Sudeći prema nedavnim izjavama, Nicky Hayden ne očekuje produženje ugovora s Ducatijevom tvorničkom momčadi.

Američki je vozač proteklog vikenda u Sachsenringu novinarima dao prilično jasne naznake da ne očekuje novi ugovor s Ducatijevom tvorničkom MotoGP momčadi, najavivši mogući prelazak u WSBK momčad talijanskog proizvođača.

„Volio bih ostati u MotoGP-u na pravom motociklu i s pravom momčadi, no u ovom trenutku situacija ne izgleda dobro.“

Iako Nicky nije potvrdio pregovore o prelasku u WSBK, čini se da se vodstvo Ducatija ne namjerava tek tako pustiti bivšeg MotoGP prvaka.
„Voljeli bi zadržati Nickyja unutar naše obitelji, pa smo raspravljali o raznim opcijama, uključujući WSBK,“ rekao je Ducatijev šef Paolo Ciabatti.

„Sada treba pričekati neko vrijeme. Nicky i Andrea imaju našu punu podršku do kraja sezone, no Nickyju smo objasnili sve mogućnosti za nastavak suradnje.“

Paolo Ciabatti je ovom izjavom samo potvrdio glasine o ozbiljnim pregovorima Ducatija i Cala Crutchlowa o angažmanu za 2014. i zasada se kao jedini problem ističe forma tvorničkih Desmosedicija koji su još uvijek daleko ispod očekivane.
Jedan od konkurenata za mjesto u Ducatijevoj tvorničkoj postavi je i Haydenov sunarodnjak Ben Spies koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao svega dva nastupa. Iako je već neko vrijeme izvan pogona zbog teške ozljede ramena, Spies je trenutačno pod ugovorom Pramac Racinga, Ducatijeve „B“ momčadi koja također nije potvrdila nastavak suradnje s proizvođačem iz Bologne.

11 COMMENTS

  1. Usput, ova dva španjolska slomljenoključnokostića su odlepršala u Lagunu Secu… Sad samo moramo dobro paziti koji od njih dva viri iza ugla boxova spreman sa kacigom i u kombinezonu ako drugi zajaše da i on izleti… 😀
    … i samo da im se ne pojavi neki lokalni rider ..Jim, Jess Bubba..koji se tako vozika po svom kvartu.. 😀
    0    0