Chandhok umjesto Trullija na VN Njemačke

Danas je objavljeno kako će Karun Chandhok zamijeniti Jarna Trullija za volanom Team Lotus bolida broj 21. Tony Fernandes, šef momčadi, je pun riječi hvale za Karuna i navodi kako je jedan od glavnih ciljeva momčadi pružanje prilike mladim talentima iz cijelog svijeta.

Radujem se svojem prvom posjetu Velikoj nagradi Njemačke, još više sada kada smo objavili da će Karun nastupiti u svom prvom punom vikendu za Team Lotus. Još otkad sam ga prvi puta sreo impresioniram sam njegovim talentom, strašću, predanošću i energijom koju prenosi na cijelu momčad. Zbog toga sam presretan što mu možemo pružiti priliku da još više pridonese momčadi vozeći za nas tokom cijelog vikenda. Jedan od glavnih ciljeva naše momčadi jest pružanje prilike mladim vozačima iz cijelog svijeta i vjerni smo toj filozofiji od prvih dana. Kao mladi azijski vozač, Karun ima više prepreka pred sobom nego vozači iz zapadnih zemalja u kojima je motorsport daleko razvijeniji i zato smo ponosni što mu možemo pružiti takvu priliku.

Podsjetimo se, Karun Chandhok je službeno treći vozač u Team Lotusu, a često je vozio tokom prvog i drugog slobodnog treninga. Jedna od “slavnijih” vožnji je bila na VN Australije, kada je razbio bolid već u trećem zavoju.

Uz to, Tony Fernandes je potvrdio kako su u pregovorima sa Jarnom Trullijem vezano uz produžetak njegovog ugovora.

Isto tako, zahvalio bih se Jarnu što je ustupio Karunu svoj bolid za ovu utrku. Potvrdio bih da radimo na produžetku njegovog ugovora i veselimo se uskorom otkrivanju detalja istoga. Jarno je ključna osoba u našoj momčadi i nadamo se da ćemo mu dati kompetetivan bolid što je prije moguće, kako bi iskoristio puni potencijal svog talenta. Za ovaj vikend Jarno će biti u savjetodavnoj ulozi, pomažući Karunu svojim iskustvom. Siguran sam da će nas Jarno, Heikki i Karun, kao isve navijače, učiniti ponosnima.

Razumljivo, Karun je presretan ovakvom odlukom i pun samopouzdanja. Gotovo je sigurno da će Karun voziti i na VN Indije kasnije ove godine, pred domaćim navijačima.

Prvo bih se htio zahvaliti Tonyju Fernandesu, Kamarudinu Meranunu i SM Nasarudinu, što su mi pružili priliku da se ovaj vikend utrkujem za Team Lotus. Otkad sam se pridružio momčadi veselio sam se takvoj prilici i odlučan sam dati sve od sebe kako bih opravdao dano mi povjerenje i pomogao momčadi da napreduje. Realističan sam u vezi nadolazeće utrke, dati ću sve od sebe da budem na maksimumu i da naučim što je više moguće te ću surađivati sa inženjerima što je bolje moguće. Što god se desi, vrlo sam uzbuđen zbog sudjelovanja na utrci i znam da će biti milijuni indijskih navijača i navijača momčadi Team Lotus širom svijeta koji će biti uz mene i cijelu momčad. Zato ću dati sve od sebe da im dam razloga za veselje.

Related Posts