Fernando Alonso se za VN Belgije uspio kvalificirati na tek osmo mjesto. Iako sutrašnju utrku neće startati s najidealnije pozicije, Španjolac je izjavio kako ima dovoljno dobar bolid za borbu za pobjedu, uz pretpostavku da će sutrašnja utrka biti toplija od današnjih kvalifikacija.

“Sutra očekujem dobar oporavak,” izjavio je. “Ako na utrci ne bude kiše, kao što prognoza kaže, mislim da možemo nadoknaditi pozicije i boriti se s vodećim timovima.

Zašto ne? Dok je staza vlažna i temperatura niža, tada možda imaju prednost i mogu zagrijati gume u jednom krugu, ali imaju problem s većom degradacijom guma.

Dakle, sutrašnja je utrka za nas otvorena ako dobro startamo i nadoknadimo pozicije u prvim krugovima. U pogledu strategije i brzine tijekom utrke, u usporedbi s nedavnim performansama, možda smo u boljoj poziciji nego ostali, stoga je sve vrlo otvoreno i dat ćemo sve od sebe ne bi li osvojili maksimalan broj bodova.”

Alonso je također objasnio kako je gužva na stazi bila glavni uzrok lošeg kvalifikacijskog vremena, te da je problem sa zagrijavanjem guma dodatno pogoršao situaciju.

52
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
52 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
34 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Guest

ko zna zašto je alonso usporavao u 38 krugu pa do kraja utrke

avatar
Član

alonso nema sanse ove godine mozda sljedece 🙂 stvarno je maher i odlican vozac al ova sezona mu je propala