Adrian Sutil još je jedan vozač kojem će ovo biti utrka pred domaćom publikom. Na Nurburgringu je vozio samo dvije utrke u Formuli 1, ali ima puno iskustva još iz nižih serija.

“Nurburgring je odlično mjesto za utrkivanje. To je za mene domaća staza, a i samo mjesto ima bogatu prošlost. Svaki put kada idem tamo sjetim se vremena kada sam bio na početku karijere, Formule BMW i Formule 3. Odvozio sam puno krugova po ovoj stazi i poznajem ju jako dobro, a otkad sam u Formuli 1 – dvaput sam vozio tu. Prvi sektor je tehnički, drugi je nešto tečniji, dok treći sektor ima karakterističan dugi pravac. Teren je prilično ravan, bez velikih grbavih djelova, ali uvijek moramo biti oprezni zbog pasica u NGK šikani, obzirom da su jako visoko postavljene i zapravo ih niti ne možemo iskoristiti.”

Paul di Resta nikad nije vozio cijeli Nurburgring, već je uvijek to bila skraćena verzija koja se koristi u DTM seriji. Nada se dobroj formi njegove momčadi i vjeruje da će navijači dati sve od sebe da naprave bolju atmosferu od one u Silverstoneu.

“Iako sam već vozio na Nurburgringu, to je bila samo skraćena staza koja se koristi za DTM serije. Prema tome, poznajem samo neke djelove. Naučio sam da se tu vrijeme može preokrenuti u trenutku. Inače je uvijek hladno i često kiši, pa bi to mogao biti bitan faktor za ovaj vikend, kao što je bio slučaj i u Silverstoneu. Mislim da možemo biti optimistični po pitanju forme naše momčadi. U Valenciji i Silverstoneu smo imali dobre performanse u kvalifikacijama i učinit ćemo sve da se to ponovi i ovdje. Znam da će navijači uz stazu dati sve od sebe da naprave dobru atmosferu, ali mislim da će teško nadmašiti ono iz Silverstonea.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o