Rossi zadovoljan prvim dijelom sezone, oduševljen Marquezom

Autor: Luka Matešić23.07.2013 - 2 komentara

 

Zadovoljan postoljem na VN SAD-a, Valentino Rossi je nakon utrke prokomentirao prvu polovinu sezone, ne štedeći pohvale na račun Marca Marqueza.

Pobjeda u Assenu, te dva treća mjesta u Sachsenringu i Laguna Seci rezultati su kojima je sedmerostruki MotoGP prvak Valentino Rossi zaključio prvi dio MotoGP sezone.

“Zadovoljam ovim postoljem koje je puno važnije od onog u Sachsenringu,” rekao je popularni Doctor.

“U Njemačkoj smo mogli i bolje, no ovdje smo svi surađivali kao prava momčad i motocikl je bio ona očekivanoj razini, iako smo na ovoj stazi nešto slabiji od Hondi. Naš je motocikl nešto sporiji, no ipak smo uspjeli pratiti Bradla i nadmašiti Bautistu. Zaostatak za Marcom na kraju nije bio prevelik, što je još jedna potvrda da smo odabrali dobar postav s kojim smo bili konkurentni do kraja.”

“Utrka je bila dosta duga, posebice borba s Bautistom. Imao sam dosta problema sa obilaženjem sporijih vozača i Alvaro se relativno lako približio, no ipak smo stigli do trećeg postolja u nizu.”

Zahvaljujući trećem postolju u nizu, Rossi je nadmašio Cala Crutchlowa, preuzevši njegovo četvrto mjesto u poretku vozača.

“Mislim da možemo biti zadovoljni posljednjim utrkama. Prvo smo se vratili pobjedom u Assenu na koju sam iznimno ponosan, a s ukupno četiri postolja stvarno možemo biti zadovoljni. U kvalifikacijama smo također napredovali. Iako sam zadovoljan, za nove pobjede moramo napraviti još jedan korak prema naprijed.”

Nakon utrke Rossi je pohvalio Marca Marqueza, našalivši se na račun Hondinog čelnika Livia Suppa. Talijan se referirao na Marquezovo spektakularno pretjecanje u legendarnom Corkscrew zavoju, gdje je mladi Španjolac “skratio” zavoj preko pasice i šljunka, te prošao Rossija koji je na identičan način 2008. iza sebe ostavio Caseyja Stonera, tadašnjeg vozača Ducatijeve momčadi pod vodstvom Livia Suppa.

“Volio bih malo popričati o ovom pretjecanju, posebice s Liviom Suppom. Dakle, ti i Stoner ste me tri ili četiri godine mučili s kritikama o tom pretjecanju, govoreći da sam trebao biti diskvalificiran zbog kraćenja zavoja. I, kakav je komentar danas, Marc bi isto trebao biti diksvalificiran,” našalio se dobro raspoloženi Rossi.

Suppo je odgovorio:

“Hvala na pitanju Valentino i hvala Marcu jer smo ti sada nakon toliko godina napokon vratili za ono pretjecanje.”

“Ahh, OK, OK,” nasmijao se Rossi, nastavivši razgovor s Marquezom kojeg je nakon utrke u Parc Fermeu najprije napao kopirajući Caseyja Stonera 2008., a nakon toga zagrlio.

“Valentinu sam već obećao da ću mu platiti autorska prava,” rekao je Marquez. “Sjećam se kad sam gledao snimku tog pretjecanja misleći da je to jednostavno nemoguće. No, kad sam se našao u istoj situaciji, pustio sam kočnice i prošao na istom mjestu.”

“Ipak, Valentinovo pretjecanje bilo je nešto bolje, no svejedno sam uživao.”

“Mislim da danas nije bio pravi dan za borbu s Marcom jer je jednostavno bio prebrz. No, siguran sam da ćemo prije kraja sezone biti još prilike za međusobne dvoboje, gdje ću ja biti brži,” zaključio je sedmerostruki MotoGP prvak Rossi.

 

 

Tost: Kvjat zaslužuje biti u Formuli 1

Zanimljivosti: Vozači sa samo jednom pobjedom (3. dio)

Sirotkin glavni kandidat za mjesto u Williamsu

Pirelli odabrao gume za prve tri utrke 2018.

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud