Izjave vozača Ferrarija nakon VN Koreje

Fernando Alonso, 5. mjesto

“Utrka je bila gusta, kao što je to bio čest slučaj ove sezone. Kao i inače, Red Bull i McLaren su bili jaki u kvalifikacijama, ali u nedjelju smo svi bili otprilike tu negdje. Sve u svemu, zanimljiva utrka sa mnogo događanja na stazi. Nakon starta sam imao malih problema i nisam mogao držati korak sa vodećima, nakon nekoliko krugova su moje supermekane gume popustile i imao sam mnogo podupravljanja. Uz to, vožnja blizu drugih bolida mi je dodatno potrošila gume zbog smanjenog aerodinamičkog pritiska. Situacija se znatno poboljšala nakon prelaska na mekane gume i, sa čistom stazom ispred mene, mogao sam pritisnuti koliko god sam htio. No bilo je teško uloviti grupu koja se borila za mjesto na podiju i nakon dvadeset brzih krugova morao sam odustati od borbe. U ta zadnja dva kruga nisam ništa mogao učiniti. Moramo se potruditi i poboljšati naše performanse u kvalifikacijama ali svejedno nećemo odustati od pokušaja da pobijedimo u nekoj od preostalih utrka. Nastavljamo razvoj bolida za iduću godinu, isprobavamo nove komponente i možda ćemo preuzeti pokoji rizik kod odabira strategije.”

Felipe Massa, 6. mjesto

“Nisam zadovoljan, sitni problemi su me spriječili u postizanju boljeg rezultata. Dobro sam startao i osvojio nekoliko mjesta u prvom krugu no nakon prvih ulazaka u bokseve sam završio iza Rosberga i Buttona. To se dogodilo zato jer sam morao čekati u boksu da Michael prođe a i zato jer su ova dvojica išla u boks prije mene. Mučio sam se na supermekanim gumama u prvom dijelu utrke, ali kada smo uzeli mekane gume mogao sam voziti jednako brzo kao i dečki ispred mene. Izgubio sam dodatno vrijeme nakon drugih ulazaka u bokseve, kada sam se našao iza bolida Toro Rosso i Force India, koji su se borili međusobno, što je omogućilo Fernandu da me prođe kroz bokseve. Naše performanse su danas bile bitno bolje nego u kvalifikacijama, što je konstanta tokom cijele ove godine. Sljedeća utrka je u Indiji, nova utrka u kalendaru, ne poznajem zemlju i znatiželjan sam. Mislim da ima puno sličnosti sa Brazilom, pogotovo zbog činjenice da su obje zemlje u periodu snažnog razvoja.”

13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
hunter

…he heee, ,,gusjenica”- se opet zbudila???????………….

Davor

iwanchek pogledaj webbera sto radi s tim prejakim bolidom !!!

iwanchek

Da Alonso kaže”I give up”, to još nisam nikad čuo…šokiran sam bio. Al to je kad iz bolida izcijediš ono zadnje snage i potencijala, i to cijenim. najjači je vozač treuntno za mene. Svaka čast vettelu, al taj klinjo ima prejak bolid za razliku od konkurencije, a ta činjenica je omogućila da dođe naposlijetku do dvije krune zaredom.

LukaZovko

Ferrari se mora posvetit bolidu za iducu sezonu,da nebude kao ova!

ton

izvukao je 1000 % to znači da će i sljedeće sezone bit 5, i nije istina da je bio brži od sviju weber je bio najbrži samo što mu u RB-u neće dopustit da se više ikad utrkuje sa vettelom.

Alonso14

bravo davore…ja mislim da je Alonso malo previse uzdignuo Ferrari na danasnjoj trci jer nisu bas toliko bili “svi tu negdje”,covjek je danas kako sam ja vidio vozio skroz na granici,kasna kocenja,blokiranje kotaca danas je izvlacio 1000% iz ferraria,bas koda se mucio sa bolidom,i opet je zadjih 20tak krugova odvozio majstorski,i dostigo ove sta su se za podij borili..samo tako Fernando..

Davor

Hunter bahata je tvoja reakcija na njegovu izjavu !!!3 sec je zaostao za hamiltonom koji je bio drugi!!!.da nema problema s j….. gumama borio bi se s vettelom za pobjedu.

hunter

…he heeeeee, opet ste zgubili šlaufa za tankiranje, znate koja je gusjenica najbolja??????…. ferarijeva!!!!!::::::::…………..

Šumi Fan

heheheh ova mi je slika pogled u 2013 kad ce Masa isprasti Alonsa .Nevidim ferrarija kako konkurenta u 2013 jos su imali to novo prednje krilo 😛

robojde

samo te je.. preloša taktika..

hunter

..ma dobro ako vam je to utjeha evo i ja se slažem;-,,tu ste negdje”???????????????

hunter

..halo alonso, pa koga z******, molim te lijepo:-,,svi smo tu negdje”????….ma gde si bio u utrci, lako ti je bilo dostizati dok ti je bila čista staza, dok ste bili dominantni mogli ste startati i iz boksa i doći ne samo do bodova nego do podija pa pogledaj si snimku alonso, pa obrazloži ovu tvoju bahatu izjavu ako imaš čime????

ostoja

Bar je Alonso realan,kaže da su bili tu negdje sa ostalima.Sad što nisu odabrali bolju taktiku,il što su drugi bolje vozili nema veze važno je da je čovijek iskren.A ne kao ovi Hamiltonovci koji njegove propuste pravdaju tim kako je RB bio mnogo brži ovdje štoo nije uopšte istina.RB nije uopšte bio ovdje brži,to što je Vetel ponovo deklasirao sve nije problem bolida nego Vetela.

Related Posts