Audi preuzeo Ducati

Njemački proizvođač premium automobila preuzeo je vlasništvo nad Ducatijom za navodnih 860 milijuna eura.

Reuters prenosi detalje ugovora o dugočekivanom preuzimanju, s kojim je Audi prihvatio pokriti i Ducatijeve dugove u visini 200 milijuna eura.

Preuzimanjm legendarne talijanske tvrtke, Volkswagenova grupacija odgovorila je BMW-u i njihovom programu razvoja motocikala.

Volkswagenova grupacija već posjeduje nekoliko poznatih brendova poput Lamborghinija, Škode, Seata, Bentleyja, Audija i Bugattija, a tu se još i proizvođači kamiona MAN i Scania.

“S godišnjom proizvodnjom od 40 tisuća motocikala, Ducati je vrlo važan igrač na svjetskom tržištu motocikala, a talijanska tvrtka sa svojom tvorničkom i dvije satelitske momčadi redovno nastupa u MotoGP prvenstvu.

„Ducati je u svijetu poznat kao premium brend motocikala s dugom tradicijom proizvodnje sportskih motocikala. Poznata je Ducatijeva stručnost u proizvodnji motora visokih performansi i male težine, a tvrtka se smatra jednim od najprofitabilnijih proizvođača motocikala u svijetu,“ rekao je Audijev čelnik Rupert Stadler.

 

 

 

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ferrari power

dobro bit ce para

slava

u iduci par godina ducati gubi DUŠU il ono nesto

slava

znaci nema vise AMG opreme

denisistra

teško je reći dali će gp program imati koristi od toga. Ali jedno je sigurno, sad će i ducati kao i lamborghini izgubiti dušu. švabe traže račun dobiti i gubitka na kraj godine a ne lijepe modele

Ayrton Mclaren

Ovo zvuči dobro za gosp. Doktora 🙂 Mogli bi ipak ponovno uživati u predstavama velikog Valea 🙂 Samo naprijed majstore!!! Forza Rossi!!!

P.S. Tko bi rekao, navijam za Mclaren i Rossija 🙂 A što ćeš…čovjek je jednostavno najveći 🙂

KOve

Sad nek Rossiju slože pobjednički motor!

JureV12

Joj,ne mogu više pamtiti tko je koga kupio,pa sve pišem na šalabahter,znači Audi-Ducati,ok!! hahaha

RapptorTeam-BiH-F1

Audi voli ducati 😉

vedran

heheheh sad ce im kao i lamborginiu – ugradit audijev quatro 🙂

baksuz

ducati sa quatro pogonom hahaha xD

Related Posts