Red Bull odabrao “privatni” test u Abu Dhabiju

Idući tjedan sve momčadi, osim HRT-a, obaviti će prvo ovosezonsko testiranje na stazi Mugello u Italiji. Osim tog testiranja, momčadi će i ove godine imati mogućnost testiranja mladih vozača, kao i prošle godine u Abu Dhabiju.

Momčadi su mogle birati između dvije utrke, nakon kojih bi ostali na stazi i odradili testiranje. Deset momčadi odabralo je VN Velike Britanije dok su samo Red Bull i Torro Rosso odabrali testiranje nakon VN Abu Dhabija.

Iako se momčadi još uvijek stignu predomisliti, Pirelli je potvrdio kako se već pripremaju za ovakav raspored. Pirelli je zamoljen pripremiti identične gume za oba testa, iako je razmak između njih nekoliko mjeseci, kako bi se osigurali isti uvjeti za sve momčadi.

“Imamo 12 partnera i moramo poštovati njihove želje. Njih deset odabralo je Silverstone a samo dvije momčadi žele Abu Dhabi. Zato nećemo koristiti nove gume na testiranjima mladih vozača,” izjavio je Paul Hembery, Pirellijev direktor motorsport odjela.

“Tijekom prošle godine shvatili smo kako testiranja mladih vozača nisu od velike koristi. Mnoge momčadi su koristile nadogradnje za iduću sezonu i vozili su novi vozači. Time smo dobili indikativne ali ne i previše korisne podatke,” dodao je Hembery.

Momčadi se mogu predomisliti i u zadnji čas, ukoliko će vremenske prilike na VN Velike Britanije sugerirati loše vrijeme i tijekom testa.

Pirelli je potvrdio i kako će na testu u Mugellu koristiti standardne gume.

“Momčadi će dobiti standardne gume za testiranje,” rekao je Hembery.

26 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
berger

Puno dramaturgije oko nicega.Takvo je i njihovo sluzbeno pice.

brzi9

Mislim da je ovo i marketinski potez. Tada ce testirati samo oni i biti ce sve usmjereno na njih, a i nemam pojma kako red bull kao tvrtka stoji tamo? Nagadjam ali mi to ima smisla. Oni su kraljevi promocije i stvaranja dodatnih vrijednosti.

Dario Gabrić

pa normalno da je bolje abu dhabi… kad je već sezona pri kraju i mnogo više se zna o pravilima za sljedeću 2013. sezonu i sve boljke tad već ‘starog’ bolida od 2012g će tad bit jasnije… a i neko od red bulla će špijunirati testiranja ostalih momčadi u italiji i imat će vremena prilagoditi im se sa svojim nekim inovacijama do tog abu dhabija, pratit će im vremena, potrošnju guma…, ispada da su jedino iz red bulla pametni… i vremenska prognoza u abu dhabiju ih sigurno neće natjerat na promjenu planova oko testiranja dok bi se u italiji to… Read more »

KOve

Tko zna, zna! Potpis!

F12012

Koji su to datumi zna netko ?

Dario Gabrić

prva testiranja idući tjedan, a ostali datumi su odmah iza navedenih utrka… piše u tekstu.. samo bi ostali na stazi testirati…

kinky kai

red bull je odabrao abu dabi jer se očito želi posvetiti sezoni 2013.

Istra F1

Šta niste rekli da će sportska televizija prikazivati sve trening, kvalifikacije i utrke osim prvog tjedna u katru ?
Ja sam gledao raspored sportske tv i piše samo da će biti utrke u nedjelju a ovog drugog nema.

Flavio

Dao bi ja njima privatni test.

o

zabrana dolijevanja goriva, zabrana mijenjanja guma, čemu toliko promjena pravila,ostavi pravila bar 10 godina ista.

o

pirelli izbacit iz f1 i dovest michelin

Limeni

zašto????

Diaz

Za stanje sa gumama nije kriv Pirelli već “Bernielli”

o

evo zašto zato što te gume brzo propadaju 4 puta se na nekim stazama ide u boks prije sa michelin 2, gume propadaju već nakon 15 krugova

o

bernie je upropastio f1 bolje je da ode 82 su mu godine nek se ženi sa 40 godina mlađom ,ali neka dođe netko bolji od njega neki bivši vozač

ivan

Vidim da su se poceli komentirati neki poznavatelji F1 koji toboze znaju sta je bolje za F1 Cak i od gospodina “Bernie Ecclestone”. Pratim F1 19 godina i nikad bolje utrke nismo imali… Zato molim vas UZIVAJTE i GLEDAJTE… Ps nekom drugom prilikom…

o

bernie ne zna jer ja pratim f1 već 22 godine , možda ima više pretjecanja a sve zbog kersa umjetne brzine, bolje utrke jesu ali sve zbog kersa

speedy

Ja se u današnjoj F1 žalim na dvije stvari: A) DRS prilikom pretjecanja ima prevelik učinak, pa pretjecanje u nekim (ne svim) slučajevima izgleda kao zaobilaženje. Ja bih zbog toga otvaranje DRS-a smanjio sa 5, na recimo 3cm. B) Pirrelijeve gume – Bunim se samo na to što vozači, kako je Schumi rekao, ne mogu uvijek voziti na svom maksimumu.
KERS podržavam najviše zbog toga što je u njega uloženo brdo love i što će se puno koristiti u 2014.<.

mala od piste

Ma, da su svi odabrali testiranje u tom periodu Red Bull bi opet odabrao neki drugi. Možda imaju neku inovaciju koju još ne žele otkriti.

Neno Kos

ferrari je na vrijeme poceo svoj bolid za ovu godinu, lijepo su poceli, Red Bullu isto toliko uspjeha cak i bolje 🙂

GT

…nevezano za ovu temu, ali kak je mogue da komentari nestanu? To bi htel znati, pa da si zbrišem svoje gluposti…a imam ih sve preveč!

mala od piste

Admini ih izbrišu jer su protivni pravilima ili nemaju veze sa člankom.

VettelCar

Ako nemas kaj reci na tu temu onda GT onda jezik za zube !!!

VettelCar

Imas moj minus

Don

Muljačina!!!

Related Posts