Talijan Alex de Angelis zamijeniti će Bena Spiesa na VN SAD-a u Laguna Seci.

Vodstvo Pramac Racinga potvrdilo je da će de Angelis voziti jedan od njihovih prototipova na VN SAD-a u Laguna Seci budući da se Ben Spies vjerojatno neće vraćati na stazu sve do VN Indianapolisa.

Podsjetimo, Spies se već neko vrijeme muči s oporavkom teško ozlijeđenog ramena zbog kojeg je u dosadašnjem dijelu sezone upisao svega dva nastupa za Pramac Ducati.

Nakon testnog vozača Michelea Pirra koji je vozio Spiesov motocik na posljednjim utrkama, de Angelis je prihvatio poziv momčadi, pa će se tako na VN SAD – a vratiti na MotoGP grid po prvi put od 2010.

29 – godišnji de Angelis koji trenutačno brani boje Forward Racinga u Moto2 klasi ima podosta iskustva u MotoGP-u, s obzirom da je od 2008 – 2009. vozio za Gresini Hondu.

3 COMMENTS

  1. Niti talijan niti španjolac – Alex de Angelis rođen u Rininiu (Italia) a državljan Republike San Marino – brdašce Monte Titano iznad Riminia 😀 … , Republiku osnovao kamenoklesa sa Raba imenom Marino 301 godine.
    A Ducati je vrlo bljeda slika talijanskog motociklizma , nekad velike slave i velikih uspjeha pa kad Rossi nije mogao ništa učiniti , teško da će bilo tko ako pod hitno ne promjene koncepciju “razmišljanja”. Šteta jer je to ljep motor ( za oko i cestu).
    0    0