Saga je završila, Senna potpisao za Williams [VIDEO]

Nakon višemjesečne sage oko vozačke postave, konačno je objavljeno kako je Bruno Senna potpisao ugovor za momčad Williamsa.

Još prije nekoliko dana brazilski biznismen Eike Batista je preko svojeg Twitter računa izjavio kako će Senna potpisati za Williams. Mnogi su to uzeli sa rezervom, posebno nakon trakavice o dolasku Kimija Raikkonena u momčad.

“Jednostavno je, Senna će voziti za Williams,” komentirao je Batista na svom Twitter računu.

Tokom jutra pojavilo se nekoliko obavijesti na Twitteru kako se Bruno Senna nalazi u Williamsovoj tvornici u Grove-u zbog potpisivanja ugovora, a nekoliko sati kasnije stigla je i službena potvrda iz Williamsa.

“Zadovoljstvo nam je potvrditi kako će Bruno Senna voziti za Williams F1 Team ove godine.,” piše Williams preko Twittera.

Na fotografijama koje je objavio Williams vide se oznake kompanija koje sponzoriraju Sennu, Embratel, OGX, MRV, Gillete i Head & Shoulders. Još nije poznato je li neka od tih kompanija preuzela ulogu i glavnog sponzora momčadi.

Prema nagađanjima, financijski paket koji donosi Senna težak je i preko 20 milijuna eura po sezoni, što bi ga stavilo uz bok paketu koji donosi Pastor Maldonado. Točan iznos se neće znati još neko vrijeme no sigurno je kako će Williamsu ti milijuni dobro doći.

Neka nagađanja sugeriraju kako je Adrian Sutil bio favorit za mjesto ali zbog moguće zatvorske kazne, zbog incidenta na VN Kine prošle godine, konačna odluka je pala na Sennu.

Zanimljivo, posljednji puta kada se tako nešto dogodilo, Bertrand Gachot je napao vozača taksija CS plinom, davne 1991. godine. Sud ga je proglasio krivim te je Jordan bio primoran unajmiti novog vozača, tada mladog i neiskusnog Michaela Schumachera. Može li se povijest ponoviti?

Preko Twittera navijačima se obratio i Rubens Barichello, dosadašnji vozač Williamsa, i poželio Senni sreću u nadolazećoj sezoni.

“dragi moji twitter prijatelji..neću voziti Williamsov bolid ove godine. Svojem prijatelju @BSenna želim sve najbolje..budućnost je otvorena,” izjavio je Barichello.

Williams se sada može u potpunosti posvetiti razvoju i testiranju bolida a nama preostaje da čekamo prvu utrku i vidimo može li ova kombinacija oživjeti dane stare slave. Ne znamo za vas, ali mi jedva čekamo.

Senna bi trebao po prvi puta sjesti u bolid treći dan prvog testiranja u Jerezu, 9. veljače.

27 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Šumi Fan

bitni su sponzori

sti_zu

nisu mogli gore izabrati …

Janko Mikac

Tako mi je žao Barrichela da to jednostavno ne mogu opisati.

@Dani

playstation se ne računa.

Dani

Mene samo zanima kaj će pričati ovi negativci ako Senna bude brži od Kimija.

prljavi harry

Kako god, mislim da će novi Williams biti puno bolji nego lani, zbog Coughlana i drugih novih ljudi. Dakle, čvrsta sredina poretka, a Maldonado i Senna su prikladni za sredinu. Za dalje ćemo vidjeti 🙂

NEDAM IME I TOČKA

sve se bojim kak bude to izgledalo za williams s ovakvim vozačima

maminho

Marketing se puši na veliko.

Schumi

Ocekujem da ih u slijedecoj sezoni predje neka (a mozda i vise) nova momcad. Mislim da ce ih Lotus/Caterham sigurno preci, a zasto ne i Virgin/Marussia.
Sa vozackom postavom Maldonado/Senna ne moze ih iscupati ni jako dobar bolid, koji naravno nece napraviti.

Limach

Bojim se da nas čeka još jedna loša sezona za Williams,to što je Senna potpisao ne znači ništa,treba se dokazati dobrim vožnjama.

avalon

ne znam bili se nasmija ili zaplaka na ovo “posljednji puta kada se tako nešto dogodilo, Bertrand Gachot je napao vozača taksija CS plinom, davne 1991. godine. Sud ga je proglasio krivim te je Jordan bio primoran unajmiti novog vozača, tada mladog i neiskusnog Michaela Schumachera. Može li se povijest ponoviti? ” kad je MS doša u jordan ima je 22 godine.. i do 26. je već osvojia 2 titule . .BS dolazi u williams sa 28 i do sada nije napravija ništa…pardon , osvojia je 2 boda u svojoj karijeri vozača F1 🙂 kakva bi se to povjest trebala… Read more »

Arty

otkud vama da je decko kupio svoje mjesto u williamsu kad nije bas suprotno Barichello je htio kupiti svoje mjesto pa mu to nije uspjelo i iz williamsa su odbacili te izjave da je Sena kupio svoje mjesto.A sta se Barichella tice imao je svoju cijelu mladost za dokazat se i dokazao se da je vjecito 2 vozac.Sutil je imao svoju sansu i sve je uprskao kao prvo decko se nezna ponasati zamalo je ubio covjeka i kao drugo nitko nezeli u momcadi vozaca sa problemima kao sto je Sutil.

Silentone

Nazalost ja sam previse gledao kako zavrsavaju momcadi ciji su vozaci placali svoje mjesto u f1. Duboko se nadam da ce Williams bit iznimka

l l

Kako sam posljednjih nekoliko dana vrlo tužan, vijest o tome da će Senna iduće sezone voziti za Williams mi je došla kao jedna jako lijepa vijest… Čestitke Senni! 🙂 Izuzetno mi je drago što je dobio mjesto u Williamsu i iskreno se nadam da će nam pokazati što zna i može. Ja vjerujem da negdje u njemu leži “ono nešto” i da će doći trenutak njegove slave…zaboravimo sad na sponzorstva, kupovanja mjesta i ostalo…nadajmo se samo da nas(me) Senna neće razočarati! Rekao bi da mu je sljedeća sezona ključna da pokaže koliko je dobar, jer sad konačno kreće u relativno… Read more »

salazar

@ztjhju totalno jer sad će jedan super vozač(čitaj Sutil) ostat bez bolida za slijedeću sezonu…

ztjhju

kaj mi na k idu ova kupovanja mjesta

Arty

tooo napokon da i Senna dobije priliku pokazat svoje vjestine i jos samo da naprave dobar bolid

Vedad V-Power

Neka mu je sa srecom, nije Sena los vozac samo mu je potreban malo bolji bolid. Valjda ce uspjeti osvajati nesto vise bodova za razliku od prosle godine.
A sto se tice Barichella vrijeme mu je da se povuce iz F1.
Sretno

maminho

Pušaći marketinga će doći na svoje..

simbaSS

Zbog Senne cu si kupit jebenu sobnu antenu. hehehe samo da opet nekim ugovorom nesta nezabrane onda cu minirat cijeli t-com :))

vedran

tOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
SRETAN SAM ZBOG SENNE TOTALKA – Barichello i tako nikad nisam previše simpatizirao
AJMO WILLIAMS – napravi solidan auto 🙂

pospani gad

Tooooooooooooooo……… 😀

U ovom trenutku, nema sretnije osobe u rep. Hrvatskoj od mene!!!!!

Senna živi vječno!!!! Tooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!

S-e-n-n-a

Titomir

1.)Neki ljudi ne znaju engleski pa bi bilo sasvim uredu da se prevede tweet koji se stavlja kao vijest za hrvatsku publiu!

2.)Mislio sam da je ovo novinarska vijest a ne pogađanje budućnosti autora teksta i postavljanje retoričkih pitanja dali će se povijest ponoviti. Neće,jer ovaj nije u zatvoru i VEĆ je vozioali autoru to ne smeta što činjenično nije ni blizu istini

iced16

Ime Senna je ponovno povezano sa Williamsom… Svu sreću želim Bruni, i nadam se da će on biti taj koji će Williams vratiti na stare putove slave! Sretno!

schumacherjezakon

Oh kako ovo budi lijepa a i nažalost ružna siječanja.

Zox

Veliki tim… treba se dokazati… zadnja sansa za Senu…

Raikkonengirl

Rubens Barrichello :twitter friends..I won’t be driving the Williams car this year.I wish my friend @BSenna all the best..the future is wide open
ovo je zasigurno potvrda =)

Related Posts