Hamilton: 88 bodova nije nemoguća misija

Iako je odnio pobjede tek na dvije utrke ove sezone, McLaren i Lewis Hamilton otišli su na ljetnu pauzu u pozitivnom ozračju, nakon što je ekipa u Njemačkoj i Mađarskoj pokazala da trenutno ima najbolji bolid na gridu.

No, unatoč tim uspjesima, obojica još imaju dug put do sustizanja Sebastiana Vettela u ukupnom poretku svjetskog prvenstva. Još je osam utrka ispred nas, a Hamilton je treći sa 88 bodova zaostatka, dok je Button još 12 bodova iza njega.

“Ja sam trenutno 88 bodova iza, a to nije nemoguća misija. Šteta što smo nakon Mađarske otišli na pauzu jer smo izgledali odlično, ali ništa ne možemo napraviti oko toga. 200 bodova je u igri i ući ću u svaku utrku kao da je mogu pobijediti. Jedva čekam Belgiju, obzirom da nam je auto sada na visini zadatka i što se tiče kvalifikacija i što se tiče utrke,” komentirao je Lewis.

36 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mojsilovic Milan

Jacky nadamo se da ce biti pobednik ove bas kao i prosle na kojoj je pokazao svoje umece po kisi.

Jacky

Može biti kralj tko hoče,ja vam kažem Alonso če dobit pobjedu Belgije,koliko vam got to bilo bolno,al on se ne predaje lako…..

siniša

jednostavno i tukcu.štase tiće prvaka toje gotovo.

Tazio Nuvolari

koliko je puta scumacher vozio na spa, njemu je trebalo 15 godina da pobijedi 6 puta… a kimiju “samo” 8 godina za 4 pobijede….

ice

Ako bude repriza 2010 onda je sve moguće!

Hardcore F1 fan

,mali ispravak-Kimi je slavio na Spa 4 puta.
2004,2005,2007,2009.

Kimi

Ma sta pricate pa kimi stvarno je kralj i hamilton je dobar svugdje ne samo u spa. Samo vozi utrku za utrku a ne za cjelu sezonu, a sto se tice pretjecanja sigurno je neregularno i sa puno srece pobjedio tu utrku da nije onako proso kimija nebi kimi niti reskiro toliko pa izletio van.

avalon

Such is the challenge of Spa that only the truly great drivers can really claim to have mastered it. In fact just six men have won the race more than twice – Juan Manuel Fangio (three times), Damon Hill (three times), Kimi Raikkonen (three times), Jim Clark (four times), Ayrton Senna (five times) and Michael Schumacher (six times). volim objektivnost forumaša F1 , jer kimi je stvarno neosporni kralj na spa šta se vidi iz broja njegovih pobjeda na toj stazi 😉

JureMcM

Da je Kimi kralj te staze … ok … može biti, ali ga je Hamilton tada porazio na najbolji mogući način! Dvoboj divova toga dana rekao bih!!! Kazne koje je Hamilton tada popio ne želim niti komentirati!
Volio bih vjerovati da se 88 bodova može nadoknaditi, ali budimo realni …

Mojsilovic Milan

Bolji je argumentovan komentar od glasanja zar ne?No posto se ne moze komentarisati u svoju korist najlakse je glasati.

Mojsilovic Milan

Sto se tice preticanja Kimija Hamilton je uradio sve ispravno po tadasnjim pravilima jer je do tada vazilo da se mora vratiti nepravilno stecena pozicija a nije bilo price o prvoj sledecoj krivini .No tek posle toga su nastala nova tumacenja o prvoj sledecoj krivini oko cega se diglo puno prasine.Prisetite se secam se dobro te situacije ,jesam navijac Luisa ali nisam pristrasan.Pa ko je pobednik prosle godine po kisi?

zare

slazem se sa vama spa je hram moto sporta i formule 1 a neosporni kralj i rekorder te staze je naj frik vozac moj omiljeni kimi.

Hardcore F1 fan

Nadam da je Vettel nazvao Raikkonena i upitao kako poštelati bolid za Spa.:)

Kimi

Ma nema sanse imat ce jos odustajanja zbog sudara a to si ne smije dozvolit

Ruske

ako hamilton moze nadoknaditi 88bod, onda i rossi moze nadoknaditi 100bod – dakle ja mislim nemoguce u oba slucaja…iako ima vise sansi i bolji stroj od rossija

Ferrari power

slazem se sa DAVOROM hamilton je kimia prestigao na zabranjen nacin, iskoristio je njegovu zavjetrinu

TeaKong

O da, Kimi je majtor Spa. Niko ne ulazi kao on u Eau Rouge i tu uvijek dobije veliku prednost nad svima, a ako mu se neko nađe na nosu pred tim zavojem, tu ga i prestigne. Još se nije rodio taj koji će odvoziti tu stazu kao Kimi. No, da ne bude off-topic. Vidjeh dole da je neko napisao “Neko drugi da, ali Hamilton sa svojim nepotrebnim rasipanjem bodova, ne” i mogu reći da bih se složio s njim. Još je mnogo kazni pred Hamiltonom, a činjenica je da i on mora barem jednom izvući deblji kraj pri konstantnim… Read more »

nelson

dejvi ova staza njima ne odgovara sigurno je da na ovakvoj velikoj i teškoj stazi zahtjevnoj sa svim vrstama zavoja teško da će slaviti ali ove godine su jaki to da ali alonso ili hamilton bi po meni mogli slavit bude li kiša hm zna se button hahaha

dejvi

očekujem puno izljetanja u Spa, bio bi red da barem jedan red bull ispadne, dosad su svi od vodecih 5 barem jednom ispali, ”Fetel, na tebe je red” 🙂

Davor

Ako se ne varam zabranjeno je pretjecati u iducem zavoju ako je vracao poziciju zbog greske u proslom zavoju.

Davor

Vi koji me negativno ocjenjujete dobro priznajem hamilton se tad pokazao snalazljivijim sa slikovima od raikkonena ali pobjeda mu je oduzeta opravdano jer je presjekavsi sikanu istina vratio raikkonenu poziciju ali ali nije ostavio nikakav razmak vec je naprotiv odmah usao u zavjetrinu i bez ikakvih problema ga pretekao u la sourceu.Tko misli da je zbog toga hamilton neopravdano kaznjen subjektivan je.

kimi_f1_naj

spa je najbolja staza u kalendaru a kimi je car na spa da se bar vrati sezona bi bila jos zanimljivija

nelson

da u pravu si 2008 je bila legendarna 2009 giancarlo fisichella je startao 1 u force indiji u spau se uvijek nešto dešava za razliku od azijskih staza . 1998 13 bolida se sudarilo u 1 zavoju, to je nepredvidiva staza 7 km to je smrt za motore, brza je ima leg zavoj eau rouge, itd kiša tu još više može zakomplicirat svaka čast što postoji spa koja je spas nakon nekih dosadnih staza,

Davor

Ono 2008.je bilo super od hamiltona i raikkonena…ko na ledu su bili na slikovima kad je kisa padala zadnja 3 kruga.Obojica su izlijetala i vracala se na stazu.Hamilton je tu bio sreckovic kao i prosle sezone u spa…uvijek se izvuce u takvim situacijama.

hnic-ri

zaboravljate na hamiltona sta je napravio kimiu

Maxi09

red bul i vettel će teško kiksat na ovoj stazi..dobra je za red bull jer ima puno brzih zavoja, no ima ravnice duge pa ćemo vidjet

Tazio Nuvolari

schumi je bio dobar na spa kad je imao jak bolid… a pravi majstor za spa je kimi..
kakv god bolid bio kimi je najjaci u spa… mozda se mnogi ne slazu samnom… al’ sta je tu je…

vwvtc

spa mi je najbolja staza a ovaj zaostatak i nije prevelik s obzirom na ovakvo bodovanje pa sjetite se kimija kad je postao prvak još je više zaostajao

sti_zu

sad slijede dvije najbolje staze i onda još vrijedno spomena samo suzuka i interlagos..

K&M

Netko drugi možda ali on sigurno ne sa svojim nepotrebnim rasipanjem bodova!!!

Magic Alonso

..da da i Massa jos ima šansi za naslov…

ivy101

mrak će biti tamo u spa još više ako red bullovci otpdanu pogotovo vetel

nelson

spa je najbolja staza u kalendaru bez obzira na suho ili mokro bit će dobra utrka tamo se nikad nije desila dosadna buttonovska utrka.

drda

Sve utrke treba voziti na Spa samo da svaku utrku organizira druga država.Onda pod hitno vratiti Kimija bija bi prvak do 65 godine.

realito

Zna se ko je doktor za tu stazu. Schumi 😀
Al jedva cekam 28. ufff,bilo bi dobro da Vettel posustane malo pa da nam bude zavrsnica daleko zanimljivija 😀

buxer

I ja jedva čekam Belgiju 😉

Related Posts