Zbog duga SPTV-a nema emitiranja Formule 1 iz Belgije

ZAGREB, 24. kolovoza 2013. – Zbog izuzetno visokog duga Sportske televizije prema Kreator grupi Kreator ne može podmiriti obvezu prema Formula One Management. Početkom 2011. godine Kreator grupa uspjela je osigurati prava na prijenose najprestižnijeg oktanskog sporta – Formule 1 u Hrvatskoj nakon odustajanja HTV-a zbog neisplativosti projekta. Kreator je utrke u 2011. i 2012. prenosio putem regionalnih televizija što je izmijenjeno 2013. kad je zaključio ugovor sa Sportskom televizijom putem koje se nastavio prijenos. U prijenosima su bili angažirani profesionalci poput najpoželjnijeg komentatorskog dvojca – Ivana Blažička i Nevena Novaka te Renate Sopek. U režiji Kreator grupe dosad je emitirano 48 Grand Prix vikenda Formule 1.

„Nažalost, do sad nam nije uplaćen vrlo visoki iznos koje nam je po ugovoru dužna Sportska televizija. Ovakav veliki iznos u ovo ekonomski teško vrijeme jednostavno ne možemo nadomjestiti iz drugih izvora. Sa stanjem je upoznat Formula One Management koji usprkos činjenici da smo u dvije i pol godine platili sve naše obaveze, ¼ rate za 2013. te podatku da vjerojatno plaćamo najvišu moguću cijenu na hrvatskome tržištu, nisu bili spremni na fleksibilnost. Nadalje, upoznali smo vodstvo FOM-a s izuzetno lošom situacijom hrvatskog gospodarstva u ovoj godini te našim gubicima na tečajnim razlikama zbog pogoršanja tečaja kune u odnosu na američki dolar, što zbog dinamike plaćanja nismo mogli anulirati. Tečajne razlike su u tri godine uzrokovale porast troškova emitiranja od gotovo 17%!“, rekao je direktor Kreator grupe Davorin Štetner.

Tijekom gotovo tri godine Kreator je kroz prava Formule 1 ostvario brojne svjetske i domaće kontakte te suradnje.

„U ovome trenutku nastavak emitiranja ovisi isključivo o Sportskoj televiziji i njihovom podmirenju duga zbog kojeg je i nastao ovaj problem te se nadam da će ga sukladno njihovim najavama i podmiriti. Kreator je obavijestio sve partnere o situaciji te će u minimalno dvostrukom iznosu obeštetiti sve oglašivače i sponzore. Kreator i dalje u svom portfelju ima neke od najjačih sportskih prava poput MotoGP-a koji u zadnje vrijeme bilježi veliki porast gledanosti te Volvo Ocean race-a,Formule 3, DTM-a, Alpari World Cup-a, FIA GT serije, a od jeseni pratimo i domaća natjecanja i lige putem našeg kanala Kreator TV“ zaključio je Štetner.

404 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Seb Red Bull

Davorine, javi se!

Seb Red Bull

Štetneru javi se!

Seb Red Bull

Dado javi se!

Seb Red Bull

Steta sto je izbrisano puno komentara

Seb Red Bull

Ovo mi je najdraza vijest zauvijek ostaje u sjecanju

Seb Red Bull

Daj dado javi se

list68

Pa “HTV”, bi možda otkupio prava na prijenos “F1”, no Kovačević je odlučio da će veću gledanost postići prijenos “KARLING kupa”. Nikome od njih na “TV”, nije stalo do gledanosti, dok imaju “pretplatu”.

Seb Red Bull

Stvarno steta

spa-francorchamps

watch F1 properly

SKY SPORTS F1 – – – live stream free

Internet means freedom, no more Kreator she-take…

stewart

Ne želim ulaziti u to tko je odgovoran za ne emitiranje formule, ali da u ovom slučaju trpe ljubitelji, gledatelji i ini to je sramota kako za Kreator tako i za Sptv. Nije mi jasno kako odgovorni u Kreator grupi mogu tako neozbiljno ući u posao s F1 managmentom a da pri tom ne osiguraju sredstva za podmirivanje plaćanja autorskih i inih prava za emitiranje i ostalo. Nije mi jasno kako su oni mislili osloniti se na eventualna podmirivanja od strane Sptv-a i slično. znam samo da je i prije par godina gosp. štetner već imao problema s podmirivanjem obveza… Read more »

Seb Red Bull

U pravu si mi mozemo samo pretpostavljati tko je kriv ali ja mislim da je kriv kreator jer kako onda nije bilo prijenosa motogp sptv nema veze sa motogp-om ali ovo je na sramotu i jednima i drugima

Seb Red Bull

Mislim da nema nista od prijenosa f1 jedno dulje vrijeme jer je sportska tv zatrazila raskid ugovora sa kreator tv-om,a i da je samo dug u pitanju od sptv-a ne vjerujem da ce ga tako brzo isplatiti kreatoru

ice bis

Oće li biti možda prijenosa velike nagrade Italije,kad nije bilo prijenosa vn Belgije

Seb Red Bull

Trebalo bi saznati gdje gospodin namjerava ici nakon motogp-a

Pop

..pozdrav gospodinu “Geštetneru” ma gdje god bio na stazi u Brnu na MotoGP…

lucifer

Hvala bogu na dreamboxu i SKY-u

IcemanCro

Poštovani gledatelji SPTV-a, Laž je da zbog SPTV-a nema prijenosa natjecanja Formule 1 u Hrvatskoj! Sportska je televizija u dobroj vjeri, iako prema ugovoru nismo bili dužni, organizirala, financirala i odradila prijenose sedam utrka F1 iz vlastitog studija i režije od 16./17.03.2013. (prva utrka sezone u Australiji) do 8./9.6.2013. (utrka u Kanadi). Apsolutno nitko u tom periodu nije imao pritužbi na kvalitetu prijenosa i studijske emisije. Za VN Velike Britanije (29./30.6.2013.) vlasnik prava „Kreator grupa“ seli studio i satelitske prijemnike u svoj studio u Jastrebarsko i tada počinju ogromne primjedbe na kvalitetu slike, zvuka, pa i same emisije (kašnjenje i… Read more »

sti_zu

ima netko kvalitetan link za gledanje?

Alonso_Rijeka

Molim vas ako netko zna dal postoji neki kanal na tv-u preko kojega mozemo gledat danasnju Veliku nagradu da nemoram gledat preko interneta 🙂

sandi

sva sreća da se kod nas u ri dobro vidi slo 2. rade odličan prijenos. samo malo antenu okreni prema granici

RenaultAlonsoRaikkonen

Na satelitskoj njemački RTL i Rai Sport 2 .

meteorolog valpovo

tko nemože gledati f1 na netu kao ja. ima rješenja !! ja sam gledao na mađarskoj tv1.

1 3 4 5
Related Posts