Schumacher nije ljut na mehaničare

Nakon što je morao odustati iz utrke za VN Kine, Michael Schumacher je izjavio kako nije ljut na svoje mehaničare.

Schumacher se borio za pobjedu kada je u petnaestom krugu ušao u boks na promjenu guma. Bolid je pušten iz boksa prije nego je mehaničar u potpunosti pričvrstio prednji desni kotač i efektivno utrka je za Schumachera bila završena.

Bez obzira na odustajanje, Schumacher je ostao pozitivan, ponajviše zbog činjenice da je momčad pronašla način da održi gume u radnom području, nešto s čime su imali velikih problema u prve dvije utrke.

“U trećem zavoju primjetio sam probleme sa prednjom desnom gumom. Do šestog zavoja bilo je dosta dima i oštećenja te sam zaustavio bolid kako bih izbjegao ozbiljnija oštećenja bolida. Ne zamjeram mehaničarima. Čak mi je žao jednog od dečkiju, koji se sigurno osjeća odgovornim, sve je to dio igre,” izjavio je Schumacher.

“Danas smo bili kompetetivni. Rekli smo vam kako previše trošimo gume u Australiji i premalo u Maleziji, danas smo očito pogodili sredinu,” dodao je Schumacher.

69 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
goc

U trećem zavoju sam primijetio da nešto nije u redu s prednjom desnom gumom,” izjavio je Schumacher za BBC. “Već u šestom zavoju bilo je puno dima i štete na bolidu. Pomislio sam da je bolje zaustaviti se prije nego što se nešto ozbiljno dogodi.”

mala od piste

Vjerovatno su dečki kažnjeni, i najvjerovatnije su dobili jezikovu juhu od šefa, tako da čemu da im se Šumi zamjera. Uostalom on zna da se sranja događaju, a i vidjelo se po onom jadniku da bi si najrađe kosu počupao.
Ali svaka čast na reakciji, čak kasnije uopće nije izgledao niti bijesan niti kisel.

Jacky

ma ja mislim da je schumi i ostao u utrci da nebi napadao svog kolegu,prepustio bi mu pobjedu,koju je i ovako i onako fenomenalno odvozio

avalon

a šta bi se ljutija . ? ljutnju je pokaza neposredno posli odustajanja dok je odlazija ( btw ..opet me fascinira njegov izgled i u 43 . godini dok ga je kamera pratila s leđa …MS stvarno izgleda ka atleta u vrhunskoj formi ) . nad prolivenim mlikom nema smisla plakat kaže narod . ipak ovolika smiranost nije mi baš draga …ka da je MS ovo sve počeja doživljavat ka zabavu i samo uživa u brzini i vožnji ,a rezultati ka da mu nisu više toliki prioritet . volija bi da se varam jer sam mislija da on nikad ne… Read more »

mala od piste

E a da sam ja rekla da on to prije ne bi podnio tako stoički (što i ne bi, prije bi mu više trebalo da se “ispuše”) našli bi se neki i rekli da je on to uvijek tako podnosio.
A neki bi se ljutili, Alonso vjerovatno (jer ipak je on najpoznatiji prgavac u F1, iako navijam za njega) Hamilton definitivno a i Vettel bi malo cmizdria…ovo mi više liči na Kimija…

ivanh

Mislim da je ipak lakše podnijeti tuđu grešku nego svoju…ali treći peh za redom…..nevjerojatno..:-(

budaaa

vidi male vidi male….

Jacky

to je ljudina od covjeka sta drugo reci

Ferrari power

sve je to dio f1

elmedin

ma schumi bio i osto legenfa F1,svaka cast na razumijevanju prema mehanicaru koji je pogrijesio,pa i on je covjek nije masina,nadam se da ce biti bolje narednog vikenda!

Šumi Fan

ema kralj sreće nikako bas mi je zao 🙁

Baksi

Steta,vidjeli bismo jos zanimljiviju utrku

Goc
Goc

A pričalo se kameni švabo,robot itd.

boris

Cojek se malo zabavlja,ali kombinacija ross brown -michael kad profunkcionise ostali ce se hvatati za glave

LUDI O1

pozitivan do kraja to je pravi sportaš. Bit če prilike, što se mene osobno tiče da uzme jedno postolje i jedan pol ja sretan

budaaa

i ja isto jer to zasluzuje untoc sto navijam za ferari… ali barem toliko…

msf1

MICHAEL SCHUMACHER 1 JEDINI ZIVUCA LEGENDA , JEB… TI GUMU I BOKS BAS NJEMU PUJ PUJ

vedran

šumi je car i tu nema priče – iskustvo snaga razum – ma pravi švabo !! svaka čast

dobar_ko_duh

sumi je legenda do kraja…eto a neki su ga pljuvali….sad je ispao veliki covjek….

ayrton

boli njega briga vise kad se nekaj lose dogodi on je svoje napravio sad se samo zabavlja i kaj ce se zivcirat bezveze

o

znam ali mogao je puno bolje zadnje 2 utrke možda se i zabavlja ali on želi pobjeđivat bar ove sezone to može, da nije bilo glupe greške mogao je bit na postolju ili možda dobit utrku tko zna,zadnja mercedeseova pobjeda monza 1955 fangio,57 godina nisu bili dobri ovako…. ovo će bit njihova sezona.

vlado

Zar stvarno mislis da se on dosao zabavljati? Njemu je cilj titula, nista manje od toga tj. on nece smatrati uspjehom ako to ne ispuni. Ovo sto on sada je kao cool nakon svega sto se lose desi, to je foliranje. Ne moze on sebi dozvoliti ponasanje kao 90-tih. Sad i on igra igru. Vidis da mu svi traze dlaku u jajetu. Ako bi bilo tacno sto ti kazes onda to vise ne i bio Schumacher nego, ne znam ni sam neki indijac mozda. Nemoj te ljudi sumnjati za sta se on vratio.

o

nije se on došao zabavljati možda 1 sezonu ali od lani se vidi htjenje da svaku utrku pokuša završit ili dobit ,ove sezone ambicije su porasle, on želi koji pole ili pobjedu uvidio je da je bolid ove sezone jak bio startao je 4 ,3,3, ali utrke je slabo završio, on će bit dobar ove sezone možda kad dođu staze koje njemu odgovaraju u europi da tamo slavi,ali je u ove 3 utrke osvojio samo 1 bod premalo ,mogao je najmanje 30 da je završio ovu utrku recimo i prvu,

ivanh

Nebi baš rekao da ga boli briga,ali ….prva prilika za pobjedu nakon povratka , koju ti uništi osoba koja za vrijeme utrke ima cca 3 sekunde posla..:-(..ipak,sa ovakvom izjavom, po tko zna koji puta, pokazao je da nije samo vozačina, nego i ljudina….

Ayrton Mclaren

Bravo Michael!!! Tako se ponaša svjetski prvak! Sad neka svi oni koji su branili Vettelovo ponašanje u Maleziji malo razmisle! Kako se treba ponašati svjetski prvak??? Po meni ne kao Vettel u Maleziji, već upravo kao Michael danas.

Šteta za utrku što nije bilo Michaela, bilo bi još zanimljivije…

Goc

Kao što rekoh pravi profesijonalac

MP4-27

Prije dvadesetak godina nije bil tako milostiv prema ljudima oko sebe, o suparnicima da ne govorim izgleda da se s godinama smekšal.

Ronin

joj ne trbunjajte gluposti i Schumi je imao svojih “sjajnih trenutaka na stazi” čitaj sranja.

avalon

evo ..ja sam razmislija . zaboravija si jednu bitnu stvar…godine . zna je i MS u mlađim danima burno reagirat . sitite se npr. kišnog spa 1998. kad je schumi naletija na coultharda koji je bez razloga (ili je bar tako izgledalo ) pustija gas na izlasku iz zavoja . želija ga je i fizički napast u boxu . schumi je tada ima 29 godina…a vettel danas 24 . pa šta očekujete od jednog momka kojem bi schumi moga bit i otac ? da bude hladani sabran ka MS u 43 . godini ? senna je npr 1993 . u… Read more »

ivanh

avalon…strašno je velika razlika između incidenta 1998 u Spa i prošle utrke u Maleziji….Coultard je tada NAMJERNO otpustio gas, izazvao sudar sa Michaelom te mu uništio borbu za NASLOV ,i dodajmo da je više puta u toj sezoni DC NAMJERNO blokirao MS-a……

vlado

Ja zelim da vidim emocije kod vozaca, onako iskrene cak i kad nisu po nekim kao pravilima. Recimo zato mi je Weber drag posebno van staze, samo ono sa casom na press konferenciji je dovoljno. Danas bi vise volio da je Schumacher kad je parkirao bolid bacio volan od pod. Ne treba nam sterilna f-1 da se svi vole i paze maze. Recimo prosle godine Mass i Hamilton, to se trazi. A Vettel, on je bas uzoran vozac. Ne moze mu niko nista prigovoriti sto se tice toga. Sve je to ok.

avalon

ivanh…. he, he možda sam ovo i očekiva pa zato imaš i drugi primjer di je senna zbog nepropuštanja ( lići li tiovo bar malko na maleziju ? ) od strane irvina doša u njegov box posli trke ,nazva ga budalom i opalija mu plesku . ja bi osobno više volija da mi neko pokaže srednjaka i nazove me krastavcem nego da me pleska 😉 btw…poanta mog komentara su bile burne reakcije svjetskih prvaka , a ne uspoređivanje situacija .

msf1

RONIN IDI KOD VETTLA PO KRASTAVAC

ivanh

avalon..ok,ok, sve pet: manje-više,mislim da imamo slična razmišljanja i nije potrebno terat mak na konac 🙂 …svi ti svjetski prvaci ipak su samo ljudi…. samo možda ja imam više tolerancije prema vozačima koji burno reagiraju na vozače koji ih NAMJERNO blokiraju i one koji su bez neodmjereni, poput Vetela (Alonsa), jer nadam se da se slažeš sa činjenicom da Kartekijan nije NAMJERNO blokirao Seba,(Sebu je ovo bio u tri godine treći sličan incident-Weber,Button,Karteky. i očito je da ima problema sa procjenom razmaka kod preticanja)

Michael Schumacher

This video is not yet published.
Click here to finish publishing your video.

pusti video online

avalon

jbte … stvarno je i kajzer i nevjerovatan lik . da sam ja na njegovom mistu posli svih pehova u ove 3 godine odusta bi . evo samo ova sezona… od 3 trke u 1. mjenjać , u 2 . udaranje od strane grosjeana . u 3 . greška u boxu… gore je moglo bit jedino da je i u 2 . trci nešto crklo !!!!! a on sve to stoječki podnosi …još se smija i mava u kameru !?!? ma di on samo nalazi živce za sve to istrpit ? u ultra uzbudljivoj trci , sa dosta kontakata u… Read more »

Goc

U nekim segmentima se sa tobom slažem,ali ako se sjećaš strijih sezona “prava sezona počinje u Evropi” mada i to nije pravilo vidjećemo.A i ja se nadam da e ispucao svu lošu sreću na ovoj utrci ma biće to sve ok vidjećeš

vlado

Naravno da stojecki podnosi, ali ono njegovo smijenje i mahanje je daleko od onoga sto on osjeca. To je sad taj novi Schumacher. On je danas pukao od muke, ipak je on covjek kojeg zanima biti samo najbolji, zato i je postigao to sto je. Sigurno da je sretan zbog samog mercedesa i performansi. A da je on tu samo za razvoj a da to i one ne zna, ne vjerujem, a posebno da on toga nije svjestan. Blize bi mi bilo da su ga danas sabotirali nego da je tu zbog razloga kojeg navodis. A ono sto ga drzi… Read more »

avalon

vlado…taj “novi” MS je samo nastavak njegovog ponašanja iz sezone 2006 . kad mu je te godine u predzadnjoj trci ( suzuka ) crka bolid ( a time je vjerovatno izgubija to prvenstvo i 8 . titulu) schumi je osta sabran ,miran i tješija je svoje uplakane mehaničare u boxu . možeš ti sumnjat da možda schumi ne zna ida nije svjestan da je tu samo zbog razvoja bolida ( a ko tu može bit bolji od njega ? ) ali stari brawn je predugo tu , prelukav je i vjerovatno zna kako prikrit namjere i izvuč iz schumija sve… Read more »

vlado

Avalon, kad si mi ovako objasnio i u meni si sada stvori sumnje. Koliko god da ne zelim da si ti upravu za ovo sto si rekao na ovim komentarima. Mislim da si pogodio u centar! Jer tacno je to nakon suzuke, opet on tjesi. Tacno je da su ga odjebali. Sad Ros, ja njih odvojicu smatram kao jedno. Zar je moguce da bi stari bio toliko naivan pa da ga ovaj navuce na ovako nesto? Jer jasno je da on nije napustio ferrari svojom voljom, niti voljom vecine. Vec ni sam ne znam…jer trebao zavrsiti karijeru u ferrariju i… Read more »

vlado

Opet kad malo razmilslim, Ross i Schumacher su pojam uspjeha. Ipak je Ross napustio ferrari kad i stari tj. zajedno. Ko zna kakve planove imaju u samom vrhu mercedesa ali cini se da su njih dvojica apsolutno jedan za drugog. Savrseno se razumiju. Gledaj kako samo Ross zali danasnje odustajanje Schumachera. Ipak je njemu on ispred Rosberga.

campo

Nešto u zadnje vrijeme skupljaš puno “pluseva”

ivanh

avalon..u potpunosti se slažem sa tobom … i ja sam se prvo sjetio Spa prošle sezone, moguće sabotaže .. .:-(( ….očekivao sam da Rosberg u prvoj trećini utke napravi malu prednost u odnosu na Michaela, ali prema pokazanom do sada Michael je uvjek bio brži sa laganijim bolidom u ostatku 2/3 utrke, tako da bi nakraju sigurno slavio MIchael,ali……

avalon

vlado..ne bi volija da se ovo pretvori u naš razgovor …”privatizaciju” ali moram još ovo kazat… ross i schumi su ka jedan ? i ferrari i MS su izgledali ka jedno ali kako i sam zaključuješ…bez milosti su odjebali schumija . istina da je ros otiša iz tima ali šta bi bez michaela ? predominantan je kajzer bija i dostignuća bez njega bi se “topila”. logičnije je za rosa bilo otič u neku drugu ,slabiju ekipu ( hondu) u kojoj niko ne očekuje “čuda”…ali dobro je ros upamtija schumijeve sposobnosti vozača , poznavaoca mehanike i zbog toga njegov doprinos razvoju… Read more »

avalon

PS vlado…nisam baš vidija da je ros danas baš nešto žalija radi odustajanja MS (možda zbog reklama 😉 ) vidija sam samo da je priča na mob (možda sa tatom kekeom ) i smješka se . da sam ja bija na rosovom mistu danas i da su ros i MS jedno ( kako ti kažeš )…ja bi doša plakat na schumijevom ramenu i žalit šta zbog greške u boxu nije skočija na podiju ..onako…kako samo on zna . dobro , možda bi među tim suzama bilo i suza radosnica zbog nicine 1 . pobjede ali…..

vlado

Dobro, sta ce sada Ross, mora zbog tima. Opet vjerujem da bi on danas zaplako kao mala beba da je stari pobjedio. Gledam ja i prethodne dvije sezone. Ima on taj ocinski odnos prema njemu. Znas i sam kakvi su oni lesinari sa BBC-a? Pa kad god se nesto deslio sa starim, njegova ili neka druga greska, Ross je uvjek spustao loptu i stajao na stranu Schumachera. Kako god. Ne znam za koga navijas, ali ako se ocekuje 8 titula bez Rossa to ne moze, kao i obrnuto. Tako da ja moram vjerovati u njih dvojicu. 😀 Sta drugo da… Read more »

Diaz

Dečki da malo ne pretjerujete sa tim teorijama zavjere protiv Schumija. Zar Brawn nebi želio 1.2. na utrci. To su mogli ostvariti a zbog greške koja se ponekad dogodi u svakom boksu – nisu.

avalon

Diaz… ako si pažljivo čita komentar valjda si primjetija izraz MOŽDA … znači , ne tvrdim da je zavjera protiv MS ali ni ne odbacujem tu mogučnost . istina je da bi MGP odgovarala dvostruka “pobjeda” samo je pitanje ko bi bija 1 . , a ko 2 . sa MGP u ovakvoj formi ? da se nije desilo šta se desilo misliš li da bi se MS tek tako preda ? aha…po tome je poznat kroz cilu karijeru 🙂 misliš li da bi mu neko iz boxa smija “predložit” da ostane 2 . ? šta više paše brownu ..da… Read more »

Diaz

Tko je rekao da bi se MS predao? I zašto bi mu to netko iz boxa predložio? Da mu to predlože siguran sam da bi ih odjebo dok kažeš keks, njemu sedmerostrukom svjetskom prvaku će to netko predložit a on če kao slegnut ramenima i reči “Pa ‘ajde mir i dobro”? Jesi li kod Brawna kad radi ikad vidio drugačije lice od pokeraškog? Pa po tome je poznat. Nije valjda da misliš da bi Brawn Blažičku rekao nešto što nije rekao nikom drugom novinaru na svijetu? Blažičko jest Bog, ali se Brawn moli nekom drugom Bogu. Pa naravno da koristi… Read more »

Diaz

Još samo nešto i neću više majke mi.MS je kasnio za NR nekih 4 sec. kad je ušao u box, nije puno ali je teško stizat bolid koji je jednako brz kao i tvoj. Sjeti se NR je MS na kvalama ostavio pola sec.

avalon

evo neču više ni ja majke mi ..samo ovo 😉 naravno da MS niko ne bi smija ni predložit , a kamoli naredit da bude drugi..zato i mislim da je možda na ovaj način “eliminiran” . stoji da je nico bija 4 sec ispid MS ali siti se da je schumi uvik u drugom dilu trke bija brži od nice ( lani) čak ikad mu bolid nije pasa ka ovogodišnji . istina je i da je nico bija u kvalifikacijama 0 , 5 sec brži ali schumi se i tu pokaza racionalan …moga je odvest još jedan krug ali je… Read more »

ivanh

avalon: neću više, majke mi..:-)) ,…ja to stalno ponavljam kao papagaj….Niko je do sada uvijek bio brži prvih desetak krugova…a kasnije je gubio u odnosu na MIchaela….uostalom, ako netko ima link gdje se mogu skinut vremena po krugovima pa da provjerimo…:-))…i 1000% sam siguran da bi pobjedio u KIni da….:-))

Wolf

Koja šteta…baš mi je žal. Pozitivna strana je da konačno Mercedes(i gume) funkcionira kak spada i nadam se da bu ta tendencija ostala do Bahreina i nadalje. Samo se nemrem dočekat da ponovo vidim Schumija na postolju. Naravno, šteta i za takvo rasipanje bodova za Mercedes jer kak sad stvari stoje, bolid ima potencijala za borbu za konstruktorski naslov.

Martin

izjava prvaka
WP Rosberg

schu F1

Car bio i ostao!!! Samo do kada će ta losa sreća! A ova njegova pozitiva vjerovatno proizlazi is toga sto Merc ove godine ima dobar bolid!!! Rozbergova sezona je počela u Kini,nadam se da će Michaelova u Bahreinu!!!
Ajmoooooooooo Schumi…. na ravno uz pomoć mehaničara!!!!

Etti

Šteta, šteta, šteta 🙁 Srećom već za tjedan dana će se opet boriti za najviša mjesta u utrci

Goc

Još je puno do kraja,a znate kako se kaže nije gotovo dok “nije gotovo”.Svega će još tu biti.Dugo pratim F1 ali mislim da će ova sezona nadmašiti mnoge do sada.

Goc

ma Šumi je profesijonalac,zna on da se to može desiti.I on je nekoliko utrka dobio na greškama drugih,pa to za njega nije ništa novo.I kvarovi sudio F1,sjetite se Velike Nagrade Francuske Hakinen vodio pola kruga ispred Šumija i u poslednjem krugu ode motor a Šumi pobijedi i još niz takvih primjera to se sjećaju oni koji malo duže prate F1.

ja

Mislim da je to bilo 2001. u Španjolskoj

Ferrari power

tako je neznam gdje je to tocno bilo ali se toga sjecam

Goc

U Francuskoj 2001g

kinky kai

šta će biti ljut sigurno je sretan zbog prve rosbergove pobjede i zbog ekipe u globalu.

vlado

Garantujem da nije tako. Stari je trebao biti taj koji ce donjeti prvu pobjedu nakon 55-te. Vec sam Rosberg je iznenadio sve a tako i starog. Valjda nisi sarkastican?

kvra

Dogodi se greška!
A vidilo se na mehaničaru da je ljut sam na sebe(i to mu je dovoljno) 🙂
Doći će malo sreće i za njega!

vlado

Zar nije bila zadnja desna? Brine me ova njegova pozitiva stalno… Sta god da se desi on ostaje pozitivan. Izgleda da on pritisak na ovaj nacin kanalizira. Jer danas je on ludio u sebi nakon odustajanja. A za mehanicare sta ce, imaju i oni pravo na gresku. On opet njih morao da tjesi. 😀

brzi9

Prednja desna je u pitanju. Ali znao je on voziti pola kruga i bez gume, zato mi je cudno da nije probao do boksa

nikolafernando

Odgovorio je već na to pitanje. . ‘Do šestog zavoja bilo je dosta dima i oštećenja te sam zaustavio bolid kako bih izbjegao ozbiljnija oštećenja bolida’.

Related Posts