Kada vaš vozač na polovici sezone zaostaje skoro 100 bodova za vodećim, može vam se lako dogoditi da izgubite optimizam. Ipak, u Ferrariju odbijaju obraćati pozornost na trenutno stanje u poretku. Stefano Domenicali mišljenja je da je važnije koncentrirati se na utrke nego na poredak.

“Ne moramo biti opterećeni poretkom, već radije uložiti sve snage u to da iz utrke u utrku budemo kompetitivniji. Naravno, znamo da je to teško jer nam je konkurencija ekstremno jaka. Prva tri mjeseca sezone smatram negativnima, i u tom periodu bih dao Ferrariju negativnu ocjenu. No, kasnije smo uhvatili pravi ritam i imali nekoliko prilika za pobjedu. Igrom slučaja, ostvarili smo samo tu jednu u Silverstoneu,” komentirao je Domenicali.

Istovremeno, direktor šasije, Pat Fry, kaže da Ferrari sprema nove nadogradnje prije odlaska na ljetnu pauzu.

“Imamo neke nove djelove za ovaj vikend, a i za Mađarsku spremamo nešto novo. Sve do ljetne pauze pokušat ćemo zadržati isti tempo donošenja nadogradnji.”

Fry je komentirao i moguću brzinu na Nurburgringu, obzirom da je staza slična Silverstoneu.

“Na neki način ovu utrku možemo usporediti sa Silverstoneom, obzirom da ima duge srednje brze i brze zavoje. Bit će nam teško naći dobar balans za te djelove staze, obzirom da našem bolidu više odgovara konfiguracija poput Kanade ili Valencije gdje je izraženo snažno kočenje i velika ubrzavanja iz zavoja.”

Što se tiče guma, Fry misli da nebi trebali imati problema.

“Vozit ćemo na medium i soft gumama, što je pametan izbor za ovu stazu, a i našem automobilu jako dobro odgovaraju. Ipak, Silverstone je pokazao da smo puno naučili i o upravljanju tvrdom komponentom na kojoj smo se mučili u Barceloni,” zaključio je.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o