Velika Nagrada Brazila ostat će u kalendaru Formule 1 do 2022., a ostat će i na aktualnoj stazi, Interlagosu.

Bernie Ecclestone se u srijedu sastao sa gradonačelnikom Sao Paula Fernandom Haddadom, kako bi novi ugovor bio potpisan.

Kao dio dogovora, staza mora provesti svoje planove nadogradnje. Brazilska vlada je već otvorila natječaj za građevinske tvrtke koje bi izvele radove. Gradit će se novi pit lane, trokatna zgrada bokseva i produljenje staze. Očekivan kraj radova je prije utrke 2015.

Brazilsko ministarstvo turizma financira radove, čiji je trošak 60 milijuna funti, odnosno 90 milijuna američkih dolara. Iako je grad u financijskim problema, cijena radova je opravdana profitom od samo jedne utrke, koji iznosi 66 milijuna funti.Trenutna zgrada bokseva bit će srušena kad se izgradi novi kompleks koji uključuje 40 garaža, VIP hospitality, novo postolje te centre kontrole utrke i medija.

Startno-ciljni pravac će također biti premješten između današnjih zavoja tri i četiri. Staza će zahtijevati čak i produljenje i proširenje. Pravac će se produžiti prije četvrtog zavoja, obići jezero i vratiti se na staru stazu kod trenutnog petog zavoja.

Ecclestone je razgovarao sa drugim brazilskim gradovima uz ideju premještanja utrke, no naposlijetku se složio da je Sao Paulo najbolje mjesto.

12
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
10 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
12 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Senna -the legend

Super je sto će se ova staza održati u “životu” i što će se na neki način obnoviti ali mislim da taj dio s nadogradnjom baš i neće imati nekakvog pozitivnog utjecaja na čari staze…Vidjet ćemo…

avatar
Član

ne svidja mi se bascomment image

ulaz i izlaz iz ovog pit lanea je nesto sto dodatno krasi Interlagos, po tome je on unikatan, i naravno, taj nagib na izlazu iz 4… to je nesto sto se ne uklanja… ali F1 je sport koji se stalno mijenja, ide dalje…

Interlagos <3

avatar
Član
Tifosi2000

Moja najdraža staza 🙂 Neka ostane uvijek u kalendaru :)))

avatar
Član
ivana.zgb

ok zgleda, bitno je da se uređuje. a bilo je i vrijeme da se poravnaju one grbe ….pogotovo ona na koju je webber naletio 2003. u predzadnjem/zadnjem zavoju. biti ću jako razočarana ako ne urede i dio između staze i publike, lijepa uređena “okučnica” je melem za oči nas dizajnera 😀 a lijepo se vidi na tv-u

avatar
Član

Evo kako će izgledati staza nakon promjene:
comment image

avatar
Član
Lambo

Danas sam gledao dokumentarce o ruskoj mafiji . Uvijek se pitam zar nema niti jedan mafijaš voljan izgraditi trkače staze i njima upravljat ako je po utrci otprilike 50 milja dolara dobit, ništa mi nije jasno zašto u ničemu nemožžemo uspjeti što ima veze s auto sportom 🙁 , hoče li ikada kod nas netko s vizijom i još najvažije novcem pokrenuti tako nešto.

avatar
Član

Hahahaha Mafiozama je u mislima kako dovesti 22 zlatna Lambordžinija u garažu negoli 22 F1 bolida na njihovoj stazi.
Ups zabb sam reći da je sam BE ogromna mafioza….

avatar
Član

66mil funti po jednoj trci… kad se samo sjetim slinića dok je još bio gradonačelnik rijeke kad je izjavio da rekonstrukcija grobnika nije strateški bitna i da se na tome samo može izgubiti novac… jebeni kreten

avatar
Član
MLAĐO

Očito mu nije nitko ponudio dobru proviziju, pa mu je neisplativo

avatar
Član

Staza koja ima povijest u F1 i zaslužila je da tu istu povijest i nastavi pisati.
Lijepa vijest! 🙂

avatar
Član
mihael1

Zakon!

avatar
Član
Istra F1

Odlična vijest !!
Samo se bojim da ne pretjeraju sa tim proširenjima staze i novih zavoja, jer bi se tada jedna draž ovo interlagosa izgubila..
Ali u svakom slučaju, dobar odabir bernija i mislim da su svi zadovoljni 😀