Rossi: Preda mnom je najteža odluka u karijeri

Autor: Luka Matešić27.07.2012 - 12 komentara

Sedmerostruki MotoGP prvak  javno je progovorio o opcijama za nastavak karijere, naglasivši da mora donijeti jednu od najtežih odluka u karijeri.

Priče o Rossijevoj budućnosti već su mjesecima glavna tema u MotoGP pedoku i čini se da bi uskoro konačno mogli saznati gdje će sedmerostruki svjetski prvak nastaviti karijeru.

Iako je više puta demantirao razne glasine naglašavajući da želi ostati u Ducatiju, Rossi je sada prvi put otvoreno progovorio o opcijama za budućnost. Situacija je prilično jasna, Talijanu se nude opcije povratka u Yamahu i Hondu ili ostanak u Ducatijevoj tvorničkoj momčadi, a zasada sa sigurnošću možemo reći jedino to da će novi ugovor označiti posljednje poglavlje u Rossijevoj bogatoj karijeri.

Uoči utrke u Laguna Seci, Talijan je prvi puta otvoreno progovorio o trenutnoj situaciji, naglašavajući da forma momčadi neće biti odlučujući faktor.

“Preda mnom je vjerojatno najteža odluka u životu jer moram odlučiti gdje ću završiti MotoGP karijeru. Odluku ću donijeti sam neovisno o bilo kome drugome.”

“Na stolu imam tri ponude, od kojih svaka ima svoje prednosti i nedostatke. U slučaju jedne momčadi još ne znamo kada možemo očekivati dobru formu, dok bi s druge dvije ekipe vrlo brzo mogli konkurirati za vrh.”

Komentirajući mogućnost povratka u Yamahu momčad s kojom je imao najviše uspjeha u periodu od 2004 – 2010., Talijan je priznao da je otežavajući faktor u cijeloj priči odlična forma Jorgea Lorenza.

“Jako je teško odlučiti, vjerojatno teže od 2003. kada sam iz Honde prešao u Yamahu. Tada sam morao unaprijediti Yamahin motocikl, a sada bih na istoj mašineriji morao pobijediti najboljeg vozača na svijetu.”

Rossi je i dalje jako vezan za Ducatijevu tvorničku momčad koja se nada da će uz pomoć Audijevog tehničkog odjela brže doći do konkurentne forme.

“Pregovaramo i s Ducatijem, no još nismo raspravljali o tehničkim detaljima. Ponosan sam na Audiju podršku i činjenicu da uz moju pomoć žele stvoriti pobjednički motocikl.”

Talijan je na kraju otkrio da bi dugoočekivanu odluku mogao potvrditi za tri tjedna uoči nastavka sezone u Indianapolisu.

“Mislim da će situacija biti puno jasnija za nekoliko tjedana. Vjerujem da ću za vrijeme ljetne pauze donijeti konačnu odluku za budućnost.”

 

 

 

Službeno: Sergej Sirotkin novi vozač Williamsa

Formula 1 u problemima oko novog logotipa?

Steiner: Ne postoji američki vozač koji je spreman za F1

Brown: Renaultov motor je brz

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar
Predictor
Kreator TV
Tag cloud