrbio si sedmu pobjedu sezone, a svojoj momčadi 200. pobjedu u MotoGP klasi. Činjenica da je to učinio na Hondinoj stazi posebno je obradovala još uvijek aktualnog svjetskog prvaka.

“Pogledate li konačni poredak, vidjet ćete da su među pet najboljih osim mene bili isključivo Hondini vozači. Normalno je da ova staza njima više odgovara, a pravi je užitak baš ovdje upisati 200. Yamahinu pobjedu u klasi MotoGP. Riskirao sam s odabirom mekše komponente stražnje gume i isplatilo se. Bila je ovo fizički vrlo zahtjevna utrka, ali uspio sam zadržati koncentraciju. Silno sam želio ovu pobjedu.”

Svojom 51. pobjedom u karijeri Lorenzo je ostao u igri za naslov prvaka. Utrku prije kraja za Marcom Marquezom zaostaje 13 bodova i još uvijek se nada konačnom uspjehu.

“Današnje utrke u klasama Moto3 i Moto2 pokazale su da nikad ne znate što se može dogoditi. Nemam vodstvo u poretku i nemam sve u svojim rukama, ali vidjet ćemo kako će sve izgledati u Valenciji. Prvenstvo nije gotovo dok ne završi posljednja utrka. Sada sam vozač s najviše pobjeda u 2013. godini, a to je vrlo važno.”

Kako bi obranio naslov, Lorenzu će u Valenciji trebati slabi nastup Marqueza. Mladom vozaču Hondine momčadi četvrto će mjesto na toj utrci osigurati naslov prvaka, bez obzira na Lorenzov plasman.

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
3 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Pop

Pojavio se jedan članak u jednom talijanskom mediju vezan za Lorenzove gume na utrci u Japanu.
Novinar argumentirano uz fotografije iznosi tvrdnju da je jedini Lorenzo nastupao na potpuno novim “prototip” extra mekim Bridgestone gumama koje nisu bile drugim vozačima dostupne. Tvrdi da niti Rossi nije znao za to. Opisuje vidljivu razliku u crtama na gumama i to argumentira fotografijama.
Baš me Jako zanima što će se sad dogoditi s obzirom na utvrđena pravila o gumama.
I na kraju članka novinar zaključuje: Dragi Bridgestone , nismo mi budale.

avatar
Član
MarkoF355

koliko se sjećam da je na početku utrke bila usporedba ko vozi koje gume, lorenzo je imao prednju extra soft.
ne znam dal misliš da je imao i stražnju, ali sumnjam da bi ona izdržala.

avatar
Član
Pop

Ne mislim . čitam! Navodi se da su crte bile izbrisane. Skinuo sam (coppy paste ) cjeli članak na talijanskom. malo je predug. Kažu da u Valenciju dolazi Bridgestone sa tim gumama .: Tra due settimane arriva Valencia. Secondo voi che succede? La Bridgestone fornirà alla categoria prototipi le extra-soft nuovamente ? Noi di GM diciamo di sì, resta solo aspettare per vedere se compare la definizione extra-soft sulla M1 di Jorge Lorenzo mentre gli altri montano una soft senza riga definita hard, tanto per confondere. Unica conclusione : cara Bridgestone, non siamo degli sciocchi. Il gioco dei tre bicchieri… Read more »

avatar
Član
Sandra.Ferr

Ma pustite te silne teorije zavjere etc. (možda je navodni novinar željan malo pažnje, čuj crte na gumama bile izbrisane, da, baš!), Lorenzo je vozio šampionski i zaslužio je pobjedu, to nitko poreći ne može.

avatar
Član
MarkoF355

vozio je zaista junački!