ZAGREB, 10. listopada 2011. – U iščekivanju rezultata TV gledanosti VN Japana donosimo rezultate prethodne utrke. Prijenosi utrka Formule 1 postaju sve gledanije među domaćim gledateljima. Tako je prema istraživanju agencije AGB Nielsen, na uzorku od tri regionalne TV postaje, pretposljednju utrku F1 u Singapuru pratilo 106.249 gledatelja, što je povećanje od tri posto u odnosu na dosadašnju najgledaniju utrku.

Budući da utrku Formule 1 prenosi još sedam lokalnih TV postaja procjenjuje se kako je ukupni broj gledatelja debelo premašio brojku od 280 tisuća što je ponovno više od prijenosa iste utrke na HTV-u protekle godine. Rezultati istraživanja potvrdili su trend rasta popularnosti utrka Formule 1 koju sada prati više gledatelja nego prijašnjih godina!

Istodobno s primitkom rezultata TV gledanosti agencije AGB Nielsen donosimo i rezultate posjećenosti u proteklih mjesec dana službenog F1 portala Kreator grupe, GP1.hr, koji je zabilježio čak 156,213 posjeta. Izvanrednih 632.670 pojedinačnih otvaranja stranica rezultat je dobrog rada ekipe Kreatora.

Prezadovoljni smo reakcijom gledatelja koji nam se preko portala GP1 javljaju s raznim komentarima i idejama. Za iduću godinu planiramo nove detalje kako bi još više unaprijedili koncept praćenja utrke Formule 1 i gledateljima ponudili još više zabave i informacija. Što se tiče suradnje s poslovnim partnerima i oglašivačima možemo potvrditi kako smo pred zaključenjem novih sponzorskih ugovora za 2012.“, kaže direktor Kreator grupe Davorin Štetner.

Kreator grupa je vlasnik ekskluzivnog prava prijenosa utrka Formule 1 u Hrvatskoj do 2014.

52
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
52 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
32 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Guest

Nekako mi se čini da ove izjave o rekordnoj gledanosti nisu baš istinite, jer od trenutka kada ste zacrnili F1 svima koji nemaju MAXtv ili digitalnu antenu mnogi više nemogu pratiti formulu preko NETa i lokalnih postaja (ja među njima), ali srećom postoji internet pa me baš previše i ne zanima što ste zacrnili programe, a i iako je slika nešto lošija barem nema dosadnih reklama i doskočica naših komentatora…

avatar
Član
Damir_ZG

RSS je odlična stvar i to treba što prije omogučiti, a što se tiče ribljih kosti i ostalih skalamerija, to su prošla vremena! Volio bih vidjet da se na MaxTV-u zamračuju emisije čiji je sponzor npr. VIP ili Ožujsko! Kako bi onda MaxTV-ovci reagirali! Vjerojatno bi izašli sa ribljim kostima na ulicu! Riblja kost revolucija! Bah… Svi se mi snađemo i nekako pogledamo F1 (RTL.de, ORF1, SLO2), jer to volimo, ali ovakav aranžman, da se zatamnjuje program ako nemaš MaxTV je glupo… i naravno, o tome niti riječi na Kreatorovim stranicama!?