Virgin Racing postala je treća ekipa koja će u iduću sezonu vjerojatno ući s novim imenom – Marussia.

Nakon što su Team Lotus i Renault otvoreno iskazali namjeru, na opće zadovoljstvo svih zbunjenih navijača, promijeniti imena u Caterham Air Asia, odnosno Lotus, iz Virgina su predali zahtjev Formula One Commissionu da od 2012. nose ime po ruskom proizvođaču sportskih automobila.

Marussia se kao sponzor pridružila prošle godine, a od početka tekuće sezone su preuzeli ulogu glavnog sponzora. Ovakav zahtjev za promjenom imena jasan je znak da ruski sponzori u Virgin Racingu vide dugoročnog partnera. Da bi prijedlog prošao glasovanje FOC-a potrebno je dobiti pristanak 18 od 26 članova komisije.

22
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
22 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
18 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
avalon

dobar_ko_duh… znači , znači …bar katkad . matra ( punog imena Mecanique-Aviation-Traction…odatle kratica MATRA ) se bavila aeronautikom , radila raketne sisteme i ka takvi su bili stručnjaci za aerodinamiku 1969 . osvojili vozačku ( jackie stewart ) i konstruktorsku titulu . matra je koristila fordov motor . bili su dosta uspješni ,a takmičili su se i u kategoriji protutipova . experimentirali su sa 4 WD . koristili su takozvani spaceframe …čvrsti “okvir” sastavljen od trokuta koji se često koristija u nautici i aeronautici . nešto slično možeš i danas vidit kod ducatijevih rama . nije to baš ka uspoređivanje… Read more »

avatar
Guest
denis

c

avatar
Član
paalfi

19 dobar_ko_duh 05.11.2011. u 14:24 . paalfi…..ako netko zna raditi avione i rakete to ne mora znaciti da zna raditi i bolide…. kao da usporedjujes okaste i imbus kljuceve Da ok ako tako razmišljaš, recimo da inženjeri u svemirskoj industriji imaju malo drukčiji pogled na mehaniku i aerodinamiku pa u konbinaciji s inžemjerima u f1 možda bi urodio nekakav đoker u rukavu za bolid samo sam to mislio. A što se tiče okastog i imbus ključa i jedan i drugi služe da se nešto otšarafi sličnog su srodstva ista svrha samo drugi nastavci i oboje se koriste u auto industriji… Read more »

avatar
Guest
dobar_ko_duh

paalfi…..ako netko zna raditi avione i rakete to ne mora znaciti da zna raditi i bolide…. kao da usporedjujes okaste i imbus kljuceve 🙂

avatar
Guest
dobar_ko_duh

ja bi dao samo pohvale…da iako ima puno reklama…da ste sve bolji u pogadjanju kad se nista ne desava…inace…ja redovito jedem u 14 sati…pa stignem otici po novi tanjur..a i na wc se mora… :-))))

avatar
Guest
edin-kimmi

zvace se Virgin Ana Karenjina….

avatar
Član
paalfi

nije mi jasno za virgin pa taj tip radi avione za put u svemir ako se ne varam pa kaj si ne posudi jednog konstruktora i dizajnera iz (NASA) branže i napravi malo bolji bolid a ne kaj je na dnu hranidbenog lanca.

avatar
Guest
Gord

@ Sponzor
Našem HRT racingu za 80 kn mjesečno financiramo za sapunice i Ples sa zvijezdama, sporta sve manje, F1 nema. Osuđeni na Kreator prijenos sa reklamama, točnije reklame sa prijenosom.

avatar
Guest

Lewis čobane, pa niko te ne tjera da čitaš kaj te ne zanima.

avatar
Guest
Sponzor

Gord: Pa već ima HRT racing. Brzo će i HDZ.

avatar
Guest

došlo mi je da moram na wc zbog ove važne vijesti ! 😉

avatar
Član
KOve

baš me zanima u kojoj će boji biti Lotus (bivši Renault) dogodine, a i Caterham me zanima! 😀

avatar
Guest
Gord

Sponzori diktiraju imena. Mogao je bit jedan “HDZ racing” da su pokradeno uložili u F1.

avatar
Član
vili

Zec dlaku mijenja ali ćud nikako. A da se od govneta ne pravi pita to se zna.

avatar
Guest

pa kad bi svi sponzori ulupali para u F1 kao RbR mislim da bi bilo puno konkurentnih momčadi a tako upadnu neki misle sa par miliona godišnje napravit veliku momčad koja će bit neki faktor u utrci.
Mislim da sam pročitao u MAX tjedniku da je godišnji proračun mercedesa oko 300 miliona godišnje a oni su iza prve 3 momčadi tako da dali se tim zove Marussia, Virgin, Podravka ili Agrokor ako nema dovoljno love mislim da će se i dlje borit sa HRT-om za posljednje pozicije

avatar
Član
Šumi Fan

za sponzora se i ime mjenja .jos malo i tvornicki imena nece ni biti :S

avatar
Član
Don

Ovo je već poznato od prije, od pojave Rusa u Virginu.

Nije se baš vidio neki utjecaj ove sezone, totalna stagnacija.

avatar
Član
maminho

Zadnji put kad su ruši došli u F1 nisu se baš proslavili i brzo su pobegli (Midland)

avatar
Guest

Imena nisu bitna, traži se kvaliteta i brzina, a toga baš nema puno kod ovih momčadi.

avatar
Član
Kustelaar

glupost

avatar
Član
schumacherjezakon

Nisam sve dobro razumio. Tko će imati koje ime?
Virgin – Marussia
A renault će biti ?