Komentirajući Ducatijevu postavu za 2014., Valentino Rossi je poslao nekoliko savjeta Calu Crutchlowu, novom vozaču talijanske momčadi.

Kao vozač koji je u Ducatijevoj tvorničkoj momčadi proživio dvije teške sezone bez pobjede, višestruki MotoGP prvak Valentino Rossi ponudio je nekoliko savjeta kolegi Calu Crutchlowu koji će iduće sezone u talijanskoj momčadi preuzeti mjesto Nickyja Haydena.

“Mislim da je Cal jako želio tvornički motocikli i Yamaha mu vjerojatno nije pokazala dovoljno povjerenja. Ducati je velika momčad i sigurno je da će Cal imati veliku podršku svih članova ekipe koji će raditi za njega. Kako je i sam rekao na pressici, čeka ga veliki izazov.”

“Dovi je u momčadi od početka sezone i muči se pokušavajući vratiti momčad u vrh. Za razliku od Yamahe, s Desmosedicijem je jako teško pronaći pravi limit. Svi članovi Ducatija znaju da moraju podignuti razinu svojih performansi i mislim da će biti jako zanimljivo pratiti njihov napredak.”

Podsjetimo, Cal Crutchlow je potpisao dvogodišnji ugovor s talijanskom momčadi i iduće će sezone ponovno voziti uz Andreu Doviziosa, iskusnog Talijana s kojim je već dijelio garažu u ekipi Tech 3 Yamahe.

3 COMMENTS

 1. A sta je sa Nickyjem, on ce jadan u WSBK, a dobro, mozda mu je to i najpametnije. U Ducatiju nije nista pokazao, cak je i onaj naslov koji je osvojio s Hondom malo nategnut (cijelu sezonu nije ni jednom pobjedio, a osvojio je naslov).
  0  0
  • Pobijedio je dvaput. Ali prvak nije onaj tko najviše puta pobijedi, nego onaj tko osvoji najviše bodova. Pet bodova – pet bodova, ali naslov je osvojen, konzistencijom, a ne jurišanjem po pobjede.
   0   0
   • Rossija je te sezone sje,. zeznuo Elias prvo ga je srusio u Jerezu pa za minimalnu prednost pobjedio u Estorilu… Nicky je zasluzeno osvojio naslov i njemu se sreca vratila kad ga je izbacio Pedrosa tako da cisto zasluzen naslov…
    0    0