Unatoč izjavama kako momčad Force Indije nije na prodaju, danas je objavljeno kako je ipak prodan udio u momčadi i to Sahara India Pariwar grupi. Sahara grupa je vodeća sportska promotorska grupa u Indiji i danas je postala vlasnica 42,5% momčadi. Ukupan ulog iznosi otprilike 100 milijuna američkih dolara.

Preostali udio u momčadi dijele Vijay Mallya sa 42,5% i Mol obitelj sa preostalih 15%. Obitelji Mol je taj udio preostao još iz doba Spykera.

Novo ime momčadi je Sahara Force India F1 Team i njihov novi logotip možete vidjeti na slici gore.

“Indija seže za novim podvizima u svim sferama, uključujuči i sportu. Bolidi Formule 1 su oduvijek bili iz zapadnog svijeta a ulazak Indije u taj uzbudljivi sport čini cijelu naciju ponosnom. I ja sam ponosan što je Sahara jedan od vlasnika jedine indijske F1 momčadi i siguran sam ćemo biti na ponos naciji,” izjavio je ‘Saharasri’ Subrata Roy Sahara, direktor Sahara grupe.

“Čast mi je poželjeti dobrodošlicu ‘Saharasri’ Subrata Roy Sahara kao direktora Sahara Force India momčadi. Nama i cijeloj momčadi je na ponos stavljanje Indije na F1 kartu i podizanje kompetetivnosti na današnju razinu. Sahara grupa je odigrala važnu ulogu u razvoju sporta u našoj zemlji i idealan je partner za uzdizanje Force India momčadi u poretku svjetskog prvenstva Formule 1,” dodao je Vijay Mallya.

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
5 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Guest
tony46

Poslovanja, nikada neka velika amomčad mada mi se sviđaju trude se 🙂

avatar
Guest
Mario

Ovaj logo ko da je u Photoshopu napravio neko u 5 minuta 😀 i s tim da prije nikad nije ćuo za Photoshop, a kamoli radio u njemu 😀

avatar
Član
Razer

nema smisla

avatar
Član
vettel

aviokompanija krca u dugovima i prodat če on sve dijonice..nego koje bezvezno ime ” sahara force indija f1 team” 🙂

avatar
Član
avalon

Vijay Mallya… ima osiguranu budučnost u politici… neče prodavat ali nije da neče . 🙂