Haug: Ovo će biti sezona za pamćenje

Pred Formulom 1 je sezona koja će se dugo pamtiti – smatra Norbert Haug, šef Mercedesa za motorsport.

U prve tri utrke imali smo tri različita pobjednika iz tri različite ekipe. Najprije je u Australiji dominirao Jenson Button; na kišnom Sepangu najbolje je prošao Fernando Alonso, a u spektakularnoj utrci u Kini pobjedu je odnio Nico Rosberg. Haug vjeruje da bi i nastavak sezone mogao biti jednako nepredvidiv.

“Mislim da će ovo biti jedna od najboljih sezona u povijesti Formule 1. Aktualni svjetski prvak je startao s 11. pozicije, a Nico Rosberg s pole positiona – eto kako se brzo sve okrene u ovom sportu.”

Dio zasluga za to sigurno ide i Pirelliju, obzirom da je shvaćanje rada guma sada važnije nego ikada prije. S tim se složio i Ross Brawn, šef Mercedesa, koji je nakon utrke u Kini upravo taj faktor istaknuo kao ključan za trenutnu formu Mercedesa.

Paul Hembery vjeruje kako će upravo gume začiniti prvenstvo do samog kraja:

“Ako izuzmete Nicu koji je imao veliku prednost, od drugoplasiranog do desetoplasiranog vozača razmak je bio samo nekoliko sekundi! Možemo reći da će ova sezona biti pravi klasik. Nitko ne može predvidjeti što će se dogoditi, čak ni najkompetentniji stručnjaci,” zaključio je Hembery.

44 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Memphis

Pa bit će kad ste pobjedili prvi put nakon 931.

Kustelaar

BOSNAAAAAAAAAAAAA ekipo, dajte molim vas, zavrsite barem osnovnu, pa onda komentirajte!!!! hvala

RapptorTeam-BiH-F1

I mi vidimo da ce biti Carmagedon :-)..

Kustelaar

daj ajde stari moj kakve su to kerefeke s tim gumama, od kad gume pocinju bit najbitniji cimbenik?? kad je bilo moguce da zbog mrtvih guma netko u jednom krugu izgubi 12 pozicija?? kakve su to gume?? kakvo je to smece?? kakve su to gume koje rade savrseno do jedne jedine sekunde i onda kaj bude, kaj se onda dogodi???? raspadnu se, prestanu drzat…??? kako??? koji kreten je u stanju takvu gumu napravit????
JEBOTE PIRELLI!!!! samo cu to rec

dobar_ko_duh

oprostite lakiju! Laki je malo nervozan, umro je pantelija

dim

Ne nego su kreteni u timovima koji dobro znaju na kojem principu gume rade….pa umjesto 2 postanka napravili 3….treba se PRILAGODIT hebate led….

Kustelaar

ne nego nove gume, koje proizvodi hrpa morona, naravno, na nagovor bernija vjerojatno, kurcu ne valja!!!!
kakve su prije bile gume? super na pocetku i sto su vise potrosene vremena po krugu su ti sporija za desetinku, i gubis grip i sve oke, kad ti pukne film, i neda ti se vise borit s autom i trpit slaba vremena, odes promijenit! a ne tu, odjednom guma postane od SAVRSENE ko moja za CLIO!!! pa ko je onda tu kreten!!! jebene gume mi kroje formulu 1…sramota!!!

Ronin

Slažem se! Hebo ti gume kad one određuju tko će pobijediti na utrkama F1 i to već par godina. Trebamo pod hitno konkurenciju dva proizvođača guma i nek se bore tko će bolje gume napraviti ovako nema smisla.

ING

E, niste mi vi bas neki poznavatelji formule. Pneumatici, odnosno “gume” igraju jako veliku ulogu u brzini i ponasanju bolid. Nagib na krilcu od samo 2 stupnja vec utjece na stupanj trosenja gume. Gume trpe ogromna dinamicka opterecenja i dizajnirane su tako da kad izgube svoja idealna vozna svojstva i potrose se previse ne puknu, kako ne bi doslo do vecih ostecenja bolida i zbog sigurnost. Znaci trenutak kad gume prestanu prijanjat kako treba su vec na samoj granici potpune degradacije i puknuca gume. Ali zbog svog dizajna nece puknut nego ce izgubit samo vozna svojstva. Pirellieve gume su daleko… Read more »

Kustelaar

logout, molim te

Kustelaar

i brijem da samo na ovom portalu, gdje komentare citaju ovakvi zaljubljenici i znalci, moze netko dobit sveukupno 6 MINUSA, a netko tko se slozi s njim 4 PLUSA!!!! hahahahahahahahahahahahaha uboica ekipa 🙂

LUDI O1

bilo mi je glupo kad su uveli da se gorivo više netanka, mišljenja sam da su michelin i bridgestone imali bolje gume

Grayowl

Prvak ove godine će biti netko od meklarenovaca,ako nastave u ovakvom ritmu.Oni su jedini,za sad,bili konstantni (izuzme li se batonova glupost u maleziji) u osvajanju bodova.Mogu još i perez i vetel i veber i šumi i kimi pobijediti u predstoječim utrkama,ako ovi nastave sa 2-3,pa još neka pobjeda,tko će ih skinuti sa vrha?Lako bi se moglo desiti da prvak postane vozač sa jednom ili niti jednom pobjedom ove sezone.

vlado

Realno, za sada mclaren i mercedes favoriti. Najvise su pokazali. U nastavku red bull ne treba otpisati. Ferrari tj. Alonso hmmm tesko… A volio da je drugacije. Lotus mozda uspije malo pomrsit racune ovim iznad. Sauber mislim da nece vise igrati neku ulogu u top tri.

vlado

Posto ni najkompetentniji strucnjaci ne mogu pogoditi ja kao suprotnost strucnog i kompetentnog kazem Mercedes AMG ove godine uzima titulu. 🙂

largo5

moguće schumacher

msf1

tako jeeeeeeeeeeeeee

MP4-4

Ma samo da ukinu zabranu mijenjanja pravca kod branjenja pozicije i da vrate nadolijevanje goriva….
E to bi onda bila sezona za pamćenje 🙂

gero

da se mene pita, ja bi vratio pravila iz 2004 i schumachera u ferrari

l l

Ma kakav Pirelli…ova sezona zanimljiva je isključivo zato što Vettela i njegovog ukiseljenog prstića više nema ni blizu prvim pozicijama. 🙂
Šalu na stranu…ova sezona je za razliku od ubitačno dosadne prošle pravi KLASIK (barem za sada)! 😉

Daniel 0308

Neka kiša češće pada da i Alonso pobijedi još pokoju utrku…

grga

Evo sad će past u Bahreinu! :kiša:

Daniel 0308

Dobra ti ova grga,dobra…

LUDI O1

nadam se da čemo češče gledati ovu dvojicu u sredini ,pa i šumija.

kers

Ovo će biti sezona slična 2010 samo kaj su se sad uplele i one slabije momčadi (Lotus, Mercedes, Sauber, Williams) pa su kvalifikacije zanimljive i u Q2

Goc

nebih rekao da su sada slabije momčadi koje si nabrojao

kers

pa nisu sada ali proslih godina su bile

Diaz

Nadajmo se da će biti upravo takva nepredvidljiva. Nedao Bog ponovno dominacije jedne ekipe (bilo koje) Ako već unaprijed znaš tko će biti pobjednik u utrci postaje pomalo dosadno. Zamislite da se u KIni borba između Hamiltona Webbera i Vettela vodila za prvo mjesto. Koji bi to tek gušt i ludilo bilo.

mickey

nadati se je 😛

avalon

ma daj hembery kako možeš reč “nitko ne može predvidjeti što će se dogoditi, čak ni najkompetentniji stručnjaci,” ? siguran sam da bar 50 forumaša može ne samo predvidit nego znaju šta će se dogodit i ko će bit prvak 😉

GT

…ja sam siguran da bude prvak onaj koji skupi najviše bodova… Joj, kak sam pametan, Nobelovu nagradu mi treba dati…

miki

mclaren uzima konstruktorski naslov

denisistra

moram ti reci da si naporan s tim sarkazmima konstantno. Svatko od nas tu pise svoje misljenje jer ga zelimo podijeliti sa drugim ljubiteljima F1. I naravno da cesto fali objektivnosti jer ipak svi za nekog navijamo. I jos da kazem da sam primijetio da si dobar poznavatelj F1. Ali si opako naporan sa ispravljanjem svakog tko napise nesto krivo. Razmeces se podacima koje svatko moze naci na internetu samo ako zeli na to trositi vrijeme i solis pamet svima.

avalon

slažem se sa tobom denisistra 100 % . stvarno sam naporan i nažalost ne postoji način da oni kojima sam naporan ne čitaju moje komentare . ups ..opet sam sarkastičan . btw nisam primjetija da ispravljam ikoga ,možda ispravim poneku glupost ali ja sam ti demokratičan pa tuđe mišljenja ne ispravljam niti imam pravo na to .

MP4-4

, u životu nisam vidio nekog tko može tolko srat ko ti

avalon

🙂 🙂 🙂 to je zato šta imaš dobar apetit 😉

MP4-4

Hahahahahahah, gluplji comeback u životu nisam čuo

kaiser

ma samo nek je u tisno ili ako ocete u gusto

r.u.m

A novi vozači STR nisu se baš proslavili.
Mogu žaliti za Buemijem i Alguersuarijem.

Gul

nadam se da ce svaka trka biti kao kina puna akcije, nebitno tko pobijedi.

Iceman

ufffffffff neka neka, preloše bi bilo za sami sport i navijače da opet imamo pre-dominantu ekipu (nebi bilo loše za navijače te ekipe)

Vedad & McLaren Mercedes

S obzirom šta smo vidjeli u samo prve tri utrke stvarno Brawn nije pogriješio sa izjavom, s šta će tek još biti u Monzi i Monacu to jedva čekamo 🙂

FrancoF1

ja mogu predvidjeti što će se dogoditi.. 55% navijača će odapeti od srčanog 😀

budaaa

tako je franco….. a bahrein samo sto nije počeo….

Related Posts