Michael Schumacher motiviran je i optimističan uoči drugog domaćeg GP-a, a nada se i kako će njegova ekipa pokazati napredak u performansama zbog novog ispušnog sustava i nekih poboljšanja u shvaćanju rada guma.

“Nakon Silverstonea, ispred nas je još jedna domaća utrka. U prvih devet naučili smo da je jako teško predvidjeti kakav će biti raspored snaga na gridu u nedjelju, pa ćemo i sada morati pričekati prve slobodne treninge kako bi doznali nešto više. Ono što znam je da ćemo biti jako motivirani, tim više jer se novi ispušni sustav u Silverstoneu pokazao kao vrlo dobar. Osim toga, napravili smo neke pozitivne pomake i po pitanju upravljanja gumama. Definitivno želimo nastaviti u tom smjeru i pokazati našoj publici najviši mogući nivo naših performansi. Prvi put vozim na stazi na kojoj je neki zavoj dobio moje ime (zavoj 8 i 9, op.a) pa želim vjerovati da ću zbog toga biti ne samo ponosan nego i brz.”

Nico Rosberg imat će priliku sjesti u Fangiov bolid iz 1954. i provozati ga po staroj stazi. Nada se da će Mercedes nastaviti s korisnim nadogradnjama na njihov W02 i tako pružiti domaćoj publici dobar rezultat ovaj vikend.

“Uvijek je poseban osjećaj doći na Nurburgring. Naša ekipa ostvarivala je fantastične rezultate u prošlosti, i tu na Nurburgringu, ali i na legendarnom Nordschleifeu. Ponosan sam što ću ove godine moći po staroj stazi voziti automobil Juana Manuela Fangija iz 1954. godine. Naravno, jedva čekam i samu utrku. Nadam se da ćemo nastaviti s pozitivnim trendom dobrih nadogradnji i da ćemo se još malo približiti samom vrhu poretka. Bit će uzbudljivo voziti pred domaćom publikom i nadam se da ćemo im pružiti dobar vikend.”

Ross Brawn također je zadovoljan napretkom kojeg pokazuje njihov bolid nakon donošenja novih djelova u Silverstone. Nada se da će bolid biti dovoljno dobar kako bi vozači mogli domaćoj publici pokazati prave performanse.

“Ispred nas je druga uzastopna domaća utrka, a uvijek je užitak doći pred našu publiku. Naš automobil pokazao je pozitivne rezultate nakon testiranja nekih novih komponenti u Silverstoneu, a od tada smo još naporno radili na shvaćanju nekih postavki i daljnjem poboljšanju performansi. Svi se nadamo da ćemo nastaviti u tom smjeru i da ćemo idući vikend pružiti vozačima priliku da našoj publici pokažu koliko dobri mogu biti.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o