Nakon uspješno odrađene sezone Formule 1™ te kupnje prava Volvo Ocean Racea™ Kreator nastavlja akvizicije u moto sportu. Najnoviji potez kupnja je najprestižnijeg motociklističkog natjecanja – Svjetskog prvenstva Moto GP™. Ekskluzivna prava za područje Republike Hrvatske osigurana su na tri godine.

Svjetsko prvenstvo u motociklizmu je najvažnije natjecanje u cestovnim utrkama motociklizma. Prvo svjetsko prvenstvo organizirala je Svjetska motociklistička federacija (Fédération Internationale de Motocyclisme – FIM) 1949. godine. Svjetsko prvenstvo podijeljeno je u tri klase; Moto3, Moto2 i najjači MotoGP. Motocikli koji sudjeluju na utrkama ne mogu se legalno voziti na javnim cestama (za razliku od Svjetskog prvenstva Superbike).

„Ponosan sam na još jedan uspjeh u ovoj iznimnoj godini. Nakon što smo učinili gotovo nemoguće i uspjeli ishoditi prava na Formulu 1™ sada dobivamo još jednu – i to – najprestižniju stvar u moto svijetu. Moto GP bi trebao biti iznimno gledan, a započeli smo pregovore o emitiranju s nacionalnim televizijama. U ovaj projekt ulazimo s ipak dosta više iskustva budući imamo sezonu F1™ iza sebe. Nastojimo čvrsto biti na zemlji i ne zanositi se trenutnim uspjesima. Ovo sve su projekti na tri godine i tek tada ćemo podvlačiti konačne računice.“, kaže direktor Kreator grupe Davorin Štetner koji je tri mjeseca osobno pregovarao te naposljetku i potpisao ugovor sa španjolskom Dornom – vlasnikom medijskih prava prvenstva Moto GP.

„Dorna je iznimno zadovoljna što proširuje svjetsku pokrivenost MotoGP-a novim ugovorom. Novi ugovor koji je Dorna potpisala s Kreatorom još jednom pokazuje veliki interes za Moto GP diljem svijeta. S veseljem gledamo naprijed širenju baze poklonika MotoGP-a na hrvatskom teritoriju!“ izjavio je Manel Arroyo – Managing director, Dorna Sports SL

66
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
66 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
60 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Guest
Alonso

Uzmite Lorisa Valjana kao eksperta!

avatar
Guest
svabo

Ne treba samo Blažičko, neka naprave audiciju za komentatore, možda ima neka nova nada koja bi mogla biti novi Blažičko, ne kaže se bezveze da na mladima svijet ostaje.

avatar
Guest
Zorislav

Bravo, tako se to radi kad se nešto voli. Nego, da li imate ambicije prenositi BTCC ? To je najbolje natjecanje turističkih automobila na svijetu, višestruko bolje od WTCC-a. Za one koji ne prate pojasnit ću samo da se radi o 14 tipova automobila (Honda-prvak 2011, Chevrolet, Opel, VW, BMW, Toyota, Seat…) sve u istoj klasi dok u WTCC-u imate samo 4. Puno uspjeha u radu i svako dobro ekipi. Hvala vam.

avatar
Član
Bud

KOliko vidim iz članka pregovara se s nacionalnim TV. Što će reć? Ipak MaxTV nije rješenje?

avatar
Guest
hunter

….svaka čast, bravo majstore!!!!! …. a ostalim fanovima poruka glasi ;- evo vam dokaza koliko su sposbni mladi naraštaji !!!!….. zato pr******, maknite se sa pozicija i dajte šansu mladima, ovo mi je najlijepša čestitka za Božić!!!!….

avatar
Guest
filip1308

Svaka vam čast, i tko će sada čekat ova 3 mjeseca da sve ovo počne 🙂

avatar
Član
damba86

Hvala Vam!!!

avatar
Guest
ferrari fan

wooooo hoooooo…….BLAŽIČKO RULZ….JOŠ SAMO ON KREATORU, SAMO ON!!!….DA SE NETKO DERE I DA PODIGNE ATMOSFERU….SVAKA ČAST DIJAKOVIĆU AL TIP JE MAZ..LUM STO SE TICE PRENOSA
NEKE OD DIJAKOVICEVIH BISERA:
-FERNANDO MASSA PRELAZI NA 6. POZICIJU-
-LIK JE REKAO DSR 100 PUTA -.-‘ –
ITD,,,,,ITD.

avatar
Član
debelifat

koji ste kraljevi…

avatar
Guest
Jurica

Konačno!
Nadam se da će se prenositi utrke svih klasa u cijelosti!
Hvala Kreatoru 🙂

avatar
Član
lexia

ja bih kamione 🙂 ali i motori su ok, jedva čekaaammmm

avatar
Guest
đankarlo/fizikela

još da nam je WRC…. šjooooj

avatar
Guest
zx6r

Bravo!!!

avatar
Guest
DooDo

Bravo! Odlična vijest za motosport u HR!!!

avatar
Guest

Ne uzimajte nikakve prijenose vise (sala mala), jednom sam se predozirao utrkama. Nekad sam na kucnu antenu lovio talijanske kanale pa sam i tamo pratio utrke. Ljudi moji, gledao sam superbike race1, supersport, superbike race2 u komadu. Ne sjecam se dali je prije ili poslije toga bio motogp i na kraju f1 u kanadi. A suncana nedjelja… Umro sam u kuci. Sto je je, bilo mi je previse.

avatar
Guest
Pablohr

A što reći nego svaka čast!Vidi se da je čovjek željan posla koje ga raja želi.Gospodin Štetener kako ste jednom rekli u studiju na kraju sezone kad vam je mr. Ecclestone rekao samo da ne odustajete. Vidi se da ste poruku primili na znanje. Samo naprijed uz vas smo a bome i oni koji nisu!
Sretno i sve najbolje!!